Er i kakemodus og spekulerer i hva jeg skal bake til 17. mai :p
Skulle gjerne hatt masse gjester og bakt mange kaker, men vi blir nok bare 6 voksne og 1 barn - så trenger ikke allverden...
Jeg skal iallefall lage en pavlova (dersom jeg finner gode bær 16.mai), så skal jeg også lage kanelsnurrer med vaniljekrem i midten. Kanskje jeg også lager hjemmelaget is med daimkuler i, må jo bruke opp eggeplommene etter pavlovaen.
Pavlova med vaniljekrem, jordbær, bringebær og bjørnebær blir det uansett. Skikkelig 17. maikake :jupp: Også baker jeg nok noen kjeks fullstappet med nonstop, nam!
Jeg får pes fra åtteåringen om jeg ikke lager jordbærkake hver 17. mai. Laget vanlig kremkake før, men nå blir det jo selvsagt vegansk versjon. Det blir altså (soya)bløtkake, evt. med sjokolade i kremen, sukkerbrød og masse, masse friske jordbær og litt syltetøy inni. Så blir datteren (og mor) så fornøyd, atte.
Hadde håpet på grilling også, men været spøker.
Jeg er ikke sikker på om det blir noen kake her? Jeg vet liksom ikke når vi skulle spist den. Vi er på tilstelninger hele formiddagen, og da går det i pølser og is, så på ettermiddagen er vi mer klar for å spise god mat. Jeg tviler på det blir tid (og plass) til kake også.
Men hvis jeg lager, så blir det gjerne en Oreokake. Det er veldig lenge siden jeg laget den.
250 g romtemperert smør
400 g sukker (gjerne en del brunt sukker, men det er ikke nødvendig)
300 g hvetemel
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss vaniljesukker
1 stor pose nonstop, hakket opp i biter (bruk kniv, med maskin blir nonstopen til pulver omtrent) De lyse nonstopene er best til denne oppskrifta.
Bland alt sammen. Sett med teskje på bakepapir, og stekes 10-12 minutter på 180 grader. Ikke sett for mange kjeks på hvert brett, de flyter ut. Jeg lager maks 12 kjeks pr brett. Blir best om man tar seg til til å steke ett og ett brett, men man kan bruke varmluft, men da må temperaturen senkes litt. Avkjøles før de serveres, så de kan godt bakes dagen i forveien. Kan også varieres med 300 g hakket sjokolade i ønsket kulør, eller hakkede nøtter. Kombinasjonen hvit og mørk sjokolade slår aldri feil her i gården.
Her er bestillingslisten fra barna levert og i år, som i fjor og året før der (barna elsker tradisjoner), så blir det oreokake og hvetebakst. Litt ulikt blir det ut av en stor hvetedeig og alt til stor glede.
Vi er borte på 17. mai. Der står det sikkert flere kaker på bordet. Garantert en kake med to tynne nøttebunner med sjokoladeeggekrem i midten og krem på toppen. Ligner litt på Smash-kaka lenger oppe her.
Den smashkaken er kanskje lik peanøttkaken, bare byttet ut peanøtter med smash??
Har du smakt den før, blir den veldig søt, tro? Så jo veldig smashig ut, da. :nikker: