Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tress-kake (neapolitan)

#1

Tallulah sa for siden:

PÅ engelsk heter tress-is neapolitan, og det finnes også en kake som heter neapolitan cake. Denne prøvde jeg meg på i helgen, til fantastiske tilbakemeldinger. Så jeg deler suksessen med dere. Det er en ganske omstendelig kake, siden man må bake tre kaker, men absolutt verdt det til litt store anledninger.

Dette er de tre kakeoppskriftene jeg brukte, og de funket bra og ga en skikkelig saftig kake:

Sjokoladelake:

  •              1,75 dl mørk sjokolade (jeg bruker hakket kokesjokolade, ca 200 gram)
    
  •              1/2 dl mykt smør
    
  •              225 gram sukker
    
  •              2 normale egg
    
  •              2,5 dl siktet hvetemel
    
  •              1/2 ts natron
    
  •              1/4 ts                  salt
    
  •              112 g rømme (jeg brukte yoghurt naturell)
    
  •              1,25 dl kokende vann
    
  •              2 ts vaniljeekstrakt
    
  • Smelt sjokoladen i mikro eller vannbad

  • Slå sammen smør og sukker i ca 5 minutter i en elektrisk mikser. Tilsett ett egg av gangen, bland godt mellom hver gang. Tilstett den smeltede sjokoladen og bland det forsiktig sammen.

  • Bland det tørre. Bland i sjokoladeblandingen annenhver gang med rømme/yoghurt. Begynn og avslutt med medblandingen. til slutt heller du i det varme vannet i en tynn stråle mens du visper det sammen.

Stek på 175 grader til kaken består pinnetesten (jeg begynner emd 40 minutter). Oppskriften er halvparten av denne (om dere vil dobbelsjekke at jeg har oversatt mengdeforholdene riktig)

Jordbærkake:

  • 3 dl siktet hvetemel
  • 2,5 dl sukker
  • 1,5 ts bakepulver teaspoons baking powder
  • 1/4 ts salt
  • 112 gram mykt smør
  • 1,25 dl moste jordbær
  • 2 eggehviter fra store egg
  • 0,5 dl melk
  • noen dråper rosa eller rød konditorfarge

(om det er tidlig vår og jordbæra ikke smaker så mye ennå så kan du tilsette 1-2 ss jordbærgelepulver, det gjorde jeg).

  • Bland det tørre. Tilsett smør og jordbær og miks sammen til det blir fluffy og ser ut som jordbæris.
  • I en annen bolle, visp sammen melk, eggehviter og rød konditorfarge. Tilsett i jordbærblandingen i 2-3 omganger, skrap ned sidene mellom hver gang.

Stek på 175 grader til kaken består pinnetesten (jeg begynner med 40 minutter). Oppskriften er en tredjedel av denne (om dere vil dobbelsjekke at jeg har oversatt mengdeforholdene riktig)

Vaniljekake:

  • 1,25 dl smør
  • 2,5 dl hvitt sukker
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 1 klype salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 dl isvann
  • 1/2 ts vaniljepulver (jeg brukte endel mer. Bruker man vanlig vaniljesukker blir nok kaken hvitere)
  • 1/4 ts mandelekstrakt (dette droppet jeg, og gikk heller for mer vanilje)
  • 2 stivpiskede eggehviter

Miks sukker og smør til det er fluffy. miks sammen det tørre og ha i annenhver gang med isvann og smakstilsetninger. Brett forsiktig inn eggehvitene.

Stek på 175 grader til kaken består pinnetesten (jeg begynner med 30 minutter). Oppskriften er halvparten av denne (om dere vil dobbelsjekke at jeg har oversatt mengdeforholdene riktig)

Avkjøl kakene, og stable dem oppå hverandre med et tynt lag hjemmelaget jordbærsyltetøy mellom (jeg kjørte bare jordbær og melis i blenderen).

Dekk kaka med sjokoladesmørkrem med litt av de samme rørte jordbæra i, slik at den blir smooth.
2,5 dl mykt smør (eller faktisk melange)
7,5 dl melis
1 ss vaniljesukker
(2/3 dl melk)
kakao etter smak

Slå smør og melis fluffy, tilsett kakao etter smak, og evt. litt melk om den blir veldig stiv)

Til slutt dekker du kaken med sjokoladeganache. Det lager du ved å koke opp 2 dl fløte, ta til side og tilsett 100 g mørk sjokolade. La det stå en stund og smelte før du blander det forsiktig sammen. Dekk kaken (avkjøl litt slik at smørkremen ikke smelter) og pynt med friske jordbær.

Voila! Jeg har dessverre ingen fine bilder av kaken, bare halvspiste, men hvis dere absolutt vil se, kan jeg legge ut. Det blir en skikkelig tung og saftig dessertkake, veldig god!

Oppdatert med bilder i innlegg 15!


#2

Nenne sa for siden:

Jeg vil gjerne se halvspistbilde.


#3

Filifjonka sa for siden:

Den hørtes både god og pen ut! :) Sleng ut halvspistbilde.


#4

mosol sa for siden:

Herlig! Jeg har litt lyst til å bake en fin kake til 17. mai. Bilde hadde vært supert. :nikker:


#5

GinaK sa for siden:

Høres flott ut. Vil også gjerne se bilde. :)



#7

Toffskij sa for siden:

Åhåhåhåhå, det høres staselig ut! Halvspistbilde! :hyper:


#8

Fluke sa for siden:

Ser gjerne bilde. :jupp:


#9

Gaia sa for siden:

Bilde! :jupp:



#11

Filifjonka sa for siden:

Hvor stor form brukte du, og har du oppskrift på sjokoladesmørkremen også? :)


#12

Interference sa for siden:

Brødform? Langpanne? Størrelse/liter?



#14

Candy Darling sa for siden:

:abonnerer: Laget du alle på samme dag? Det blir mye steketid?


#15

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg lagde alle på samme dag. Det ble noen time på kjøkkenet, men det gikk egentlig ganske greit. Mens en sto i ovnen vasket jeg utstyret og bakte den neste.

Her er de halvspiste bildene:

Da hadde jeg farget røra til jordbærkaka temmelig neonrosa, men når den er stekt ser den nesten ikke rosa ut utenpå så jeg ble lit nervøs.

Dette er kaken jeg ble inspirert av, men jeg ville ha mer sjokoladesmak enn jordbærsmak. Jeg føler det var et smart valg, for jordbærkaka er ganske intens i smaken. Skulle jeg hatt jordbærkrem i tillegg hadde jeg nesten ikke smakt sjokoladen.

(som dere ser har hun brukt litt skarpere kniv i oppdelingen av kaken, og ikke griset like mye som meg. :knegg: )


#16

Filifjonka sa for siden:

Litt bedre styling på de nederste bildet ja, men jeg tipper din var bedre. :) Fikk lyst til å prøve denne en gang.



#18

Niobe sa for siden:

Så kul! Den skal definitivt testes en gang!


#19

lucifine sa for siden:

Den var nais!! :tøff:


#20

Mirmell sa for siden:

Tror jeg må bake den til 17. mai. :jupp:


#21

Tallulah sa for siden:

Jeg brukte vaniljepulver i vaniljekaken, derfor har den blitt litt gråbrun. Den blir nok hvitere om man bruker vaniljesukker.


#22

Muskat sa for siden:

Åh, den både hørtes og så skikkelig god ut!


#23

Madicken sa for siden:

Tress-kake, ja. Nå kan den temmelig sikkert ikke måle seg med min jordbærkake, men den så likevel såpass god at at den må prøves ved anledning.


#24

Tallulah sa for siden:

Men den har jo sukkerbrøøøøød! :erte: Dette er myye bedre. :p


#25

apan sa for siden:

Den var kjempefin! Må prøve den ved leilighet jeg også.


#26

Madicken sa for siden:

:fiskedask: Og dessuten har du et svært spesielt forhold til sukkerbrød. Alle bør like sukkerbrød, spesielt det som befinner seg i jordbærkaken min.


#27

Tallulah sa for siden:

:knegg:


#28

Serafin sa for siden:

Det går fint at jeg baker denne i morgen, for å spises på ettermiddagen 17 mai?


#29

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg bakte den dagen før og satte den i kjøleskapet.


#30

Elisabet sa for siden:

Hvor stor rund springform bruker du på alle kakene?


#31

Tallulah sa for siden:

23 cm var den jeg brukte. Man kan sikkert bruke større også, og få tynnere lag. Det ser kanskje penere ut.


#32

Pebbles sa for siden:

Ooooo! :vilha:


#33

Serafin sa for siden:

Jordbær kaka datt helt sammen... Spørs om jeg må lage ny??


#34

Tallulah sa for siden:

Så kjipt! Min ble også betydelig flatere når jeg tok den ut av ovnen, men den ble ikke innhul. Du kan jo skjære den i to på midten når den er avkjølt for å se om den er deigete?


#35

Serafin sa for siden:

Den var ikke deigete, så tar sjansen....


#36

kokosbolle sa for siden:

Denne ser bare så fantastisk god ut. Så fort jeg kommer hjem skal jeg prøve å bake den.


#37

Bomull sa for siden:

Stikk en fyrstikk i kaken når du steker den. Hvis det henger røre/kakemasse igjen på fyrstikken, kan kaken gjerne steke litt lenger.


#38

Tallulah sa for siden:

jeg har en egen stikker til å teste kaka med. Jeg regnet med at alle forsto hva "pinnetesten" betød.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.