PÅ engelsk heter tress-is neapolitan, og det finnes også en kake som heter neapolitan cake. Denne prøvde jeg meg på i helgen, til fantastiske tilbakemeldinger. Så jeg deler suksessen med dere. Det er en ganske omstendelig kake, siden man må bake tre kaker, men absolutt verdt det til litt store anledninger.
Dette er de tre kakeoppskriftene jeg brukte, og de funket bra og ga en skikkelig saftig kake:
Sjokoladelake:
1,75 dl mørk sjokolade (jeg bruker hakket kokesjokolade, ca 200 gram)
1/2 dl mykt smør
225 gram sukker
2 normale egg
2,5 dl siktet hvetemel
1/2 ts natron
1/4 ts salt
112 g rømme (jeg brukte yoghurt naturell)
1,25 dl kokende vann
2 ts vaniljeekstrakt
Smelt sjokoladen i mikro eller vannbad
Slå sammen smør og sukker i ca 5 minutter i en elektrisk mikser. Tilsett ett egg av gangen, bland godt mellom hver gang. Tilstett den smeltede sjokoladen og bland det forsiktig sammen.
Bland det tørre. Bland i sjokoladeblandingen annenhver gang med rømme/yoghurt. Begynn og avslutt med medblandingen. til slutt heller du i det varme vannet i en tynn stråle mens du visper det sammen.
Stek på 175 grader til kaken består pinnetesten (jeg begynner emd 40 minutter). Oppskriften er halvparten av denne (om dere vil dobbelsjekke at jeg har oversatt mengdeforholdene riktig)
Jordbærkake:
3 dl siktet hvetemel
2,5 dl sukker
1,5 ts bakepulver teaspoons baking powder
1/4 ts salt
112 gram mykt smør
1,25 dl moste jordbær
2 eggehviter fra store egg
0,5 dl melk
noen dråper rosa eller rød konditorfarge
(om det er tidlig vår og jordbæra ikke smaker så mye ennå så kan du tilsette 1-2 ss jordbærgelepulver, det gjorde jeg).
Bland det tørre. Tilsett smør og jordbær og miks sammen til det blir fluffy og ser ut som jordbæris.
I en annen bolle, visp sammen melk, eggehviter og rød konditorfarge. Tilsett i jordbærblandingen i 2-3 omganger, skrap ned sidene mellom hver gang.
Stek på 175 grader til kaken består pinnetesten (jeg begynner med 40 minutter). Oppskriften er en tredjedel av denne (om dere vil dobbelsjekke at jeg har oversatt mengdeforholdene riktig)
Vaniljekake:
1,25 dl smør
2,5 dl hvitt sukker
4 dl siktet hvetemel
1 klype salt
1,5 ts bakepulver
2 dl isvann
1/2 ts vaniljepulver (jeg brukte endel mer. Bruker man vanlig vaniljesukker blir nok kaken hvitere)
1/4 ts mandelekstrakt (dette droppet jeg, og gikk heller for mer vanilje)
2 stivpiskede eggehviter
Miks sukker og smør til det er fluffy. miks sammen det tørre og ha i annenhver gang med isvann og smakstilsetninger. Brett forsiktig inn eggehvitene.
Stek på 175 grader til kaken består pinnetesten (jeg begynner med 30 minutter). Oppskriften er halvparten av denne (om dere vil dobbelsjekke at jeg har oversatt mengdeforholdene riktig)
Avkjøl kakene, og stable dem oppå hverandre med et tynt lag hjemmelaget jordbærsyltetøy mellom (jeg kjørte bare jordbær og melis i blenderen).
Dekk kaka med sjokoladesmørkrem med litt av de samme rørte jordbæra i, slik at den blir smooth.
2,5 dl mykt smør (eller faktisk melange)
7,5 dl melis
1 ss vaniljesukker
(2/3 dl melk)
kakao etter smak
Slå smør og melis fluffy, tilsett kakao etter smak, og evt. litt melk om den blir veldig stiv)
Til slutt dekker du kaken med sjokoladeganache. Det lager du ved å koke opp 2 dl fløte, ta til side og tilsett 100 g mørk sjokolade. La det stå en stund og smelte før du blander det forsiktig sammen. Dekk kaken (avkjøl litt slik at smørkremen ikke smelter) og pynt med friske jordbær.
Voila! Jeg har dessverre ingen fine bilder av kaken, bare halvspiste, men hvis dere absolutt vil se, kan jeg legge ut. Det blir en skikkelig tung og saftig dessertkake, veldig god!
Ja, jeg lagde alle på samme dag. Det ble noen time på kjøkkenet, men det gikk egentlig ganske greit. Mens en sto i ovnen vasket jeg utstyret og bakte den neste.
Her er de halvspiste bildene:
Da hadde jeg farget røra til jordbærkaka temmelig neonrosa, men når den er stekt ser den nesten ikke rosa ut utenpå så jeg ble lit nervøs.
Dette er kaken jeg ble inspirert av, men jeg ville ha mer sjokoladesmak enn jordbærsmak. Jeg føler det var et smart valg, for jordbærkaka er ganske intens i smaken. Skulle jeg hatt jordbærkrem i tillegg hadde jeg nesten ikke smakt sjokoladen.
(som dere ser har hun brukt litt skarpere kniv i oppdelingen av kaken, og ikke griset like mye som meg. :knegg: )
Så kjipt! Min ble også betydelig flatere når jeg tok den ut av ovnen, men den ble ikke innhul. Du kan jo skjære den i to på midten når den er avkjølt for å se om den er deigete?