Mannen og jeg har invitert til tapasaften til fredag, og jeg har nesten full kontroll. Men når jeg ser over menyen føler jeg det er noe som mangler. Hva er det?
Her er menyen:
Dansk brokkolisalat
Focaccia
Aioli
Serranoskinke surret rundt melon
Bacon surret rundt dadler
Tomat- og mozarellasalat
Teomannens kjøttboller og BBQ-saus
Amylins scampi i ølsaus
Glitters parmesankylling
Lefser med laks
Lefser med lam
Potetsalat (med olje, ikke rømme og majones)
Hvilken smak mangler her?
Det passer nok godt inn, ja.
Ingen i huset vårt liker oliven. Så hvor kjøper jeg slikt. I glass på vanlige butikker, eller i delikatesseforretninger? For det er vel en viss forskjell på kvalitet, ja?
Eller en grønn salat med vinaigrette (superenkelt å lage, 2ss dijonsennep, 1ss hvitvinseddik, finhakket hvitløk røres sammen, og så spes med 4ss ++ god olivenolje mens man rører kraftig, smakes til med salt og pepper). Kanskje noen cherrytomater delt i fire, reddiker i tynne skiver, pinjekjerner og krutonger.
Jeg synes det mangler en dressing det ikke er hvitløk i, det er ikke alle som er like glad i den intense hvitløksmaken.
Jeg lager mye estragonmajones for tiden, det er supergodt til alt mulig, også rettene du lister opp her.
Jeg pleier også å lage en slags kald saus der jeg tar et beger rømme og river en halv agugurk i, 1 finhakket rødløk, og smaker til med salt og pepper, evt noen sukkerkorn.
Noe vanlig salatgreier ved siden av eller annet grønt? Også er det veldig godt med et fat med forskjellig melon oppdelt til alt det salte. Saltbakte små Amadinepoteter er også veldig godt ved siden av.
Noe gratinert sopp er godt ved siden av. Jeg lagde det forrige gang jeg laget tapas. Skal se om jeg finner oppskriften. Såvidt jeg husker så tok jeg bare å stekte masse champinjonger i panna og puttet over i en ildfast form. Tok masse pesto over og blandet inn i soppen og ost på toppen før jeg hadde det i ovnen. Ble utrolig godt ved siden av.
Det var denne tråden jeg lette etter. Skal planlegge innkjøpt til Sverigetur i morgen og skal ha bursdagsfest om 2-3 uker. Husket jo at jeg tenkte at jeg skulle kopiere menyen til Nabojenta. :humre:
Dansk broccolisalat:
250 g bacon terninger
400 g broccoli i små buketter
1,5 dl rosin
1,5 dl solsikkekjerne
1 rød løk
Marinaden
1,5 dl mirakle whip majones
0,75 dl sukker
3 ts rødvinseddik
Litt salt
Bland broccolien med finhakket løk, rosin og solsikkekjerner.
Pisk marinaden og hell over.
Trekkes i 3 timer
Rist bacon og bland i og strø over rett før servering
Og det er jo bare genialt med ting som kan lages dagen før og stå over natta. Jeg har nok som må lages samme dag. Den må testes. :nam: Men det skal ikke noe bacon inni selve salaten før den skal trekke over natta? Bare stekes og helles over rett før servering?
Mye var likt, men jeg pisker aldri noen marinade. Jeg bare kutter opp løken og brokkolien, og blander alt oppi bollen. Og så rister jeg solsikkekjernene i baconfettet rett før servering.