Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva mangler jeg?

#1

Nabojenta sa for siden:

Mannen og jeg har invitert til tapasaften til fredag, og jeg har nesten full kontroll. Men når jeg ser over menyen føler jeg det er noe som mangler. Hva er det?

Her er menyen:

  • Dansk brokkolisalat
  • Focaccia
  • Aioli
  • Serranoskinke surret rundt melon
  • Bacon surret rundt dadler
  • Tomat- og mozarellasalat
  • Teomannens kjøttboller og BBQ-saus
  • Amylins scampi i ølsaus
  • Glitters parmesankylling
  • Lefser med laks
  • Lefser med lam
  • Potetsalat (med olje, ikke rømme og majones)
    Hvilken smak mangler her?

#2

Mjau sa for siden:

Jeg ville hatt saltbakte poteter til tross for potetsalaten. Det er jo så godt! :jupp:

Sopp?

Syns det ser bra ut som det er egentlig.


#3

Filifjonka sa for siden:

Nam, jeg kan ikke se noen umiddelbare mangler der. :nam:
Kanskje en salat med noe friskt og syrlig, som mango? Og litt nøtter eller pinjekjerner oppi?


#4

Nabojenta sa for siden:

Ja, jeg tenkte litt på det. ;nemlig: Oppskrift? :blafre:

#5

Filifjonka sa for siden:

Har ikke oppskrift, ihvertfall ikke her jeg befinner meg nå. :)


#6

Nabojenta sa for siden:

Men hva av grønt ville du puttet oppi sammen med mangoen? Er veldig usikker på hva som passer best smakmessig.



#8

Christa sa for siden:

Høres godt ut!

Jeg hadde servert sjampinjong til. Jeg surrer sopp i olje med mye hvitløk, har oppi sitron og persille.


#9

cilen sa for siden:

Store svarte salte oliven!


#10

Nabojenta sa for siden:

Eller hva med en couscoussalat med mango? Det høres godt ut. Syrlig og søtt.


#11

Hot Lips sa for siden:

Oliven. :jupp: Store, grønne, med stein. Og manchego. Ellers ser det aldeles herlig ut. :nam:


#12

Nabojenta sa for siden:

Det passer nok godt inn, ja. Ingen i huset vårt liker oliven. Så hvor kjøper jeg slikt. I glass på vanlige butikker, eller i delikatesseforretninger? For det er vel en viss forskjell på kvalitet, ja?

#13

Lavender sa for siden:

Så flott liste, kopierer. ;).
Kanskje et fat grill grønnsaker. Svidd og flådd paprika i olje er godt. Og en skål hvitløk i olje.



#15

cilen sa for siden:

Asia-butikk!! De er aller best. Du finner helt sikkert mer der også.


#16

Nabojenta sa for siden:

De har det her, sant? Jo, Saigon Marked. :hyper:


#17

løve70 sa for siden:

Dette ser bra ut:)

Jeg ville hatt noe ost i tillegg.


#18

Babe sa for siden:

Fylte chili til å dyppe i aiolien. Og, ser det er nevnt, saltbakte amadinepoteter.


#19

Observatøren sa for siden:

Eller en grønn salat med vinaigrette (superenkelt å lage, 2ss dijonsennep, 1ss hvitvinseddik, finhakket hvitløk røres sammen, og så spes med 4ss ++ god olivenolje mens man rører kraftig, smakes til med salt og pepper). Kanskje noen cherrytomater delt i fire, reddiker i tynne skiver, pinjekjerner og krutonger.



#21

Nabojenta sa for siden:

Takker for gode idéer. Bare pøs på! :vilha:


#22

Maxine sa for siden:

Tomat og mozarellasalat er veldig godt.

Jeg savner ost..

Machengo med mangosaus?


#23

Frøy sa for siden:

Ja, du har glemt å sende innbydelse til meg!


#24

Nabojenta sa for siden:

Unnsjyll, Frøy. Den må ha kommet bort i posten. Ja, ja, ikke noe å gjøre med det nå. Neste år, kanskje?


#25

Frøy sa for siden:

:sukk:


#26

Nextlife sa for siden:

Jeg synes det mangler en dressing det ikke er hvitløk i, det er ikke alle som er like glad i den intense hvitløksmaken.
Jeg lager mye estragonmajones for tiden, det er supergodt til alt mulig, også rettene du lister opp her.
Jeg pleier også å lage en slags kald saus der jeg tar et beger rømme og river en halv agugurk i, 1 finhakket rødløk, og smaker til med salt og pepper, evt noen sukkerkorn.


#27

Elisabet sa for siden:

Noe vanlig salatgreier ved siden av eller annet grønt? Også er det veldig godt med et fat med forskjellig melon oppdelt til alt det salte. Saltbakte små Amadinepoteter er også veldig godt ved siden av.

Noe gratinert sopp er godt ved siden av. Jeg lagde det forrige gang jeg laget tapas. Skal se om jeg finner oppskriften. Såvidt jeg husker så tok jeg bare å stekte masse champinjonger i panna og puttet over i en ildfast form. Tok masse pesto over og blandet inn i soppen og ost på toppen før jeg hadde det i ovnen. Ble utrolig godt ved siden av.




#30

Elisabet sa for siden:

Det var denne tråden jeg lette etter. Skal planlegge innkjøpt til Sverigetur i morgen og skal ha bursdagsfest om 2-3 uker. Husket jo at jeg tenkte at jeg skulle kopiere menyen til Nabojenta. :humre:


#31

Eia sa for siden:

Det ser veldig godt ut. Kanskje spe på med en salat og litt manchego, som nevnt av flere.

Har du forresten en god oppskrift på dansk broccolisalat?


#32

Nabojenta sa for siden:

Dersom du søker på den her inne, har jeg lagt den ut tidligere.

Kos deg, Elisabet. Maten ble hvertfall veldig godt mottat. Jeg kan legge ut bilder senere, de ligger på mannens mobil.


#33

løve70 sa for siden:

Dansk broccolisalat:
250 g bacon terninger
400 g broccoli i små buketter
1,5 dl rosin
1,5 dl solsikkekjerne
1 rød løk

Marinaden
1,5 dl mirakle whip majones
0,75 dl sukker
3 ts rødvinseddik
Litt salt
Bland broccolien med finhakket løk, rosin og solsikkekjerner.
Pisk marinaden og hell over.
Trekkes i 3 timer

Rist bacon og bland i og strø over rett før servering


#34

Nabojenta sa for siden:

Den blir bedre om den får stå kjølig over natta. Og jeg har ikke prøvd med rosiner oppi. Det høres godt ut.

#35

Elisabet sa for siden:

Og det er jo bare genialt med ting som kan lages dagen før og stå over natta. Jeg har nok som må lages samme dag. Den må testes. :nam: Men det skal ikke noe bacon inni selve salaten før den skal trekke over natta? Bare stekes og helles over rett før servering?


#36

løve70 sa for siden:

Den er veldig god:) Har ikke lagd den selv enda, kun fått den servert. Sikkert lurt å la den stå kjølig natta over.


#37

Nabojenta sa for siden:

Mye var likt, men jeg pisker aldri noen marinade. Jeg bare kutter opp løken og brokkolien, og blander alt oppi bollen. Og så rister jeg solsikkekjernene i baconfettet rett før servering.


#38

Elisabet sa for siden:

Kan jeg få din nøyaktige oppskrift også Nabojenta? :blafre:


#39

Nabojenta sa for siden:

På alle rettene, eller kun brokkolisalaten?


#40

Elisabet sa for siden:

Det holder på brokkolisalaten, de andre rettene har jeg vært borti før og skal klare å finne.


#41

Nabojenta sa for siden:

Dressing:
3 ss rødvinseddik
1 1/2 glass Mirakel Whip (kjøpes på Ica)
1/2 dl sukker

Salat:
2-3 buketter brokkoli
2-3 rødløk

Brokkolien kan deles opp i små eller store buketter, etter hva du selv ønsker. Jeg liker salaten med STORE buketter. Rødløken hakkes i små biter.

Alt dette blandes lett sammen og står kaldt til neste dag.

1 pk bacon i skiver
Solsikkekjerner (brunes lett i baconfettet)

Bacon og solsikkekjerner stekes og tilsettes rett før servering.


#42

Eia sa for siden:

Tusen takk!

Det må være miracle whip, altså? :skeptisk:


#43

Nabojenta sa for siden:

Noen bruker også majones, men kan ikke forestille meg at det smaker like godt. Skal jaggu forsøke neste gang.


#44

Elisabet sa for siden:

Du bruker bare toppene og skjærer bort stilken? må ha alt med teskje :flau:


#45

Nabojenta sa for siden:

Jeg har de omtrent som dette:

Men gjerne med litt lengre stilk.


#46

Frost sa for siden:

Rå Broccoli i dansk broccolisalat?


#47

Elisabet sa for siden:

Ja.


#48

Nabojenta sa for siden:

Det er nydelig, Frost. Men det bør blandes dagen før det serveres, for da mykgjør dressingen brokkolien.


#49

Frost sa for siden:

Tusen takk nabojenta. :) Hva slags retter lagde du til slutt utenom lista di?


#50

Nabojenta sa for siden:

Uæææ! Skal jeg huske så langt tilbake også nå? :knegg:

Jeg tror jeg hadde en frisk tomatsalatsalat, og en skål med store, salte sorte oliven.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.