Jeg har innvitert et vennepar på middag og skal servere helstekt svinefilèt og lurer på hva jeg skal ha til?
Ovnsbakte rosenkål er et must og min hjemmelagede fløtesaus.
Og så står jeg fast? Kokte poteter? Jeg tenkte ovnsbakte amadinepoteter...men jeg har bare en stekeovn!
Jeg kunne også tenkt meg å hatt noe mer til, men hva? Og ikke for avansert eller "gourmet" for det er ingen av oss. :knegg:
Hvis du dropper ovnsbakte rosenkål og heller surrer dem i panne med bacon, pinjekjerner og bittelitt rømme så har du ovnen klar for amandinepoteter. :D
Jeg bruker villmarksbacon eller hva den nå heter, grønn pakke. Sprøsteker før jeg har i rosenkålen. Skjærer den i biter først ja.
1-2 ss rømme på 200 gr rosenkål, sånn ca.
Honning- og sennepsglaserte småpoteter smake nydelig til svinekjøtt. Hjemmelaget surkål? Hjemmelaget (selvfølgelig!) potetmos tilsatt litt sennep og/eller parmesan? Fløtegratinerte poteter er godt, men det overflødiggjøres jo fløtesausen. Lun potetsalat? Tomat- og løksalat med en god balsamicodressing?
Jeg deler rosenkålen i to, mindre biter blir den for soggy om den må stå bittelitt.
Surrer i kanskje 5-7 minutter, muligens 10 hvis jeg hadde mye i pannen. Til de blir lett gyldne egentlig.
Slik som dette ser det ut: