Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

17. mai-middagen

#1

Taien sa for siden:

Jeg har innvitert et vennepar på middag og skal servere helstekt svinefilèt og lurer på hva jeg skal ha til?
Ovnsbakte rosenkål er et must og min hjemmelagede fløtesaus.
Og så står jeg fast? Kokte poteter? Jeg tenkte ovnsbakte amadinepoteter...men jeg har bare en stekeovn!
Jeg kunne også tenkt meg å hatt noe mer til, men hva? Og ikke for avansert eller "gourmet" for det er ingen av oss. :knegg:


#2

Teflona sa for siden:

Tyttebær. Sellerirot og sopp, stekt i små terninger.


#3

Taien sa for siden:

Godt forslag, men jeg liker ikke tyttebær og selerirot. :knegg:
Men soppen dog...


#4

Interference sa for siden:

Hvis du dropper ovnsbakte rosenkål og heller surrer dem i panne med bacon, pinjekjerner og bittelitt rømme så har du ovnen klar for amandinepoteter. :D


#5

Fløyel sa for siden:

Kokte poteter er godt til når man har en god fløtesaus.


#6

Taien sa for siden:

Det var virkelig ikke en dum idè... hva slags bacon bruker du? Hvor mye rømme?


#7

Teflona sa for siden:

Kanskje vennene dine liker det? ;) Sopp og bacon er jo ellers en slager.


#8

Interference sa for siden:

Jeg bruker villmarksbacon eller hva den nå heter, grønn pakke. Sprøsteker før jeg har i rosenkålen. Skjærer den i biter først ja.
1-2 ss rømme på 200 gr rosenkål, sånn ca.


#9

Taien sa for siden:

vann i munnen Skjærer du rosekålen i biter også? (4?) Og hvor lenge må det surre for at rosekålen blir mør?


#10

elli sa for siden:

Helstekt svinefilet bruker jeg å servere med fløtesaus, kokt brokkoli, mais i aluminiumsfolie, soppstuing og ovnsstekte poteter :nam:


#11

Madicken sa for siden:

Honning- og sennepsglaserte småpoteter smake nydelig til svinekjøtt. Hjemmelaget surkål? Hjemmelaget (selvfølgelig!) potetmos tilsatt litt sennep og/eller parmesan? Fløtegratinerte poteter er godt, men det overflødiggjøres jo fløtesausen. Lun potetsalat? Tomat- og løksalat med en god balsamicodressing?

Å, sulten!


#12

Interference sa for siden:

Jeg deler rosenkålen i to, mindre biter blir den for soggy om den må stå bittelitt.
Surrer i kanskje 5-7 minutter, muligens 10 hvis jeg hadde mye i pannen. Til de blir lett gyldne egentlig.
Slik som dette ser det ut:


#13

Interference sa for siden:

Det var nyttårstilbehøret til ribben og det er første gang ribben ble nedprioritert og tilbehøret forsvant fortere enn jeg fikk tenkt meg om. :knegg:


#14

Taien sa for siden:

Det blir tilbehøret her i huset imorgen ja! :glis: Jeg GLEDER meg.



#16

polarjenta sa for siden:

Åhh, det der så veldig godt ut. Det må jeg prøve å lage en gang. Jeg syns rosenkål er så godt.


#17

Interference sa for siden:

Det er knallgodt! Jeg spiser meg fordervet hver gang vi har det.


#18

Taien sa for siden:

Det var en STOR hit!!! Knallgodt!
Det blir ikke siste gang jeg har det. Det er sikkert.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.