GinaK sa for siden:
For noen år siden hadde vi dilla på Tandoori kylling fra Toro. Så ble det litt borte, inntil jeg kjøpte en pakke nå i helgen.
Tenkte å prøve å lage marinaden og Tandoorisausen selv. Noen som har oppskrift på dette? :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
GinaK sa for siden:
For noen år siden hadde vi dilla på Tandoori kylling fra Toro. Så ble det litt borte, inntil jeg kjøpte en pakke nå i helgen.
Tenkte å prøve å lage marinaden og Tandoorisausen selv. Noen som har oppskrift på dette? :)
venla sa for siden:
Kommer litt an på hvor god tid du har. Noen oppskrifter beskriver hvordan du maler krydderblandingen. Men selv kjøper jeg tandoori-krydder på invandrerbutikken, blander med yoghurt/creme fraiche. (Marinaden med olje)
Linella sa for siden:
Jeg bruker også krydderblanding fra innvandrerbutikk og yoghurt naturell til marinade.
I tillegg lager jeg en saus med løk, hvitløk, hakkede tomater, paprikapulver, salt, pepper, evt. chilipulver og matfløte. Har kyllingen i sausen etter at den er stekt, og serverer med kokt ris og evt. nanbrød og salat.
Niobe sa for siden:
Jeg har brukt denne oppskriften, og det ble veldig godt. Jeg brukte kyllingfilet i terninger, ikke kyllinglår. www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/kylling-tandoori/
GinaK sa for siden:
Takk for tips. Skal sjekke hva de har i innvandrerbutikker og skal se igjennom den fra matprat.
Jeg har tidligere prøvd med et sånt rosa glass som heter chicken tandoori paste men det blir ikke det samme. Dessuten må vi ha masse saus..
Syrinx sa for siden:
Hvis du lager saus så får du iallfall, med stor sannsynlighet, mat som smaker litt mer indisk enn Toro sin. ( Selv om den er god den også, det skal den ha.)
Jeg lager en saus hvor jeg surrer løk, hvitløk, raspa ingefær og garam masala. Har over en boks eller to-tre tomat, lat det koke og smaker til med kanel, kardemomme, koriander, salt og pepper og så runder jeg av med fløte.
Amelie sa for siden:
Yummi. :)
Hva gjør dere med kyllingen? Koker den i sausen? Eller steker den i eh...tandoori-ovn?
Estrella sa for siden:
Nam, følger med. :nam:
GinaK sa for siden:
Takk for tips. Det er først og fremst sausen jeg er mest interessert i å få oppskrift på. :)
Før fant jeg Tandoorisaus fra Toro men det er lenge siden jeg har sett.. mulig man må på litt større matbutikk for å få tak i den, eller er den ikke i salg mer.
Nå har jeg kjøpt en type tandoorikrydder. Tenkte å bruke den som marinade, blande med litt olje..
Den jeg kjøpte er nesten samme merke/type som Venla viste, bare at dette er en annen farge. Denne. Hva er forskjellen, tro?
Linella sa for siden:
Kanskje det bare er ny boks? Til tandoori skal vel krydderet blandes med yoghurt naturell, sånn tradisjonelt, men det funker med olje også. Jeg har litt olje og tandoorikrydder som marinade på kyllingkjøtt til en kyllingsalat jeg lager i ny og ne.
C.D sa for siden:
Jeg bruker å blande tandoori krydder med olje (rett og slett fordi det er det man gjør når man lager etter toropakken ;) ) og det er mye bedre enn marinaden i den pakken iallefall.
Må prøve med yoghurt neste gang!
Hjemmelaget saus har jeg ikke tenkt på! Har irritert meg over at tandoorisausen ikke er i salg mere ;) Takk for tips!
venla sa for siden:
Det er nok bare ny design på boksen.
Toro-sausen er veldig ulik vanlig tomat/løk-basert tandoorisaus, men det går sikkert an å smake seg frem med krydder, yoghurt og kanskje tomabtpurre?
Fadese sa for siden:
Ikke akkurat hva du spør om, men jeg vil likevel anbefale Nirus chicken tikka masala. :)
Den inneholder oppskrift på både marinade og saus.
Amelie sa for siden:
Jeg er Toro-motstander pga all smaksforsterkeren de bruker, men svelget en kamel og kjøpte Tandoori-settet.
Vi elsket det, det var fullkomment som en god indisk restaurant (i Norge, aner ikke hvordan de serverer det i India...).
Guttemammis sa for siden:
Samme her, vi hadde det i går og det smakte nydelig!
Litt forandret siden sist jeg kjøpte pakke, da blandet man i rømme(ikke kokosmelk) og det var ikke krydder i risen
og heller ikke egen krydderpose til å krydre det ferdige resultatet.
Hadde i litt rømme i tillegg for at yngste ikke skulle synes det smakte for sterkt.
Dette var faktisk det første måltidet jeg lagde til mannen for litt over 12 år siden. :knegg:
GinaK sa for siden:
:o Jeg har visst slitt en stund med dette..
I dag søkte jeg litt på Tandoori igjen og prøvde en form for denne. Den beste jeg har laget og alle gaflet innpå. :D Nam.
www.alleoppskrifter.no/click/index/91008/?site=dalehaugen.blogg.no
Det ble ikke helt likt da, det var noe jeg ikke hadde så jeg brukte Crème Fresh og noe mer olje i marinaden + krydderet som nevnt.
Stekte kyllingen i biter i ovnen. Stod en halv time. Helte den i sausen på slutten.
Passatra vet jeg ikke hva er og det gikk helt fint uten. Lagde sausen med å frese rødløk, litt smør og tandoorikrydder, 1 dl vann og en boks fløte. Pluss det meste av krydderet som er nevnt og en god dæsj Tandoorikrydder. Ingen ost eller blomkål men ris og brød til. Pluss oppkuttet tomat og agurk. Veldig godt. Denne skal lagres. :)
løve70 sa for siden:
Denne er også veldig god:
Kylling Tikka Masala
Ingredienser:
750 g kyllingfilet
2 ss garam masala
1 ss paprikapulver
1 ss frisk ingefær, revet
1 ss hvitløk finrevet
0.5 ts salt
1.5 dl yoghurt naturell
2 ss nøytral olje
Smør til steking
Sausen:
2 stk rødløk hakket eller skåret
1.5 ss ingefær finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1.5 ss garam masala
2 ss paprikapulver
1 ts chilipulver (her kan en sikkert trygt ta mer, eventuelt ta ½-1 finhakket rød chili)
400 g plommetomat ca en boks, knuste
3 dl fløte
salt
sukker
Frisk koriander
Fremgangsmåte:
mocci sa for siden:
Hvordan laget du denne? Fremgangsmåte? stekte du kyllingbitene med marinade i ovnen på 200C? For deretter å helle sausen over?
GinaK sa for siden:
Ja akkurat. Steker kyllingbitene i ovnen med marinaden til de er gjennomstekte og heller de i sausen når den er ferdig.
Barbarella sa for siden:
Jeg bruker denne oppskriften, og har vel omtrent aldri fått så mye skryt for en matrett noen sinne:
Til fire porsjoner bruker jeg ca. 600 gram kyllingfilet som skjæres i biter.
Marinade:
Ca. en dl matolje (jeg bruker solsikkeolje)
To toppede spiseskjeer med tandoori masala-krydder
Dette blandes godt sammen i en bolle. Tilsett de oppskjærte kyllingfiletene og vend de godt inn i blandingen. La så dette stå tildekket i kjøleskapet i minst en halvtime, men gjerne lenger.
Saus:
En løk, hakket
4 fedd hvitløk, presset eller finhakket
1 ss matolje
3/4 boks finhakkede tomater
1 boks Crème Fraîche
1-2 ss tandoori masala-krydder
Malt ingefær (1/2-1 ts)
Malt koriander (1 ts)
Malt spisskummin (1 ts)
La løken og hvitløken frese seg blank i varm olje i en kasserolle. Tilsett så krydderene, og la dette surre med i noen sekunder før du heller over tomatene og lar disse koke inn noe, ca. 4-5 min. Bland så inn creme fraiche, og kok opp. Ta kasserollen av plata, og kjør sausen glatt med stavmikser, til alt av biter er borte.
Kyllingfileten stekes så i middels varm panne til den er gjennomstekt, og blandes inn i den ferdig stavmiksede sausen. Smak til sausen med evt mer krydder. Serveres med ris.
Skilpadda sa for siden:
Passata er moste/silte tomater, du kan mose hermetiske tomater gjennom en sil hvis du ikke finner ferdigkjøpt på glass eller boks.
mocci sa for siden:
Dæven døtte!! Jeg lagde Tandoori etter denne oppskriften på lørdag og den ble knallgod!! Ny favoritt her i huset! :hyper: Tusen hjertelig takk Barbarella for at du ville dele oppskriften! :) Toro eat you heart out. :knegg:
Lyppa sa for siden:
Den oppskriften vil jeg også prøve:)!
Barbarella sa for siden:
Så bra! Ungene her i huset har bestemt at den er vår faste rett på fredagskveldene, og det er ikke meg imot. :nam:
Tilde sa for siden:
Gode tips, følger med i denne tråden.:)
Bayone sa for siden:
Denne laget jeg til klubb i dag. Fantastisk god! Takk for oppskriften.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.