Frøy sa for siden:
Er det noe spennende man kan gjøre med mangoen, eller skal den liksom bare spises som den er?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Frøy sa for siden:
Er det noe spennende man kan gjøre med mangoen, eller skal den liksom bare spises som den er?
Tallulah sa for siden:
Du venter til de pakistanske mangoene kommer, de er supersøte og smelter i munnen!
Jeg syns ikke vanlig mango er godt å spise alene, men det er deilig i fruktsalat, smoothie, blendet til saus til is og kaker, kokt til syltetøy eller laget til en deilig mango lassi.
Filifjonka sa for siden:
Det er også friskt og godt i grønne salater, gjerne sammen med nøtter.
Tallulah sa for siden:
Mango er godt sammen ned hvit fisk også, forresten. Foliebakt, for eksempel.
Smilla sa for siden:
Denne er kjempegod.:nam:
Filifjonka sa for siden:
Til laks er det veldig godt med en salat av små terninger mango, avokado, tomat uten kjernene, og rødløk.
lucifine sa for siden:
Hvorfor har de mangoene jeg kjøper alltid "tresmak"? Umodne eller?
Filifjonka sa for siden:
De smaker litt lim hvis de ikke er ordentlig modne, syns jeg.
Guava sa for siden:
Med unntak av de "pakistanske" mangoene så smaker de fleste mangoene man får her til lands skrekkelig dårlig. De får bismak når de modner under transport og de blir ofte dårlige før de rekker å modne.
Det jeg synes er OK å bruke de litt umodne mangoene til er sushi. Maki med avocado, laks og mango er veldig godt.
Katta sa for siden:
www.aperitif.no/Mattips/kokebok/saus-og-marinade/saus/Mangosalsa
Mangosalsa er nydelig til kylling og fisk.
Anda sa for siden:
Mango, rødløk, tomat og masser av koriander. Nam!
Maverick sa for siden:
Når er det sesong for pakistansk mango?
Lisa sa for siden:
Jeg har alltid mango i hus, kun mango lassi som duger til frokost for vesla (kultura, isbiter og mango i blender).
Så lenge mangoen blir ordentlig moden synes jeg den er god å spise. På meny har de stor og god mango, husker ikke hvor den kommer fra (ikke Mexico merket jeg meg). Men for all del, den pakistanske mangoen er jo i en klasse for seg selv dog nesten for søt i smaken til og med for meg.
Tallulah sa for siden:
Nå snart, tror jeg. Jeg pleier å kjøpe små kasser til 100 kroner på Grønland og lage syltetøy.
Benzo sa for siden:
Juni, usikker på hvor lenge sesongen varer.
Maverick sa for siden:
Oooooh! :hyper:
Benzo sa for siden:
Har du forsøkt chutney? :nam:
Nip sa for siden:
Mangois
GinaK sa for siden:
Jeg så noe godt i går med mango. Må ha vært ifm. grilling.
Grillet laks på spyd og en mangosalat til.
Noe liknenede denne; www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Grillet-laks-med-mangosalat
Divine sa for siden:
Jeg leser hele tiden "Hvordan kose seg med mange?", og skjønner ikke hvorfor en slik tråd ligger på oppskritftsforumet. :trenger kaffe:
kalufs sa for siden:
Mogen mango er no utrolig god å spise som den er. Jeg og ungenes favorittfrukt. Men den må være moden da.
Palmen sa for siden:
Nå er det forresten mangosesong! Løp og kjøp!
Polyanna sa for siden:
Palmen: du hadde et godt krydder du brukte på mango,,hva var det igjen?
Irma sa for siden:
Hvordan ser de pakistanske mangoene ut? Gikk forbi mangokasser ved den nærmeste innvandrerbutikken for litt siden, og mangoene ser jo helt grusomme ut. (Annerledes farge, skrukkete osv.) De skal kanskje se sånn ut?
Palmen sa for siden:
Til salmalaks og mango bruker jeg santa maria sitt wasabi og sesamfrø- krydder. :nam: (hvordan gikk det med gjøken?)
Polyanna sa for siden:
Gjøken er halvferdig og jeg har fjær over halve huset, takk som spør. :knegg:
Palmen sa for siden:
De pakistanske mangoene er gule og avlange. Om de er skrukkete er de på kanten til å være overmodne, jeg liker de best når de er glatte i skinnet. Når det er sagt, de skrukkete er gode i smoothies.
Palmen sa for siden:
:knegg: poly.
Irma sa for siden:
Takk for svar!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.