Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Odense kransekakemasse - glutenfri?

#1

Benzo sa for siden:

Ja, er den det? Evt. andre kransekakemasser som er glutenfri?


#2

Niobe sa for siden:

Er ikke all kransekakemasse glutenfri?


#3

Hobbes sa for siden:

Er det ikke bare mandler, egg og melis?


#4

Harriet Vane sa for siden:

Kjøpekranskekake er full av andre ting enn mandler og melis.

I følge interweb'en inneholder den dog ikke gluten så vidt jeg kan skjønne:
Sukker, mandler (23 %), aprikosekjerner, vann, eggehvite, fruktose,
invertsukker, potetmel, konserveringsmiddel (202).



#6

annemede sa for siden:

Jeg har lest det en gang, tror du finner det på snl.no


#7

annemede sa for siden:

jepp:
blanding av like deler glukose og fruktose, dannet ved invertering av sukrose (rørsukker).


#8

Benzo sa for siden:

Supert, takk skal dere ha! Mange av de ferdige kransekakene er det mel i, så derfor var jeg usikker på om massen var blandet opp. Nå kan jeg bake jordbærmousse-kake til moder´n! :glis:


#9

DM sa for siden:

Årsaken til det, er at det brukes ofte mel til å rulle ut stengene. Det kan man jo lett unngå med å bruke melis istedet.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.