Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Påsmurte" - størrelse? Og pålegg...?

#1

Maxine sa for siden:

Skal levere 30 påsmurte på skolen i morgen.

Man bruker vel da 1/2 skive på hver om man bruker brødskiver? Ei anna skulle nemlig bake rundstykker, det gjør ikke jeg.. Men tenker å lage snitter, ergo halve skiver..

Hva bruker man til pålegg utenom ost og skinke, som er lettvindt? Leverpostei og agurk er vel greit i tillegg, men hva annet? Orker ikke styre med eggerøre osv.. :sparke:


#2

Harriet Vane sa for siden:

30 påsmurte forstår jeg som 60 halve. Det blir ikke mye mat av 15 brødskiver, tenker jeg.

Hvem er det som skal spise? Voksne eller barn? Begge deler?

Jeg ville kanskje hatt eggeskiver med ansjos, leverpostei, skinke og agurk, gulost med paprika, brie, kanskje? Skinkestek med sprøløk og majones?


#3

Maxine sa for siden:

Det er til skolens arrangement, så det er både barn og voksne.
Det er da 40 foreldre som leverer et brett hver med slik, i tillegg til kake..
Lite informasjon å få, og jeg har egentlig aldri tenkt over hva som serveres av slikt der...


#4

Kirsebær sa for siden:

Tegn flagg med majones! :hyper:


#5

Syrinx sa for siden:

Jeg hadde laga 30 halve.

Hva med noen karbonadesmørbrød? Ferdige karbonader og litt grønt på.


#6

apan sa for siden:

Jeg hadde også laget 30 halve, men jeg hadde dristet meg til å fikse noen med egg. Hva med hardkokt egg? Feks i kombinasjon med salami eller skinke?


#7

Røverdatter sa for siden:

Jeg hadde laget tradisjonelle snitter av 30 brødskiver slik at det ble 60 halve. Eggerøre og laks, brie og drue, roastbeef med remulade og løk, kokt egg og salami, skinke med majo og agurk.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Hvor store er egentlig skivene deres, hvis dere forstår "30 påsmurte" som 30 halve påsmurte?


#9

Harriet Vane sa for siden:

Husk salatblad under, da ser det fint ut med en gang.


#10

apan sa for siden:

Helt vanlig størrelse? Med 30 påsmurte forstår jeg 30 påsmurte enheter. Når man bestiller snitter får man dem jo i halve størrelser. Bare 30 påsmurte halve vil jo dekke et par fat, det må jo holde per familie.


#11

cecix sa for siden:

30 påsmurte forstår jeg som 30 påsmurte skiver. Som man kan dele i to.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Hvis jeg arrangerte og ba om 30 påsmurte, hadde jeg blitt småoppgitt om noen kom med 15 skiver. Jeg noterer, og skal huske å være meget presis dersom jeg skal arrangere noe.

(det minner om juletrefesten på samfunnshuset hjemme, der det i invitasjonen står at hver husstand skal ha med et fat med mat. De gjerrigste av naboene kom da med en tallerken med fire skiver på. :dåne: )


#13

Bloppy sa for siden:

Jeg skal ha med 20 smørbrød i morgen. Lager med eggerøre og laks. Med salat under, og kruspersille på toppen. :enkel:


#14

Veronal sa for siden:

30 enheter! Skivene skal være bra store for at jeg ville delt dem i to. En skive spiralloff eller halvt rundstykke er en enhet etter mitt hode.


#15

GinaK sa for siden:

Jeg ville kjøpt spirralloff og laget 30 skiver. Ikke halve, nei.
Karbonader med salatblad under og stekt løk over, eller en tomatskive.
Majones og reker + en sitronbåt
Kokt eggeskiver med majones eller kaviar
Eggerøre + en tomatbåt og etpar agurkskiver

I storebror sin klasse så har vi begynt fast med koldtbord på tilstelninger. Alle tar med mat nok til sin familie + litt til og det settes på et felles bord.
Har fungert kjempefint og alle lager så mye forkjellig og godt. :)


#16

millact sa for siden:

Enig i det.


#17

Maxine sa for siden:

Jeg har kjøpt etellerannet brød som er større enn normalt, derfor mener jeg å dele i to (var det jeg brukte når jeg en gang i fortiden jobbet på kafeteria/restauran).
Jeg smører hvertfall ikke 30 så store, er jo mye større en et halvt rundstykke.

Men de fleste tenker 30 enheter ser det ut til.
Altså at enhet er et halv rundstykke, ei skive (evnt ei stor halv :knegg: )


#18

apan sa for siden:

En spiralloffskive er jo kjempeliten?

Hvis man bestiller snitter ute, får man som oftest en halv skive med pålegg på per enhet.


#19

Harriet Vane sa for siden:

Spiralloffskive er en enhet. Et halvt rundstykke er en enhet. Men en halv brødskive er en halv enhet.


#20

Veronal sa for siden:

En skive spiralloff er jo like stor som et halv rundstykke. I hvert fall i diameter. Snitter da jeg vokste opp var bestandig på spiralloff. :nostalgia:


#21

Harriet Vane sa for siden:

Å, ja. Spiralloff! Det var himmelsk! :grovbrød-hippie-barn:


#22

apan sa for siden:

Ja og omtrent som en halv vanlig skive. Alle snitter jeg får ifm jobb er på halv diagonalskåret skive.

#23

Syrinx sa for siden:

Da jeg skrev halve skiver så tenkte jeg på store skiver, ja. Slik at hver halve blir på "snittestørrelse".


#24

Filifjonka sa for siden:

Hvis det er store brødskiver delt i to tilsvarer jo hver del et halvt rundstykke eller en spiralloffskive, sånn mengdemessig. Snitter er jo ofte halve brødskiver.


#25

Veronal sa for siden:

Ja, men hvordan kan du klassifisere spiralloff som kjempeliten hvis det kommer i kategorien vanlig snittestørrelse? :trasser:



#27

Bloppy sa for siden:

Jeg måtte spørre svigermor. :humre:

Hun mener bestemt at en skive deles i to diagonalt, og det utgjør to stk snitter, påsmurt, smørbød og hva_har_du i denne sammenheng.
Så jeg lager ti skiver og deler i to. :skal ha med 20 stk påsmurt:


#28

Maxine sa for siden:

Jeg nevnte det da vi pyntet på skolen i går, og de var enige med meg - en halv skive er en påsmurt, med mindre de er bittebittesmå.. Men et halvt rundtstykke eller ei skive spiralloff tilsvarte nok det samme..

Kringla jeg har bakt er så enorma, at jeg tror den veier opp om snittene skulle bli litt for små :knegg:


#29

Nextlife sa for siden:

Jeg er enig med svigermoren din. Jeg har smurt tusenvis av snitter på bestilling, og når kunden bestilte 30 påsmurte snitter så fikk den altså 30 stk halve, diagonalt delte skiver.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.