Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God salat - oppskrift?

#1

Neket sa for siden:

Jeg planlegger 17 mai-koldtbord. Har noen en god oppskrift på salat? Jeg er så fantasiløs, men akter ikke å ende opp med mais, tomat og agurk liksom. Jeg vil ha noe gøy og godt. Tips?


#2

Bomull sa for siden:

Ruccola med fataost, avocado, salatbønner og ristede pinjekjerner er nydelig som ekstra piff i salaten.

Hva med et salathode, paprika, mais, agurk, avocado, bønner og hardkokt egg? Evt. med fetaost i en skål ved siden og/eller ananas, da mange liker det. Eller lag to salater, en med ananas og en uten?


#3

Syrinx sa for siden:

Div grønn salat, vårløk, avokado, cherrytomater, gulrot i tynne skiver, sukkererter, asparges (fersk, kokt), rista gresskarkjerner, granateple.

Ikke nødvendigvis alt på en gang altså.


#4

tiddelibom sa for siden:

Svigerfar lager verdens beste, og har ofte tørket tranebær i. Og pinjekjerner, solsikkekjerner (lett ristet), fetaost, oliven, gulrot, nepe (!) og andre mer tradisjonelle salat-ting i.


#5

Neket sa for siden:

Takk for gode tips!


#6

Smilla sa for siden:

Denne couscoussalaten er kjempegod og slår bestandig an.:jupp:

ca 250 g couscous, bruk den oppmålingen som er nærmest på pakken du benytter
4 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
2 ss mynte, hakket
3 ss koriander, hakket
1 rød paprika (det står grillet i oppskriften, men jeg har aldri orket å grille den)
1 bunt vårløk
2 fedd hvitløk
1/2 slangeagurk
En pakke fetaost, smuldret
Båter av lime til servering

Lag couscous som beskrevet på pakken, velg den som er nærmest 250 g. Rør en gang i blant, så slipper du å få en stor klump. Pisk sammen olje og sitronsaft og slå blandingen over couscousen. Ha i urtene (husk å bruke ferske urter, det blir best) og bland godt sammen. Tilsett grønnsakene og til slutt fetaosten og bland godt igjen. Smak til med salt og pepper.

Serveres med limebåter. Tzatziki er også kjempegodt til.


#7

Smilla sa for siden:

Denne salaten er også veldig god!:jupp:


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg marinerer sopp som godt kan brukes i salat. Skjær passende mengde sopp i tynne skiver. Legg dette i en marinade bestående av 1 dl olivenolje, 3 fedd presset hvitløk, 3 ss hvitvinseddik, hakket, fersk basilikum (tørket får også), salt og pepper. La soppen ligge i marinaden i hvert fall en time.

Dette blander jeg så med kylling, sprøstekt bacon, kokt pasta, 1-2 avokado, en god dose cherrytomater, paprika, agurk og minimais (vanlig mais går også fint).

Serveres med brød/hvitløksbrød og kanskje en hvitløksdressing.

Hvis man har kresne unger, så er det en fordel om soppen ligger i en egen skål og ikke blandes med all den andre maten.


#9

m^2 sa for siden:

Så bra - jeg skulle akkurat til å gå og legge inn ny tråd med det samme spørsmålet :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.