Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kake til 17. mai

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg må bake en kake til 17. mai. Vi skal ha en nabosammenkomst på ettermiddagen. Viktig info: mann og sønn i familien spiser ikke bær av noe slag. Ikke bare hele bær, men også smaken av bær er utelukket.

Vanligvis baker jeg gulrotkake, men jeg begynner faktisk å bli litt lei av å alltid bake det samme.

Er det noen som har et godt forslag til en god kake? Gjerne med noe kul pynt.


#2

isola sa for siden:

Vel, jeg skal bake gulrotmuffins. De skal jeg ha hvit ostekrem på, og pynte med bær. I barnehagen i dag var det sjokoladekaker, gulrotkake og kringle.


#3

Che sa for siden:

Pavloa - pyntet med jordbær og blåbær i flaggmønster.
Eller den der stilige med smarties på toppen...


#4

Tjorven sa for siden:

Er dette en pavlova? (altså skjult inni der?)

Pavlova egner seg ikke siden jeg har en mann og en sønn som ikke spiser bær.


#5

Madicken sa for siden:

Pavlova er min 17. mai-kake. Jeg pynter med blåbær, bringebær og jordbær i flagg-mønster.


#6

Acino sa for siden:

Verdens beste?
Gammeldags sjokoladekake? Mørk sjokoladekake med litt kanel i, deles i tre og så har en masse deilig lys sjokoladekrem i mellom og oppå.


#7

isola sa for siden:

Næh, det der tipper jeg er en sjokoladekake. :nemlig:


#8

Madicken sa for siden:

Og der så jeg den. Hva med Pavlova med seigmenn og nonstop? Nei, det blir kanskje litt snålt.



#10

Che sa for siden:

Eller om du liker kaker med litt fancy greie - og som krever litt arbeid (da som i Bauche kan gjøre det - jeg er ingen Salt, for å si det sånn)
High hat muffin...De er gode

www.bakerella.com/hi-hat-cupcakes/


#11

Mirmell sa for siden:

Denne er enkel og god. Du kan jo ev. bytte ut jorbær med frukt om de ikke spiser jordbær.


#12

Madicken sa for siden:

Å, kjære vene, jeg tror aldri jeg har fått så lyst på muffins før! :hyper:


#13

Madicken sa for siden:

Pavlova med frukt!


#14

Tjorven sa for siden:

Knerten spiser faktisk ingen frukt. Men han er ingen kakemons heller, så jeg baker ikke kake primært for hans del.

Og ja; jeg innrømmer glatt at jeg synes at sønnen min er plagsomt kresen. Men han kommer seg. Han har i det siste prøvesmakt opptil flere nye ting uten å få hysterisk anfall. Det er en klar fremgang i forhold til for et år siden.


#15

Tjorven sa for siden:

Dette så jo veldig fristende ut. Hmmmm. Dette burde jeg klare. (Jeg er heller ingen Salt.)


#16

Stellebord sa for siden:

Jeg tror det blir pavlova her. Men egentlig kjenner jeg at jeg kunne tenkt meg noe mektig med mye sjokolade.


#17

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har laget pavlova, det er enkelt og ikke spesielt arbeidskrevende. Ikke pynter jeg den med bær i flaggmønster heller, jeg bare tømmer de utover. Den største utfordringen er vel egentlig å la være spise opp eggekremen. :sparke:

Ostekake er jo godt?


#18

Tjorven sa for siden:

Men Bauche: Det er jo ikke noen oppskrift på muffinsene og den hvite kremen. Hvor finner jeg det?




#21

Tjorven sa for siden:

Hva er forskjellen på baking soda og baking powder?

Hva er cream of tartar?

Jeg lurer på om det blir den gode gamle gulrotkaka mi, altså. Den er i hvert fall enkel.


#22

Bomull sa for siden:

Klippet fra krem.no:


#23

Skilpadda sa for siden:

Baking soda er natron, baking powder er bakepulver.

Kremortartari het det før, i alle fall.


#24

Bomull sa for siden:

Du får Kremotartari på apotek.

Bakepulver kan ofte erstatte baking soda, men soda kan ikke erstatte pulveret.


#25

Stikka sa for siden:

Kjempesuksess er veldig godt. Og disse var også veldig gode, brownie caramel luxury cupcakes. Litt jobb siden man må koke opp fløte med smak kvelden før, men virkelig verdt det. Båden den hvite og lysebrune sjokoladekremen smaker himmelsk. Det ligger bedre bilder av de i bloggen til Det søte liv.


#26

Benzo sa for siden:

Jeg skal lage jordbærmousse kake, fantastisk godt. :nam:




#29

Tjorven sa for siden:

Sukessterte var et strålende forslag. Mannen min er veldig, veldig glad i det, men jeg har faktisk aldri laget det til ham.


#30

Lyppa sa for siden:

Jeg slår et slag for dajmiskake:). Alle som får den servert her hos meg elsker den!


#31

Che sa for siden:

Dajmiskake er kjempegodt.!
Nå ser det ut som du har funnet oppskrift på high hat (ikke vanskelig å lage altså - men flere omganger bare)
www.marthastewart.com/258067/hi-hat-cupcakes (se, martha stewart - det må jo bare bli bra, tenker jeg)

Og suksessterte er jo kjempegodt - eller sarah bernhard. (mine unger er helt ville etter "skumkake" - det er vel en klassisk barnekake?)


#32

Pesten sa for siden:

Og jeg sitter her sulten. Hjelpes de derre muffinsene. :nam:

Hva med oreokake?
Vi skal bare lage en enkel sjokoladekake. :jupp:


#33

Stikka sa for siden:

Oppskriften fra Det søte liv har den beste gule kremen jeg har smakt. Det må finnes mange dårlige oppskrifter der ute for det er ganske ymse hvor god denne kaken er rundt synes jeg.


#34

Martis sa for siden:

Jeg har spist pavlova med pisketkrem og sjokoladerosiner og salte peanøtter og det var kjempegodt!


#35

Tjorven sa for siden:

Det ble kaken som lyder navnet Kjempesuksess. Det er spennende å se om det faktisk blir en suksess. Knerten er skeptisk, så jeg håper noen andre har bakt en helt vanlig sjokoladekake.


#36

millact sa for siden:

Hvordan ble det, Tjorven?



#38

Palmen sa for siden:

I år tenkte jeg å lage Kalhua-kaken fra bacchus til 17.mai-festen. Den passer spesielt bra siden vertinnen har glutenallergi b


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.