Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Scampi som hovedrett?

#1

Storm sa for siden:

Noen som har en god oppskrift med scampi som hovedrett?

:vilha:


#2

Elisabet sa for siden:

Scampi til to personer:

500 g rå scampi – husk å fjerne tarmen før den skal i marinaden!

Marinade :
1 dl olivenolje (kan ha mer om man foretrekker mer saus)
½ kinesisk hvitløk (den uten fedd)
½ rød chili
3 vårløk
1 lime , saften av
8 soltørkede tomater.

Salt & pepper
Finhakkede urter som for eksempel persille eller koriander)

La rekene ligge i marinade i minst 30 min. Men flere timer gjør seg.

1 rød paprika
1 liten løk
Mørk soyasaus (kan sløyfes)
Ca 1 ts frisk ingefær
1 fedd hvitløk
Evt finhakket persille

Dette freser du opp i panna før du har over scampi m/marinade. Stekes et par minutter til scampien er gjennomkokt og lyserosa.

Serveres med FERSK spaghetti. Jeg bruker fersk båndspaghetti.


#3

Estrella sa for siden:

Den oppskriften hørtes veldig god ut Elisabeth. Er den sterk?


#4

Elisabet sa for siden:

Den er ikke sterk, men det er mye smak i den. Jeg er ikke glad i sterk mat, men denne er sånn passe sterk for meg. Den er sterk på smak, men ikke sånn sterk ellers. Har servert den på venninne kvelder og sånt og det har bestandig vært veldig vellykket og mye skryt. Det holder med dobbel porsjon til 5 stykker. I alle fal 5 jenter.


#5

Estrella sa for siden:

Denne må prøves ja. Er den lett å lage? Christian liker også scampi og smak. Det er jeg som ikke er så glad i altfor sterkt :knegg:


#6

Elisabet sa for siden:

Den er veldig lett å lage. Det som tar mest tid er alt som skal kuttes opp. Bare alt er ferdig kuttet opp så skal jo bare alt surres kjapt, så da er det fort gjort. Og kutte opp kan en jo gjøre i god tid på forhånd om en vil. Begynner å steke scampi idet jeg setter på pastaen, og fersk pasta skal jo bare koke 4-5 minutter. Så er det ferdig samtidig.


#7

Estrella sa for siden:

:nam: :nam: :nam:


#8

gnuri sa for siden:

Åh må definitivt testes. Jeg elsker scampi! Tusen takk for oppskrift :klemme:


#9

Erica sa for siden:

Vi pleier å lage scampi med en litt sterk saus til. Styrken på sausen bestemmer du selv.

Marinade:

1 chili, uten frø (da blir det ikke så sterkt)
3-4 fedd hvitløk
Olje (1 - 2 dl)

Mariner tinte rensede rekene i dette et par timer.

Saus:

1-2 ss olje
Fres så 1 ts red curry paste i 1 minutt
Fres raskt 1 paprika i biter og 1 løk i biter i dette
Spe med kokosmelk/evt fløte (ca 3 dl) + 1 dl kyllingkraft (terning + vann eller fond)
Tilsett 2 ss fishsaus og litt limesaft

La koke noen minutter.

Rekene tas ut av marianden og stekes på pannen, et par minutt på hver side, maks.

Serveres med ris og sausen.




#12

Storm sa for siden:

Takk for tips! Har egentlig lyst til å gå for en rett med kokosmelk, så tror jeg satser på ditt forslag, Erica.



#14

Storm sa for siden:

:nam: Denne ble veldig, veldig god!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.