Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Suppe på fenalår

#1

Karima sa for siden:

Har et ganske avspist fenalår liggende og lurer på om det kunne vært brukt til en eller annen suppe?

Ideer/oppskrifter/tips/erfaringer? :vilha:


#2

Madicken sa for siden:

Det blir bydelig ertesuppe med fenalår! Legg gule erter i bløt over natten, og kok dem sammen med fenalåret. Ta ut fenalåret når suppen er salt nok. Jeg pleier å ha oppi litt kjøtt, for eksempel svinekjøtt eller lam, og la dette koke mørt med ertesuppen den siste tiden, men det er ikke nødvendig.


#3

Left sa for siden:

Hjemmelaget ertesuppe er smaskens godt.
Jeg pleier å lage det av røkte svineknoker og erter, og jeg koker alt samme dagen.
De må koke ca. 2,5 timer hvis man ikke bløtlegger ertene i noen timer før bruk. Knokene koker med hele tiden, og skjæres opp når ertene er møre.
Med fenalår blir den kjempegod, men følg med på hvor salt den blir ja.


#4

Salt sa for siden:

Betasuppe med fenalår! :nam:


#5

Malama sa for siden:

Åja, mamma koker alltid suppe på beina etter fenalår. Ertesuppe ja, det er nam. Selv for meg som egentlig ikke liker ertesuppe noe særlig så er det noe eget med denne.

Muligens delvis fordi den ene gangen i året jeg har spist dette de siste årene, er nyttårsaften etter rakettene. Mine foreldre salter og tørker to lår til jul, det første er oppspist og lages suppe på til nyttår.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.