Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor vanskelig skal det være? Adresseendring

#1

Malama sa for siden:

Ja, som de fleste (?) vel muligens har fått med seg flytter vi snart.

Så derved finner jeg ut at det er på tide å registrere adresseendring på posten.

Logge inn, min id. Greit, mannens forsøk går ikke, han får beskjed om å bruke passordbrev, og slikt har man ikke (man flytter, må vite!!! Og dessuten pleier msn bruke passord på mobil) så jeg prøver. Joda, det går greit.

Reg personnummer på hele familien. Greit, jeg har nylig lagret personnumrene til ungene etter at apoteket innførte sånn her eresept og jeg måtte ringe mannen som måtte be folkeregisteret finne personnummeret til vår datter. Ja, og fuøøt navn, spesifisert som etternavn, fornavn og mellomnavn for de tre av oss som har det.

Vel, hva skjer? Jeg bruker ipad, for pc'n døde for noen uker siden. Men tastaturet samarbeider ikke helt, og plutselig tror den stjeg trykket på knappen bak tastaturet, vips hadde jeg avbrutt. Prøv igjen. Ja, alle personnummer igjen. Se der ja, ny adresse. Registrere, etter å ha sjekket postnummeret i kjøpekontrakta. (man husker da ikke alt...)

Betale for ettersending i noen mnd er nok lurt.
Ehh, passord for verified by visa. Ikke lurt å bomme tre ganger. En tur via nettbanken for å sette nytt passord. Dvs, det gamle, for jeg husket det jo egentlig...

Vel, ja. Nytt forsøk med disse personnumrene og navnene da. Og der lukket nettleseren seg, borte var det.

Logge inn igjen.
Prøve en gang til ja, jeg kan snart disse personnumrene nå, og synes ikke engang lenger at det er gøy at de tre andre i familien har de to siste sifrene lik. Det er bare tall.

Når jeg har tastet navn og numre enda en gang får jeg endelig betalt, husket passord, og dillet meg gjennom resten. Og kan jeg trykke på en link for å endre i folkeregisteret. Nei, for det teknisk feil. info overføres ikke.

Men greit, da logger vi inn på altinn da, og registrerer selv. De HAR REG navn og personnummer på alle i familien, og foreslår at det er disse som skal flytte? Bare fyll inn arbeidsgiver og arbeidskommune på de over atten som er i jobb.

Og, trykk her om du vil registrere endring hos posten også... Neitakk, det har jeg allerde klart, men til neste gang skal jeg huske å ta folkeregisteret først.
Bortsett fra at jeg de siste ukene har uttalt mang nok ganger at det er rett før jeg nekter å flytte, til at det skal mye til for at jeg gjør det igjen. (ja, trusselen uttalt underveis i denne jobben i dag også)

Men hey, vet posten og folkeregisteret at vi flytter.

Venner og bekjente og bedrifter får vi ta senere, for jeg hadde sannelig ikke mer tolmodighet til å finne ut av stort mer i kveld. Det er dessuten enklere å sende epost til våre bekjent selv, enn å taste inn epostdresser for at posten skal gjøre det. Bortsett fra at epostadressene kan jeg ikke i hodet, men jeg har dem i fine grupper i epostprogrammet. På den døde pc'n ja.

Men, lett skal det ikke være nei.

Minner meg om den gangen vi som nyutdannede, ikke lenger studenter, pliktoppfyllende skulle reg adresseendring fra våre foreldre til vår felles leilighet i Bergen. Ettersom ingen av oss hadde jobb den dagen vi avla eksamen var ikke det så lett, for da ville ikke folkeregistet ta mot oss... Vi måtte møte opp med signert husleiekontrakt for å bevise at vi ikke var husløse sosialklienter eller noe sånn. Denne gangen var folkeregisteret enklest. Man har da ny jobb på plass før man flytter....


#2

sindrome sa for siden:

Hi hi, gjennomførte en brukskvalitetstest av flyttemeldingen i forrige uke (i forbindelse med en konferanse) og var ikke imponert over brukervennligheten til løsningen, men morsomt å se at du foretrakk den framfor posten.


#3

Malama sa for siden:

Vel, ja, altså, den kunne sikkert vært mer brukervennlig, men egentlig, all den tid de nå engang må vite hva vi skal jobbe med, så må de jo spørre. Det der "velge kommune" kunne vært enklere, å få skrive inn i teser for å søke. Det er mye lettere å skrive "Sula" enn å finne Sula i en alfabetisk oversikt over alle kommuner i landet.

Men altså, den var enkel. Det gikk på første forsøk. Jeg slapp å taste personnummer og stave alle navn korrekt. Derved er det enkelt.

Fire pesonnummer, hvor det bare er mitt jeg KAN, og stave navn på fire personer, sikker på at man ikke tastet feil og at ikke stavekontrollen på iPad'en forandret det til noe annet, det er mer stress. Folkeregisteret har den fordelen at de vet, og har lov å vite, navn og personnummer på alle i min familie og kan anta at vi skal flytte alle sammen. Det gjør det hele automatisk enklere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.