Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan noen hjelpe med meg oppskrift på børek?

#1

~TM~ sa for siden:

Fortrinnsvis med spinat og feta?

På forhånd takk!


#2

Benzo sa for siden:

175 g feta-ost
2 ss finhakket frisk gressløk eller dill
2 ss finhakket frisk persille
½ ts svart pepper
90 g usaltet smør
8 plater filodeig
Tilberedning:
Smuldre fetaosten med fingrene, og bland den med urter og pepper. Forvarm ovnen til 180 C.
Smelt smøret og skum det, om nødvendig.
Skjær deigen i 7 cm brede remser. Ta en remse, og dekk resten med et fuktig kjøkkenhåndkle.
Pensle deigremsen med smeltet smør. Legg en ts osteblanding i nederste høyre hjørne og brett deigen til trekanter.
Legg tertene på et stekebrett, pensle med mer smør og stek dem i 20 minutter.

Du kan bare bytte putte inn spinat i stedet for dill/persille/gressløk. :)
Har ikke forsøkt å lage det selv, men det ser jo enkelt ut.


#3

malena sa for siden:

Man kan også legge fyllet utover hele arket med filodeig, rulle det sammen til en pølse og legge den langs kanten i en langpanne. Fortsett med neste ark til du har fylt hele langpannen. Så er det bare å skjære biter når det er ferdig.

Eller enda enklere: Legg et ark med filodeig i langpannen, gjerne litt krøllete.
Legg på fyll, nytt filoark osv.


#4

malena sa for siden:

I Kroatia/Bosnia/Serbia kalles dette for pita.
Her er en variant jeg synes er kjempegod:

Bland cottage cheese, feta, kefir og et par-tre egg. Salt og pepper. Jugoslaverne sverger til vegeta, en grønnsakbuljong du får kjøpt i de fleste innvandrerforretninger.
Ta et filoark, dypp det godt i ostemassen og ha det i en langpanne. Gjør det samme med hele filodeigen. Ha litt ostemasse på toppen, og stek til den er gylden og fin på toppen.
Jeg har aldri brukt eksakte mål, og jeg husker hverken temperatur eller tid i ovnen, men jeg vil tro ca 180-200 grader i 30-45 minutter.


#5

Nelly sa for siden:

Hva er Børek?? Bilde???


#6

malena sa for siden:

Her er én variant med ost og spinat.

og her er en annen:


#7

Irma sa for siden:

Jeg skal si i fra hvis jeg finner oppskriften. Husker ikke hvilken bok jeg fant den i. glemsk Den oppskriften jeg har er sånne fingertynne som jeg husker at jeg spiste i Tyrkia. :nam:


#8

Nabbe sa for siden:

I Algerie lages disse på ett heeelt annet vis. Men det er godt det og. :D

Man tar litt av alt:

Poteter som er most for hånd
Finhakket løk
Finhakket oliven
Finhakket koriander (fersk altså)
Finhakket gressløk
Finhakket spinat

Og enten ferdigstekt kjøttdeig, finhakket pepperoni, tunfisk, finhakket kyllingkjøtt eller noe annet man måtte behage.

Og ja, til slutt, før man bretter sammen, etter at man har lagt på fyllet, så slår man gjerne ett egg oppå. I Algerie lager man de litt store, på størrelse med vårruller, og gjerne med vårrull-plater. I Algerie er ikke Filodeig mye brukt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.