Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaptein Sabeltann og 3-åring

#1

Polyanna sa for siden:

Vil en jente på nesten 3 år ha glede av Kaptein Sabeltann? Vi skal i sommer, og storebror gleder seg voldsomt. Jeg er redd lillesøster blir skrekkelig fortivlet om hun går glipp av noe storebror får være med på, men det er kanskje skummelt?

Erfaringer?

(Baby er med, han er liksom bare et påheng på meg. :knegg: )


#2

tiddelibom sa for siden:

Det kommer vel litt an på treåringen, vil jeg tro. Vi skal for første gang denne sommeren, da er storesøster drøye 4,5 år. Men hun er ikke av de tøffeste.
Tror vel kanskje at de som har storesøsken ofte "modnes" litt raskere.

Men: det er jo seint, det er mørkt, det er mye effekter med pang og smell. Tror du hun tåler det, ville jeg kanskje tatt henne med. Men være forberedt på at en av dere kanskje må gå om det ikke funker? Hun er vel stor nok til å kunne følge handlingen, vil jeg tro?
Tips: se litt på DVD med Sabeltann i forkant for å sjekke om det fenger.


#3

Veronal sa for siden:

Vi var på Kaptein Sabeltann med en treåring og det var visst veldig gøy. Vi var 6 voksne og et barn. :himle:

Forestillingen er alt for sent på kvelden og jeg holdt på å sovne. Ungen sovnet ikke. Jeg tror faktisk han ikke sovnet før et par timer etter han kom tilbake på hotellet. :knegg:


#4

Isa sa for siden:

Jeg tror det er nytt show i år, så jeg vet jo ikke hvordan det er i forhold til det som var i fjor.

I fjor var det ihvertfall mørkt, litt skummelt, men mest spennende for gutten vår som da var 3 1/2.

Er hun lettskremt sånn ellers da?


#5

Angelique sa for siden:

Vi var med Oliver i fjor, da var ha nettopp fyllt tre år
Satt på første rad, og litt skummelt var det da Grusomme Gabriel dukket opp av vannet, rett foran oss
Men, det var trygt og godt med mamma og pappas fang.
Noe redd var han ikke, og ikke var det noen barn rundt omkring som var noe redde

Vi skal i år også, første rad har vi nå fått (bestilte i oktober 2006)
Vet ingenting om den nye forstillingen, men Oliver syntes Miriam av Gral er like skummel som Grusomme Gabriel, og hun skal være med i Janne Formoe sin skikkelse.

Tror det vil gå helt greit jeg Polyanna


#6

lil'c sa for siden:

Jeg tenker at min 3,5 åring er litt liten, men det er jo veldig individuelt da.
Og det er masse inntrykk, skummelt, stemningen er skummel, mørkt osv.
Tror du hun tåler det?


#7

mammami sa for siden:

:enig:

Jeg tok med min daværende 3-åring på spøkelsesteater i fjor, i den tro at "han er så tøff, dette blir bare moro". Etter 5 minutter med smell og grøssende hyl var vi ute igjen, og tøffingen har åpenbart dratt med seg teatertraumet helt frem til nå.

Storesøster som var kjempepinglete var på sirkus som 2 1/2-åring; jeg trodde vi skulle sitte der i 10 minutter før hun hadde fått nok, men hun satt og strålte som ett tent lys under hele forestillingen - bokstavelig talt under elefantrompa på losjeplass.

Konklusjon: det er veldig vanskelig å bedømme på forhånd hva de takler og ikke takler. Jeg ville nok ha tatt sjansen, men også hatt retrett-planen klar for alle tilfelles skyld.


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror mine to eldste var sju og tre da de var på Sabeltannforestilling med besteforeldrene, og såvidt jeg husker var det ikke for skummelt. Men det vil helt sikkert være noen som syns det er skummelt, både blant treåringer og eldre barn.


#9

Propella sa for siden:

Vi hadde med minstejenta på Sabeltann-forestilling. Hun var 2,5 år, hun fyllte 3 år i nov det året. Hun elsket det og fantes ikke redd. Hun likte Sabeltann fra før av men fra da av og nå også så elsker hun Sabeltann.


#10

Tuneland sa for siden:

Det avhenger av barna. Mine to som er på samme alder som dine to eldste tror jeg ikke hadde taklet det, men de er veldig redde av seg. De tør ikke se Sabeltann på dvd heller.

Som Tiddelibom sier, det er mørkt og høye lyder etc, tror du hun takler det, får hun nok med seg innholdet også.:)


#11

Java sa for siden:

Er det showet om kvelden du snakker om? Eller bare et besøk i parken? Jeg ville tatt med meg jenta uansett. Vi var der da storesøster var 4 år, og hun elsket det. Hadde vi reist dit i sommer hadde vi garantert kjøpt billett til lillesøster også. Jeg tror hun hadde "dødd" om hun ikke fikk være med. Blir det for skummelt kan hun bare bæres ut. En av dere kan fint stå i området med babyen sovende i vogn, og på den måten være til hjelp om det trengs.


#12

Storm sa for siden:

Jeg ville ikke tatt med min ellers tøffe, men ganske skvetne gutt, tror jeg. Han sa han ble redd da jeg kom hjem med nytt sengetøy til han med noen ikke spesielt skumle pirater på (eneste de hadde i str jeg skulle ha). :humre:

Enig med de som sier at det avhenger av jenta di.


#13

hadi sa for siden:

Jeg er enig med de som sier at det kommer an på barnet.
Min eldste var på showet da hun var tre, og elsket det. Kameraten, en fem år gammel gutt, ble så redd da han så scenen og tenkte på hva som skulle skje, at de måtte gå hjem før det begynte.

Min yngst er tre og et halvt til sommeren, hun har gledet seg siden før jul. Hun er skikkelig Sabeltann- og Sunniva-fan, og har sett filmene flere ganger.


#14

Frances sa for siden:

Ja, en jente på 3 år kan ha stor glede av Sabeltann. Vi var der i fjor og hadde med barn i alderen 2 til 5. Alle koste seg. Vi hadde forresten med barnas favorittbøker, slik at vi kunne lese litt før forestillingen og se på bildene under forestillingen hvis det ble for skummelt. Bøkene var overflødige under forestillingen for å si det slik. Lykke til og kos dere med Sabeltann.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.