Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eggeskall og kokte egg

#1

Nima sa for siden:

Fant ikke en tråd om dette så vet ikke om det finnes allerede.
Hvorfor er det noen kokte egg som absolutt ikke vil slippe skallet, og hele egget er ødelagt før man har skrelt det? Vet jeg har lest noe om ferske egg eller gamle egg og skallet, men vet ikke hva. Er det noen som har noen gode tips? :)


#2

Guava sa for siden:

Helt ferske egg slipper ikke skallet så lett.


#3

Niobe sa for siden:

Ferske egg, ja.


#4

Pappalille sa for siden:

Det blir også lettere å skrelle egg som skylles ordentlig i kaldt vann når de er ferdigkokt.


#5

Trinity sa for siden:

Ja! Kasserollen rett under krana med kaldt vann noen minutter. Da slipper butikk-kjøpingseggene i hvertfall.


#6

Bluen sa for siden:

Skrell dem under rennende vann, så går det så meget bedre.


#7

Siwa sa for siden:

Vi kjøper helt ferske egg på en gård i nabolaget, og da må eggene stå på benken noen dager før vi setter de kjørlig. Vi kan heller ikke koke de på noen dager uten at de står lenge i skikkelig kaldt rennende vann, for å få skallet til å slippe.

Men det sies at gamle egg også reagerer slikt, men da hjelper det ikke med kaldt vann til skrellingen heller ;)


#8

Kosmokula sa for siden:

Etter at vi begynte å oppbevare eggene i en liten kurv på benken så har vi sluppet å stå og irritere oss over det der ;)


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Me koker dei heilt ferske eggene med ein del salt i vatnet. Det kan og hjelpe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.