Storm sa for siden:
Jeg har fått med meg at Candy Darling har blitt en ordentlig rev på å lage hjemmelaget is, og vil gjerne ha oppskrifter og fremgangsmåte (teskje required).
:vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Storm sa for siden:
Jeg har fått med meg at Candy Darling har blitt en ordentlig rev på å lage hjemmelaget is, og vil gjerne ha oppskrifter og fremgangsmåte (teskje required).
:vilha:
Candy Darling sa for siden:
Punkt 1: shop en ismaskin. :knegg:
Veronal er en rev på de ulike typene av is. Jeg har laget bare tre typer:
fransk fløteis - da varmer man opp fløten med vaniljestang, pisker eggeplommene med sukker, blander og varmer det hele opp igjen til det tykner. Jeg bruker Hellstrøms grunnoppskrift, og tilsetter enten blendede jordbær eller sjokolade/kakao i forskjellige varianter.
www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Dessert/Iskrem/Hjemmelaget-jordb%C3%A6ris
italiensk gelato - da pisker man kremen og blander inn eggeplommene etterpå. Jeg finner ikke den jeg brukte, men det finnes mange varianter.
sorbet - det er uten noe melk, og kan lages med og uten eggehviter. De fleste oppskriftene anbefaler uten, fordi de visstnok stjeler mye smak. Jeg brukte denne fra Toffskij, og den var virkelig absofuckinglutely fantastic: www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=2455453&postcount=1
Toffskij sa for siden:
Den bringebærsorbeten er faktisk latterlig god. :stolt:
mkj sa for siden:
Er det noen ting å tenke på når det gjelder type ismaskin?
Salt sa for siden:
Jeg har noen sånne kjappis (bokstavelig talt :humre:)-løsninger:
F eks: 2 poser frosne jordbær / bringebær halvtines. Stavmiks, og ha i litt sukker og en dæsj sitronsaft. Kjør i ismaskin. :nam:
Acsa sa for siden:
Jeg også har en kjappisløsning. :sparke: Kjør frosne bær i blender/kjøkkenmaskin, bland med ferdig vaniljesaus fra kartong, og kjør i ismaskin eller bare putt litt i fryseren i kjøkkenmaskina og rør opp igjen før servering.
Candy Darling sa for siden:
Ja, den er helt hinsides for oss som liker det litt friskt. Noen kommenterer vaniljen, jeg synes det er limesaften som trer frem. Nam.
Den beste sjokoladeisen jeg har funnet er faktisk den som står i Kitchen-aid-oppskriftsheftet, den er basert på samme fremgangsmåte som Hellstrøm sin. Jeg skal se om jeg får skrevet den inn om litt.
Salt sa for siden:
Jeg anbefaler Hellstrøms Iskrembok, forresten! Fikk den til bursdagen min.
Mei sa for siden:
Jeg elsker ismaskinen min!
Kjappisløsningen min; pisk en pakke kremfløte, tilsett vaniljepulver, søtning og to egg (eventuelt kun eggeplommer dersom man fks har laget marengs). Neste steg avhenger av hvilken smak du vil lage;
Jordbær: kjør en kurv jordbær og en pakke matfløte sammen med stavmikser - hell det i kremen og rør det sammen. Helles i ismaskin. Kan gjerne tilsettes hakket mørk sjokolade.
Sjokolade: smelt en (halv) plate 86% sjokolade sammen med litt matfløte. Tilsett resten av matfløten og ha i kremen. Røres sammen og helles i ismaskinen. Kan gjerne tilsettes hakket mørk sjokolade.
Banan: mos en eller to bananer sammen med en pakke matfløte. Bruk stavmikser. Ha i kremen, bland og ha i ismaskinen. Tilsettes hakket mørk sjokolade.
Filifjonka sa for siden:
Jeg lager en som er veldig god, en Nigellaoppskrift med appelsin, lime og fløte. Har ikke oppskriften tilgjengelig her og nå. Serverte den sist med sjokoladefondant og jordbær.
Candy Darling sa for siden:
Ja, den har du nevnt før, Fili. Kan du lime den inn her når du får tid, så finner jeg alt på én gang? :prettyplease:
Mei sa for siden:
Jeg lagde bananis med 10 eggeplommer og rester av hjemmelaget vaniljekrem i går. Det ble virkelig helt fantastisk. (Og litt mektig. :knegg: )
Filifjonka sa for siden:
Det kan jeg.
Ru sa for siden:
Det kan være greit å sjekke hva det er som skal i fryseren av den i forkant, er det fryseelement eller helle bollen og kan man kjøpe ekstra. De tar jo ikke særlig mye disse ismaskinene, og det er jo himla kjipt å måtte vente 24 timer mellom slagene.
Koko sa for siden:
Jeg kjøpte en sånn en ismodul til Kenwooden og den må fryses i 24 timer. Hadde vurdert en skikkelig maskin om jeg ikke var så gjerrig...
Nybegynner på feltet og har bare forsøkt meg på et par av Hellstrøm sine. Jeg synes de er i søteste laget, men ellers veldig gode.
Den bringebær-sorbeten skal definitivt prøves! Hva er ekte vaniljesukker? Jeg har et glass med sukker stående der jeg hiver oppi "tomme" vaniljestenger etter bruk. Vil det funke? Synes ikke den har så veldig sterk aroma og bruker å supplere med vaniljeekstrakt, vaniljestevia eller annet.
Fløyel sa for siden:
Men må isen stå i ismaskinbollen i kjøleskapet eller kan man helle isen i en annen beholder for frysing og lage mer is? Jeg vurderer en Kenwood ismaskin, siden jeg har KW Major.
Ru sa for siden:
Man kan nok helle over i annen bolle, men problemet er at man uansett må fryse ned frysedelen på nytt. Derfor er det greit med fryselement, når man kan kjøpe flere av dem.
Koko sa for siden:
Du har samme som meg. Ulempen er at frysedelen er "brukt opp" etter en omgang. I hvertfall om du lager fløteis.
Skilpadda sa for siden:
Poden og jeg har laget hans favoritt i dag, italiensk sitronis. Oppskrift her: www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=2304844&postcount=12
Jeg fant dessuten ut hva som skjer når man varmer opp eggeblandingen for mye før siling. Da får man silen full av sitronifisert eggerøre. :gaah:
Men den andre runden ble perfekt. :nam:
Katta sa for siden:
Den bringebærsorbeten, skal den siles eller noe?
Toffskij sa for siden:
Ja, den må siles, som det står i oppskriften.
Dixie Diner sa for siden:
Den bringebærsorbeten kan jo jeg også spise, den skal jeg pinede lage når ismaskinen min kommer. :utålmodig:
Fløyel sa for siden:
Finnes det maskiner hvor man slipper dette? Kitchen Aid f.eks?
øyner ett håp i det fjerne om at jeg har en gyldig grunn til å kjøpe KA...
Katta sa for siden:
Bak 4 grovbrød i slengen noen ganger, så får du skikkelig unnskyldning. :nemlig:
Filifjonka sa for siden:
Jeg får ikke deig til 4 grovbrød i Kitchen Aiden. Heller to, hvis de ikke skal være veldig små.
Katta sa for siden:
Nei, det var oppskriften på hvordan man dreper en kenwood. :knegg:
Fløyel sa for siden:
:knegg: Har du vært voldelig mot KW'en din for å få kjøpt deg en KA Katta??
Filifjonka sa for siden:
Å, sånn å forstå. :humre:
Katta sa for siden:
Stryk for å så har du det. Jeg trodde den takla det, det gjorde den ikke. Røykutvikling, stygg lukt og rare lyder. :knegg: Og jeg prioriterte fashion da jeg skulle ha ny.
Dixie Diner sa for siden:
De fleste, om ikke alle, ismaskinboller må vel stå i fryseren, men det finnes ismaskiner med kompressor, feks. denne.
Ru sa for siden:
:niks:
Vi har en helt enkel sak fra Philips, den har fryseelement som skal i fryseren og som legges i bunnen av bollen.
Billig sak, ikke all verdens kapasitet, men funker fint. Tror den kostet rundt 400,- kr. på Rema1000 ( spontankjøp, kan man si).
Toffskij sa for siden:
Vi har sånn ca. den Ru har, men jeg kjenner jeg ønsker meg en sånn med kompressor. :hjerteøyne:
Dixie Diner sa for siden:
Det var det jeg mente, altså ikke at HELE maskinen skal i fryseren men bollen.
Edit: åja bollen skal ikke i fryseren på Phillipsen? Ah.
Candy Darling sa for siden:
KA-bollen lager opp til 2L is i én runde, og det holder vanligvis. Akkurat til 17. kunne jeg jo tenkt meg å lage 2 batcher på kveld, men ellers er det ikke noe problem, altså.
Fryser den godt nok kun med kjøling under, altså? Jeg ser at mye av innfrysningen på min skjer langs kanten.
Malama sa for siden:
Vi har også den ru har, og den er grei den, men ekstra fryseelement har vært nevnt noen ganger at hadde vært kjekt ja...
Ru sa for siden:
Funker fint, den går jo hele tiden. :vetikke:
Musemus sa for siden:
Den bringebærsorbeten, hvor mye sorbet blir det ca?
Katta sa for siden:
Sånn omtrent hvor lang tid tar det å lage is i ismaskin? Jeg har den bringebærsorbeten in progress her.
Candy Darling sa for siden:
Jeg tipper det bare blir ca 1 L. Det går fort å lage, det som tar lengst tid er å vente på at sukkerlaken skal kjøle seg ned, særlig hvis man ikke bruker frosne bær. Jeg kjørte den ca 20 min i maskinen.
Maskinen gjør bare det de kaller konvertering, altså over i softiskonsistens, selve innfrysningen skjer i fryseren (det visste jo dere, det var mer til Storm).
Katta sa for siden:
Og hvor lenge må den stå i fryseren før servering? Isnovise her også.
Candy Darling sa for siden:
Noen timer, helst 3-4. Gjerne lenger, men da er det greit å ta den opp noen minutter før servering, smakene kommer mye mer til sin rett når den er liiiitt soft.
Toffskij sa for siden:
Men den er deilig rett ut av maskinen også. :nam:
Candy Darling sa for siden:
Her kommer oppskriften på trippel sjokoladeis, lett modifisert:
450 ml kremfløte
450 ml H-melk
1-2 vaniljestenger
60 g mørk og ekstra mørk sjokolade, kuttet i biter
230 g sukker
40 g bakekakaopulver
8 eggeplommer
50 g lysere sjokolade, hakket
Skrap ut frøene av vaniljestengene og putt både stenger og frø i melken og 120 ml av fløten. Varm opp til kokepunktet, ta av varmen og legg sjokoladen oppi. La stå i ca. 20 min, ta så ut vaniljestengene og sjekk at sjokoladen er helt smeltet og blandingen er jevn.
Sikt kakaoen sammen med sukkeret. Pisk eggeplommene, og tilsett kakaoblandingen sakte, litt og litt mens maskinen går. Så tilsettes sjokoladefløteblandingen sakte (det er viktig at denne ikke er for varm).
Hell blandingen tilbake i en kasserolle og varm opp under konstant opprøring til ca. 80 grader - den skal IKKE koke (da blir det som kjent eggerøre). Jeg bruker digitalt steketermometer.
Sil over i en bolle som står i kaldt vannbad, tilsett resten av fløten. Når den er kald nok, sett den i kjøleskapet til den er helt kald (minst noen timer, gjerne over natten).
Kjøres i ismaskin (min tar ca. 20 min) til soft-is-konsistens, hell over i en boks og tilsett den hakkede sjokoladen. Frys i minst 3-4 timer. Nyt.
Ru sa for siden:
Skalvise, om man skal lage fast iskrem er det 40 minutter i maskinen, 20 for softis. Så er det halvannen time i fryseren, tror jeg. :gruble: Ikke så lenge, i hvert fall.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har også fått relativt fast is i ismaskinen ja, om jeg kjører den lenge nok. Sånn ble jordbærisen min (bilder her) rett fra ismaskinen jeg hadde i sommer. Husker ikke hvor lenge den gikk, men tipper det var rundt 30-40 minutter.
Candy Darling sa for siden:
Det er omtrent den konsistensen jeg får etter vel 20 min, jeg har ikke prøvd noe lenger - jeg legger alltid inn tid til innfrysning uansett.
Dixie Diner sa for siden:
Ja, det er forskjell på maskinene. Jeg kjøpte en ny Phillips på nett nå, håper den kommer snart og at den er bra. Har vært gjennom altfor mange dårlige.
millact sa for siden:
Jeg har iskremmaskin, men ikke stor fryseboks.:mad: Maskinen ble gitt i gave, ikke brukt, står bare her. Det er litt trist.
Storm sa for siden:
Og drøye to år senere har hun kjøpt ismaskin. :kry: (Tilbud på Jernia, kr 199, satt ned fra 599). Sønn og kompis på vei i butikken for å kjøpe ingredienser.
Candy Darling sa for siden:
Knis. Kos dere.
Palmen sa for siden:
Hahahaha, jeg kjøpte ismaskin for drøye to år siden. Den står fortsatt pent i esken sin i kjelleren. Jeg tror kanskje jeg kjøpte den i et anfall av shoppingterapi som gravid & frustrert. ...
Og antagelig inspirert av denne tråden...
Kanskje på tide å fiske den frem? Fortell hvordan det går da, Storm!
Tussa sa for siden:
Vi får få rapport, Storm! Tenker på at vis at ismaskin fort kan havne i det gode selskap med toastjernet, fonduesettet, sausevarmeren, påleggsskjæremaskinen (jada) og fenalårsfjøla (den fekk eg i gåve) i kjellaren...
Dixie Diner sa for siden:
Jeg kan i hvert fall bekrefte at denne stiller seg i rekka med elendige ismaskiner. Tips til dere andre, IKKE kjøp ismaskin der fryseelementet kun er i bunnen, kjøp maskin der hele bollen skal i fryseren! Hele bollen på Phillips er jo romtemperert mens kun bunnen er frossen, så isen tar jo evigheter på å bli ferdig, om den blir ferdig i det hele tatt.
Jeg kjøpte en til 299,- på Obs nå, Waves. Der er hele bollen frossen, og isen ble ferdig (og nesten hard!) på en halvtime! Veldig fornøyd, selv om bollen bare er 0,5 liter da, ville hatt litt større.
Ønsker meg en kompressor-maskin, de er ikke så voldsomt dyre. Noen store lapper, men det er jo verdt det, spesielt for oss som ikke kan kjøpe så mye is i butikken (melk og egg).
Lager is hele tiden nå. Is basert på kokosmelk anbefales, makan til kremete fløyelsmyk is altså! Helt utrolig godt. Laget også melkefri pistasjeis her en dag, den smakte nesten som vanlig pistasjeis, det har jeg virkelig savnet! I går laget jeg vaniljeis og i dag prøver jeg meg på bringebærsorbet, tror jeg. Haha, kommer til å rulle snart, men det er for varmt til å ikke spise is!
frukt sa for siden:
Jeg kjoepte ismaskin paa Lidl til £14. :D Isen er ferdig paa 15 min saa jeg er fornoeyd.
Har du noen oppskrifter med kokosmelk du har lyst til aa dele? :vilha:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har masse i is-seksjonen på bloggen min. Mmmm. Har ikke lagt ut den gode softis-vaniljeisen der, men den ligger her på forumet.
frukt sa for siden:
Takk! Skal ta en titt. :jupp:
Dixie Diner sa for siden:
Nå skal jeg straks gå igang med Toffskij sin bringebærsorbet, men med jordbær i stedet for bringebær. :nam:
Storm sa for siden:
Jo. Nå har vi laget vaniljeis - etter gelato-oppskrift (så vi slapp å varme opp) - med revet Stratos i. Det ble godt, det. Is pleier jo å være godt. Dette går i samme kategori som brød for meg - dette lager kommersielle aktører like godt som man klarer å lage hjemme selv.
Men mulig jeg lager mojito- eller Champagnesorbet til jentekvelder da! :D
Palmen sa for siden:
:knegg: elsker ærligheten din, Storm!
Min maskin står nå i fryseren. Den må jo stå i fryseren i 15 timer før den kan brukes. Ikke lager den kroneis heller. Tsk tsk.
Storm sa for siden:
:skuffet:
Dixie Diner sa for siden:
Dette er noe av det beste jeg noensinne har smakt! Åh herreguuuud, I'm in sorbet heaven! Skikkelig intens, deilig jordbærsmak. Hadde i litt sitronsaft også. Dæven, altså!
Gaia sa for siden:
Jeg henter opp tråden i jakt på isoppskrifter og skjønner at jeg må teste bringebærsorbeten. Er det forresten noen her som har forsøkt å lage mynte- og sjokoladeis? Det er yndligsisen min, og er jo ikke å få tak i her i Norge.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.