Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blånne matspørsmål

#1

Divine sa for siden:

Hva menes egentlig med "grytekjøtt av lam"? ( har kranglet med ferskvareansatt på Ultra :flau: )

Og Mim: hva gjør jeg med kalvefonden jeg fikk av deg?


#2

olfiga sa for siden:

har du aldri hørt om lammegryte:rolleyes:


#3

Veronal sa for siden:

Er ikke grytekjøtt en lykkelig familie av avkapp?


#4

Sulphur sa for siden:

Jeg ville tro at grytekjøtt er betegnelsen på kjøtt som skal/bør brunes litt i panna først og som så må koke en ganske lang stund før den blir god og mør.



#6

Divine sa for siden:

Ja, det mente jeg også, og jeg mener å ha sett at Gilde selger pakker med grytekjøtt av lam. Men ferskvarefyren på Ultra ville selge meg noe dyrt wok-kjøtt av lam eller steindyr lammefilet. Jeg sa "ellers takk", siden jeg mente at det er billigere kjøtt som brukes til dette. Kan man bruke fårikålkjøtt?


#7

Harriet Vane sa for siden:

Kalvefonden må du lage en deilig saus av. Har du hatt den i kjøleskap begynner det å haste.

Grytekjøtt av lam er med ben i mitt hode.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Fårikålkjøtt er glitrende eksempel på "grytekjøtt av lam".

#9

Divine sa for siden:

Jasså!? Dustefyren på Ultra sa at "nei, det må du iiiiikke bruke". Også jeg som trodde de folka hadde litt peil. :mumle:

Neida, fonden står i fryseren som du sa den skulle. : pliktoppfyllende : Men har du noe forslag til saus? "Lag en god saus på vanlig måte" holder ikke for meg, vettu. :sparke:


#10

Harriet Vane sa for siden:

Neste gang du er på Ultra og de snakker tull, så ringer du til meg :klemme:

God saus på vanlig måte:

3 ss smør
3 ss hvetemel

  • røres sammen på svak varme.
    Spe med kraften og 2 dl portvin og 1/2 boks creme fraiche.

La småkoke og smak til med salt og pepper. Dvs smak først, krydre, smak igjen osv.


#11

Filifjonka sa for siden:

Hva skal du bruke grytekjøttet til? Jeg syns ofte det som selges som "fårikålkjøtt" er så veldig lite kjøtt på, og pleier å kjøpe lammebog istedet. Det er også med ben, men det er mer kjøtt og mindre fett og slintrer.


#12

Divine sa for siden:

Mims høstgryte (som jeg mener jeg fant oppskriften på her inne, men som jeg ikke finner igjen). Måtte gi opp å bruke får/lam siden jeg ikke ante hvilket kjøtt jeg skulle bruke. Endte opp med å bruke (kremt) kjøttpølser i stedet. Håper Mim tilgir meg ... Det var i alle fall utrolig nammenam!


#13

Harriet Vane sa for siden:

Mims mat er alltid god! (Håper jeg, da...:nervøs: )


#14

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker lammebog som fårikålkjøtt, jeg. Hvis ikke du bruker bog, kan du med hell bruke skank!


#15

Blå sa for siden:

Jeg har laget veldig gode lammegryter på Gildes fårikålkjøtt. Der var det i hvert fall mye kjøtt på benene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.