![](/rails/active_storage/blobs/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcXRVIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8641d0a20da9ab9a5887b109af1e379ff36f2588/Divine9.jpg)
Divine sa for siden:
Hva menes egentlig med "grytekjøtt av lam"? ( har kranglet med ferskvareansatt på Ultra :flau: )
Og Mim: hva gjør jeg med kalvefonden jeg fikk av deg?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Divine sa for siden:
Hva menes egentlig med "grytekjøtt av lam"? ( har kranglet med ferskvareansatt på Ultra :flau: )
Og Mim: hva gjør jeg med kalvefonden jeg fikk av deg?
olfiga sa for siden:
har du aldri hørt om lammegryte:rolleyes:
Veronal sa for siden:
Er ikke grytekjøtt en lykkelig familie av avkapp?
Sulphur sa for siden:
Jeg ville tro at grytekjøtt er betegnelsen på kjøtt som skal/bør brunes litt i panna først og som så må koke en ganske lang stund før den blir god og mør.
Veronal sa for siden:
Gilde skriver forresten at grytekjøtt er bog og rundstek av storfe.
www.gilde.no/produktoversikt/vaare_produkter/storfekjoett/grytekjoett/
Divine sa for siden:
Ja, det mente jeg også, og jeg mener å ha sett at Gilde selger pakker med grytekjøtt av lam. Men ferskvarefyren på Ultra ville selge meg noe dyrt wok-kjøtt av lam eller steindyr lammefilet. Jeg sa "ellers takk", siden jeg mente at det er billigere kjøtt som brukes til dette. Kan man bruke fårikålkjøtt?
Harriet Vane sa for siden:
Kalvefonden må du lage en deilig saus av. Har du hatt den i kjøleskap begynner det å haste.
Grytekjøtt av lam er med ben i mitt hode.
Harriet Vane sa for siden:
Fårikålkjøtt er glitrende eksempel på "grytekjøtt av lam".Divine sa for siden:
Jasså!? Dustefyren på Ultra sa at "nei, det må du iiiiikke bruke". Også jeg som trodde de folka hadde litt peil. :mumle:
Neida, fonden står i fryseren som du sa den skulle. : pliktoppfyllende : Men har du noe forslag til saus? "Lag en god saus på vanlig måte" holder ikke for meg, vettu. :sparke:
Harriet Vane sa for siden:
Neste gang du er på Ultra og de snakker tull, så ringer du til meg :klemme:
God saus på vanlig måte:
3 ss smør
3 ss hvetemel
La småkoke og smak til med salt og pepper. Dvs smak først, krydre, smak igjen osv.
Filifjonka sa for siden:
Hva skal du bruke grytekjøttet til? Jeg syns ofte det som selges som "fårikålkjøtt" er så veldig lite kjøtt på, og pleier å kjøpe lammebog istedet. Det er også med ben, men det er mer kjøtt og mindre fett og slintrer.
Divine sa for siden:
Mims høstgryte (som jeg mener jeg fant oppskriften på her inne, men som jeg ikke finner igjen). Måtte gi opp å bruke får/lam siden jeg ikke ante hvilket kjøtt jeg skulle bruke. Endte opp med å bruke (kremt) kjøttpølser i stedet. Håper Mim tilgir meg ... Det var i alle fall utrolig nammenam!
Harriet Vane sa for siden:
Mims mat er alltid god! (Håper jeg, da...:nervøs: )
Harriet Vane sa for siden:
Jeg bruker lammebog som fårikålkjøtt, jeg. Hvis ikke du bruker bog, kan du med hell bruke skank!
Blå sa for siden:
Jeg har laget veldig gode lammegryter på Gildes fårikålkjøtt. Der var det i hvert fall mye kjøtt på benene.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.