Jeg vil gjerne ha en god og utprøvet oppskrift på Bacalao. Vi skal ha koldtbord i anledningen mamma og pappas 42 års bryllupsdag, og jeg har kjøpt 1200 g klippfisk. Den kan gjerne være god og hot. Jeg har googlet på oppskrifter, men jeg vil gjerne ha en som noen kan gå god for.
1 1/2 kg utvannet og renset klippfisk
3 kg poteter (1/2 cm tykke skiver)
5-7 dl kokende vann tilsatt 2-3 terninger klar kjøttsuppe
4 store løk
Ca. 3 dl tomatpure'
2 store bokser/glass hermetisk paprika
200 g smør (kan reduseres)
2-4 dl olivenolje (etter smak)
2-5 knust spansk pepper
4-10 fedd hakkete hvitløk
Kverna hvit pepper
Legges lagvis og kokes forsiktig i ca. 1 1/2 timer. Rett før servering legges følgende på toppen:
1 glass portvin
8-10 skiver av friske tomater
Hakket persille, kjørvel og basilikum
Det står ikke noe om oliven i denne oppskriften, men siden jeg er glad i oliven har jeg det i tillegg.
1 1/2kg fisk
2 kg mandelpotet, kan godt ha mer potet (delt i fire biter - ikke mer - for da koker de i stykker)
5-6 store gule løk i skiver (flere løk hvis de er små)
1/2 - 1 hvitløk
1-2 røde chili hakket
ca. 1/2 liter tørr hvitvin
ca 2 liter polpa (presset tomat)
grønn og svart oiven
olivenolje 1/2 - 1 liter (har du en gryte med teflonbelegg, så kan du bruke mindre olje)
Ta godt med olje nederst i gryta, surr litt av løken, hvitløken og chilien, legg så fisk poteter, løk og oliven lagvis - hell på tomat og olje underveis.
Hell på vinen til slutt og resten av tomaten og la det stå til potetene er kokt møre.
Dette er vår bombesikre og veldig gode bacalao.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.