Her skal 8åringen feires i helgen og planen min er rett og slett å lage pizza til familieselskapet, vi blir rundt 20 mann, så da lurer jeg på hvor mange pizza trenger man da?
Jeg trenger også din beste pizzasaus og fyll som passer til de fleste.
Bare pizza alene blir fort litt kjedelig så tenkte å servere ulike salater til, har noen forslag her? Coleslaw tror jeg at jeg har blitt servert til en gang.
Beste pizzasausen etter min mening, er denne. Den er jo ganske standard, men utrolig god. Jeg bruker aldri noe annet, bortsett fra når jeg (og det begynner å bli vel ofte) kjøper de ferdige italienske fantastisk gode pizzabunnene med saus på Rimi.
Vi hadde pizzaselskap her med 18 mann.
Jeg lagde da 4 pizzaer, og mener det var litt igjen.
Lagde en med kylling, en med skinke og 2 med kjøttdeig. Den ene med kjøttdeig var med fyll, den andre kun med kjøttdeig og løk.
Jeg hadde kun vanlig salat til, med kål, tomat, agurk, mais, paprika og ananas.
Ja og et annet spørsmål, dette selskapet kommer i en helg mellom 88års feiring med kaker og smørbrød og ett bryllup med middag og kaker og det som hører ett bryllup til, hvor 98% av gjestene(dvs alle unntatt min mor og far) er deltagere på alt, ville dere da satt pris på pizza med frukt og bær salat til dessert og enkle ting som is og gele eller hadde dere følt at det manglet kaker?
Tomatpurè (veldig gjerne økologisk, de er ikke så bitter) has i en skål og følgende tilsettes:
litt presset sitronsaft eller en liten klunk eddik
1-2 ts sukker (smak deg frem, den skal ikke være sur)
ca 1 liten ts salt
pepper
en dæsj tabascosaus
2 ts timian
Så røres olivenolje inn (rør mens du tilsetter en tynn stråle, så det ikke skiller seg). Jeg ser for meg cirka 1/2 dl olje på 1 glass tomatpuré, kanskje litt mindre. Denne er skikkelig, skikkelig god!
Denne porsjonen er passe til 2 tynne pizzaer som dekker nesten to stekeplater. Det ser kanskje lite ut, men det er mye smak av den. Det holder med et ganske tynt lag.
Jeg lager en enkel pizzadeig, blander en boks hakkede tomater med hvitløk og oregano og tomatpuré i blender,
og skjærer opp kokt skinke, fersk sjampinjong og løk som jeg strør over osten.
Ellers bruker jeg også marinert strimlet kyllingbryst(som stekes lett i pannen først) og peperonipølse.
Lager en pizza med hver og en med bare skinke til de litt kresne.
Så lager jeg en rømmesaus av rømme, gressløk, hvitløk og salt og pepper.
Ruccola er også godt tilbehør.:nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.