De årene jeg bodde i Tunisia ble jeg veldig glad i nord-afrikansk mat, og da spesiellt i Ojja med merguez pølser. Spiste mye god couscous, brik, tajjine osv - men denne ojjaen har jeg vanskelig for å glemme. Harissa har den lokale invandrersjappa lovt å fremskaffe, men nå lurer jeg veldig på hvordan jeg skal få dette til. Det var noe med egg, hermetiske tomater og, hva så?
Jeg skjønner ikke hva du babler om, men det er det sikkert noen andre som gjør. Nabbe tror jeg har stålkontroll på afrikansk mat, du får vente på henne eller noen andre. :)
Vel. En gang for lenge siden i en liten by i Tunisia fikk vi servert en blank suppe. Denne var temmelig smakløs. På bordet sto det masse "tomatpuré". Det blir sikkert bedre med den i suppen, tenkte vi. Som sagt så gjort og noen spiseskjeer med harissa ble lempet i. Sterkt. Veldig sterkt. Au.
Vi har vel alle hatt våre harissahistorier? :fnis:
Ettersom jeg spiste harissa hver dag i over 2 år, er smaksløkene mine erklært døde. Dette ojjaprosjektet er intet mindre enn et simpelt forsøk på gjenopplivning.
Det blir som da jeg spiste curry hver dag i et halvt år. Skikkelig hjemmelaget curry. Jeg kunne aldri gjort det nå, smaksløkene mine er våkne. Men det var digg å spise chili som snacks. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.