Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den store grilltråden

#1

Frøy sa for siden:

Sommervarmen kommer og grillen er vasket og klar. Det som mangler er spennende ting å grille, nytt tilbehør er også ønsket. Gode grilloljer og marinader, og ikke minst gode BBQ sauser tas mot med stor takk.


#2

Kirsebær sa for siden:

Vi er litt kjedelige på grillfronten, men i år har vi ny veranda, ny grill, ny verden og nytt liv å forholde oss til, og jammen santen skal vi begynne å grille fancy vi også! :jupp:


#3

Niobe sa for siden:

Sweet Baby Rays barbecuesaus er knallgod. Vi kjøpte den på Coop Mega.

Vi kjøper som regel kyllingfileter, svinekoteletter, laks o.l, og smører inn med barbecuesaus selv. Både som marinade, pensling på slutten av grillingen.

Vi griller mye, så til hverdags har vi som regel bare wokede grønnsaker eller salat til.


#4

Frøy sa for siden:

Mitt beste grilltips for slike som ikke liker rengjøring er å grille i slike former eller på aluminiumsfolie så slipper man å vaske ristene så ofte, minuset er jo at man ikke får de fine stekestripene på kjøttet.


#5

Acino sa for siden:

Har lagd min egen kryddermiks som jeg gnir kjøttet godt inn med før grilling. Trenger ikke olje eller noe, bare tørt krydder og masse av det. Synes denne miksen er god til svin, spesielt nakkekoteletter:
Paprikapulver
Løkpulver
Hviløkspulver
Spisskumin
Sort pepper
Grønn pepper
Havsalt
Cayennepepper
Sukker


#6

Tertit sa for siden:

Det meste går an å grille :) Foruten kjøtt griller vi masse forskjellige grønnsaker som skiver av aubergin, hele sjampinjong, hele løk, hele tomater og så lager vi "varmsalater" som vi pakker inn i folie. Ofte lar gjestene lage sin egen salat som de smaksetter akkurat slik de vil ha den. Grønnsakene pensles med olje/marinade etter ønske og smaksettes med det man måtte ønske.

Ellers er vi veldig glad i scampi på grillspyd. Prøver også å lage en del fiskepakker, gjerne av sei og hver en smaksetter etter eget ønske.

Vi griller såpass ofte at vi må prøve å variere en del. Vi prøver oss gjerne frem med nye ting og mottoet er at det meste kan grilles :)


#7

Marit K sa for siden:

Vi grillet laks i dag, og det var deilig. Marinerte laksefileter (olje, tabasco, soyasaus, salt, pepper, og paprikakrydder) og grillet til de fikk fin stekeskorpe. Serverte de med rømme med tzatziki-dip-krydder, og salat, i hamburgerbrød. Enkelt og veldig godt.


#8

Drømmedama sa for siden:

Inspirert av en oppskrift jeg så i "I form". For noen dager siden grillet jeg marinert kyllingfilet og hjemmelagde hamburgere av karbonadedeig. I stedet for hamburgerbrød delte jeg hele paprika i to og auberginer i fire, penslet og krydret lett, grillet dem og brukte paprikadelene som hamburgerbrød over og under filetene, auberginene over og under burgerne. Knallgodt! Både bedre, sunnere og magrere enn tradisjonelle burgerbrød - anbefales!


#9

Krem sa for siden:

Favoritten nå om dagen er pizza. Har kjøpt pizzasten til grillen, og lager alle varianter av italiensk pizza. Farlig godt!!


#10

tinkadott sa for siden:

Krem: skulle gjerne hatt oppskrift på det!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.