Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor finner jeg pakistansk mango?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har helt, helt dilla på mango for tiden. Det går ned bøttevis. Jeg skreller den med en kniv, skjærer den i biter og har den i en skål og bare koser meg. Barna, spesielt fireåringen, elsker det også. Litt vanskelig å finne gode mangoer, men de som er singelpakket og merket "spisemoden" pleier å være veldig bra.

Men jeg har hørt mye om denne gule pakistanske mangoen. Jeg har dog aldri sett den i noen butikker. Må man i importbutikker for å få tak i den? Og hvordan sjekker jeg modenheten på den?


#2

Observatøren sa for siden:

Jeg kjøper mango hos tyrkern på hjørnet her jeg bor. Den er mye mykere enn den brasilianske. Pleier å lukte på dem, de går lett over i overmoden og da lukter de litt råttent. Også hvis de "lekker", altså at det er saft på utsiden, da synes jeg at de blir for klissete.


#3

Tallulah sa for siden:

Du må nok i en innvandrerbutikk. De har nettopp fått inn de første nå.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Takk, da skal jeg hamstre i helgen.


#5

Lavender sa for siden:

Hos Tyrkern på hjørnet og vår lokale Coop Mega bruker å ha de. Takk for påminnelsen. ;).


#6

Acsa sa for siden:

Skreller du den først? :skeptisk: Jeg føler at vi her trenger en heftig diskusjon om riktig måte å skjære opp mango på.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Skreller den først ja. Ikke sikkert det er "Den Riktige Måten" men det funker for meg.
Jeg gidder ikke det der rute-greiene. Synes det funker perfekt å først skrelle med en skarp liten kniv, så skjære inn mot steinen. :)


#8

Elisabet sa for siden:

Har du ikke mangodeler? :sjokk: Jeg har i alle fall en egen mangodeler, men aldri brukt den. :humre: Jeg har aldri helt skjønt hvordan jeg skal treffe stenen riktig vei med den.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Nei, men jeg kikket litt ekstra på en vannmelondeler, av alle ting, da jeg var på Chlas sist. Den så ut som en epledeler, bare 500.000 ganger større. Djeez.


#10

Guava sa for siden:

I mellomamerika var jeg en ukes tid midt i en mangoskog med mange ulike typer mango. Der satt vi under trærne og spiste mango på samme vis som lokalbefolkningen. Ett snitt i skallet og så vrengte vi det av.

For at det skal gå må mangoen være skikkelig moden.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker også best iskald mango, så jeg spiser den rett fra kjøleskapet. Det er så utrolig leskende! Nå er det jo sikkert 30 grader ute, sykt varmt.


#12

Guava sa for siden:

Iskald mango var ikke lett å få til plukket fra trærne i 40 varmegrader, men noe bedre enn solmodne mango finnes knapt.


#13

Knerten sa for siden:

Pakistansk mango er som orgasme for munnen.
Takk for tipset, jeg skal hamstre i morgen!



#15

Tallulah sa for siden:

Pakistansk mango er ganske enkel å skrelle, skallet er tynt. Men kjøttet er veldig saftig og sleipt, så det er noe ordentlig griseri.


#16

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns ikke de pakistanske mangoene er noe gode, jeg. De jeg har smakt har en merkelig, ubestemmelig bismak jeg ikke fikser, og en litt ubehagelig konsistens, både de som er helt myke og de litt fastere. har jeg vært uheldig, eller er de sånn?


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg syns de vanlige mangoene har ekkel bismak jeg. De smaker litt grantre.

Jeg tror du må spesifisere hva du mener med bismak og konsistens. Jeg vet jo hvordand e skal være, men jeg vet ikke hvordan du tror de skal være.


#18

Mrs. Longbottom sa for siden:

vanlig mango har ofte litt gransmak om ikke de er helt modne, ja. De pakistanske mangoene jeg har smakt har hatt en frisk, god smak først, som så har blitt fulgt av en smak av... noe ubestemmelig, litt petroleumsaktig, og ubehagelig. Jeg klarer ikke å beskrive det. Jeg kjenner den samme lukten når jeg lukter på de, uansett hvor jeg finner det, så jeg mistenker at jeg rett og slett ikke liker pakistansk mango...?


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg likte ikke mango før pga. denne grantresmaken. Eller, jeg skjønte jo etterhvert at jeg ikke hadde smakt ordentlig moden mango. De smaker vel ørlite grantre uansett, men det er jo knapt merkbart i skikkelig modne mangoer. Jo mer umodne de er, jo mer grantresmak har de.
Nå fikk jeg lyst på mer. Har en spisemoden mango i kjøleskapet som skal fortæres i kveld.

Og så fikk jeg ismaskinen min i posten i dag så jeg tror kanskje jeg skal lage mangosorbet i morgen, håhå!


#20

Susse sa for siden:

De pakistanske mangoene har ikke kommet hit ennå, men prøver igjen til uka. De er fantastiske ! Glemmer aldri slagsboden på Grønland som virkelig bugnet av dem den første gangen jeg kom over disse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.