Vi skal ha helstekt oksefilet i konfirmasjonen. Med fløtegratinerte poteter, og jeg tror aspargesbønner. Men vi burde vel ha en grønnsak til? Og gjerne noe som er lett å tilberede/kan lages dagen i forveien. Jeg vurderte selvplukket sopp fra fryseren, men den må stekes opp rett før servering. Ikke så praktisk i pentøy.
Jeg er enig med Koko, et eller annet med syre vil gjøre retten bra.
Enten cherrytomatene hun foreslår, eller kanskje en hel enkel salat med ruccola, melon, rødløk, strimelt fennikel og halve små gode tomater. Jeg blander litt olje, eplecidereddik og krydder og vender forsiktig inn også.
Cherrytomater var heller ikke dumt. Litt friskere. Jeg får låne naboens kjøkken i tillegg til mitt eget, og det ser ut som de kan stå i ovnen og godgjøre seg der. Alle oppskriftene jeg finner er med timian, og det er en av gjestene allergisk mot. Hva kan jeg bruke istedenfor? Rosmarin? Basilikum?
Nextlife, den salaten, kan den lages i forveien? Eventuelt at jeg bare tilsetter olje/eddik rett før servering?
Jeg er veldig glad i basilikum og hvitløk til tomater. Slenger hele kvister i en form, legger ved noen hvitløksfedd, gjerne litt basilikum, sprinkler over litt god olivenolje, salt, pepper og slenger i ovnen på ikke altfor høy varme. Hvor lenge du lar de stå avhenger av hvor friske du ønsker dem. Står de litt for lenge blir de verdens beste soltørkede tomater.
Sukkererter er også enkelt og godt til om du ikke får tak i fin asparges. Ellers haricots verts. Lager forresten også ofte sellerirotpurè til oksekjøtt, men det blir litt for mye når du skal ha gratinerte poteter. Åh, nå fikk jeg lyst på gratinerte poteter! :nam:
Når vi spiser indrefilet av okse så har vi fløtegratinerte poteter, pannestekt sjampingjong og gulrøtter delt i skiver.
Hvordan steker dere tomater uten at de blir blaute? :o
Vi har grillet endel sist uke i finværet og jeg har laget ovnsstekte poteter og grønnsaker og deler tomater i to med saltflak og pepper på - men de blir bare blaute og ekle igrunnen.. ikke stekt... Hva gjør jeg feil? :confused:
Fileten ble fortært i går, men ovnsstekte cherrytomater med basilikum, fingersalt, hvitløk og olivenolje, stekt i 1 time ved 150 grader. De var helt nydelige.