Jeg ser det er noen gamle tråder om gassgrill, men kan ikke finne noe nytt.
Jeg sliter med å bestemme meg. Det er stort sett Weber som er best i tester, men det er ikke testet så mye andre merker. Hva med Nordic Season som Elkjøp selger? Jeg finner ikke den i noen tester, bare salgsteksten og den er naturligvis positiv. Jeg finner 4 omtaler av denne grillen, men det er så forskjellig at en skulle ikke tro det var samme produkt. www.elkjop.no/product/hjem-og-pleie/grill-og-sommerprodukter/GG122001/nordic-season-savannah-2-gassgrill
"Feilen" med Weber er at en må opp i 6000 for å få med sidebrenner. Jeg hadde håpet å holde meg i 3000 kroners klassen +/-. Kan gå opp til 4000 hvis jeg virkelig stoler på at det er et bra kjøp.
En gassgrill uten sidebrenner, hvordan virker det når det er laaangt inn, må springe opp en trapp for å sjekke om potetene er kokt? Hvordan klarer dere dere uten sidebrenner? Jeg har vurdert en skjøteledning og en liten kokeplate ved siden av grillen, men er ikke det tungvint... Risiko for å snuble i ledningen og rive ned kokeplata.
Hva med pizzastein, rist til grønnsaker og sånt, det kan brukes på alle gassgriller?
Fordelen med Weber må være at det er god garanti og at den ikke ruster i stykker så fort.
Aner ikke hva du mener med sidebrenner..
Vi er egentlig ikke noen grillmennesker men har blitt bedre de siste årene når gutta har vokst seg til.. de digger å grille. :o
Vi har en Weber som ikke er så stor, mulig 200. Den holder lenge til oss 4 men vi har også grillet mer type kjøtt i selskap av og til.
Jeg steker alltid poteter og grønnsaker i stekovnen da om vi har det ved siden av.
Om du griller mye eller er veldig opptatt av grilling og skal legge poteter nedi og større mengder kjøtt så ville jeg tatt etpar turer til et stort byggshop/hagesenter/Jernia og forhørt meg litt hva de forskjellige mener først.
Venninnen min har DEN grillen med kokeplate på siden og den ser skummel ut. :cool:
Vi har bestilt en Futur nå. Vi er egentlig veldig fornøyd med Weber, men mannen mener at varmeelementene/brennerene ligger i feil retning. På Futur ligger de i lengderetningen, så nå venter vi på en Futur Vanilla Quatro, eller noe sånn.
Det er kokeplate på siden jeg mener med sidebrenner. Til å koke noe mens en griller mat. Det er den springinga inn som er tungvint, synes jeg. Det er vel fordi jeg er grillsjefen her i huset, så jeg må passe alt.
Vi har uten sidebrenner nå, men det fungerer. Siden vi har kort vei inn, og jeg gjerne ordner kjøtt og grønnsaker som skal grilles, lager salat, drikke og finner frem frå dekke bordet, så jeg går inn og ut hele tiden likevel. Og det funker altså fordi det ikke er lagt inn.
Poteter koker jeg aldri til grillmat da. Enten koker jeg ris eller så griller jeg poteter.
Jeg kjenner at å skrive om dette er nesten vondt. Det er sol fra skyfri himmel, varmt og deilig, vi burde grillet daglig siden lørdag.
Grillen vår flyttet for noen uker siden, og gassen dro etter i helga. Men bare vent, nå er det bare dager til VI flytter også, og da skal det grilles!!!
Fortsatt kort vei fra antatt grillplass på stoooor, vestvendt veranda til kjøkkenet, så det går fortsatt fint. Men sidebrenner er fint å ha altså, og er det laaaaaangt til kjøkkenet vil jeg anbefale det.
Det er den vi har og. Dette blir vel 5. sesongen med samme grill, og det er ingenting å utsette på den - til tross for at den heller ikke har fått så altfor open behandling heller de siste par sesongene.
Dere som har sånn stor flott grill, bruker dere kokesonen hver gang da? Aldri komfyren inne altså? Lages sausen der? Hva annet?
Om dere skal ovnssteke poteter og grønnsaker, legges det nedi under risten i folie da? Får dere plass til mye der da?
Lages virkelig ingenting inne på komfyren?
Og hvem passer på alt dette, du eller mannen? :cool:
Jeg tror ikke jeg kommer til å bruke sidebrenneren noe særlig. Vi har vel aldri saus til grillmaten. Grønnsaker pakker jeg i folie og legger på grillen, eller legger i form i ovnen. Det passer seg selv.
Vi har en helt enkel en fra Weber, uten sidebrenner eller noe som helst. Den funker helt fint. Mannen griller, og klager ikke, så jeg regner med at det går greit.
Jeg griller mest laks og pølser når mannen ikke er hjemme, går helt fint det også.
Vi bruker sidesaken til sauser og til å holde ting i kjeler varmt. Også er det sånn wokholder på den, så jeg driver og fabler om å steke wok i friluft. :knegg:
Jammen, atte er ikke litt av grillpoenget at det er mannen som griller? Eller er det du som står der og rører og passer på alt? Pluss at du må bære ut service, lage saft, lage salat evt skjære opp litt grønt til hamburger osv... svett
Jeg skønner rett og slett ikke behovet for sånn kokesone.
Da blir det jo for meg iallfall enda mer klønete og primitivt å grille, synes nå jeg. Ift å stå inne og ordne alt der hvor jeg har alt i kort avstand? Det ville blitt mye mer flying på meg om jeg skal stå der ute og grille altså.
Grilling er mannen sin oppgave her. Så ordner jeg resten.
Vi hadde sidebrenner før. Siden vi veldig, veldig ofte har ris til grillmat, så målte jeg opp vann og ris (jada, det skal ikke blandes før vannet koker, who cares?) og så ble risen kokt ute mens mannen grillet. Finfint.
Min mor bruker den også myyyyyye, for hun griller gjerne selv, sånn at maten er klar når pappa kommer hjem fra jobb, da gjør hun ferdig alt inne først, og bærer med seg ut, og da er det greit å slippe å gå inn og passe på når risen er ferdig.
Her er det også én som har hovedansvaret for all maten, både ute og inne. Ofte tar grillinga kortest tid, så da gjøres alt klart inne først og gjøres ferdig ute. :jupp:
Nei. Han kan til nød passe på at ikke unger springer inn i kølgrillen mens jeg er på kjøkkenet. Jeg marinerer, krydrer, tenner på, lager salat, tilbehør osv. Og passer på at det ikke blir svidd. Han kan snu det som grilles, men da må jeg rope ut.
Det hadde sikkert vært bedre med gassgrill uten kokemuligheter, for da kunne jeg forberede alt og ikke ha den kullgrillen som et stressmoment. Siden kullet må tennes på så lang tid i forveien. Hvilken som helst gassgrill er bedre enn kullgrill siden den er livsfarlig å gå ifra.
Jeg bruker en del nypotet til grillingen, jeg kan grille de i folie, men en kulegrill på 45 cm eller noe sånt har ikke plenty plass.
Såh, tenker jeg prøver å skaffe Futur til Pinsehelga! :riktig:
Vi har grill fra Felleskjøpet. Jeg husker ikke navnet, men den er 3-4 år gammel, har 4 brennere og sidebrenner og fungerer utmerket til vårt bruk. Den kostet vel ca 2.000 kr, men vi kjøpte den sent på høsten og jeg mener å huske at det var halv pris på den.
Jeg bruker aldri sidebrenneren, men det er mest fordi mine gryter og kjeler ikke passer til gassbluss. Jeg har induksjonstopp inne og har funnet ut at mine gryter rett og slett ikke egner seg til grillen. Det tar alt for lang tid å varme de opp, sannsynligvis fordi de er tykkbunnede. Det sto vel også noe om at de ikke egner seg for gassbluss på emballasjen, tror jeg. Jeg har tenkt å kjøpe en aliminiumskjele, men har ikke fått gjort det enda. Jeg har uansett utgang til terrassen fra kjøkkenet og grillen står 3 meter fra induksjonstoppen, så jeg klarer fint å koke poteter inne og grille ute om det skulle være nødvendig.
Hvor får man tak i Futurgrill?
Jeg har sjekket listen over forhandlerer og fant ut at Maxbo skal ha slike, men på hjemmesiden til Maxbo finner jeg de ikke.
Kun Weber som er nevnt der.
Vi skal kjøpe gassgrill i år, men vi har konkludert med at vi ikke kommer til å bruke sidebrennere. Det eneste som ev. lages på koketopp i tillegg når vi griller, er saus og det kan jeg koke inne mens jeg fikser salat.
Jeg ville uansett ikke valgt Weber. Gode griller, men vanvittig overpriset.
Jeg kjøpte meg en Landmann for to uker siden. 4 bluss, sidebluss, elektrisk roterende spidd med egen infrafrarød varmer. Veldig fornøyd med den. Jeg ga 8000, tilsvarende fra Weber kostet 17.000.
Vi kjøpte Weber Genesis i fjor, den har sidebrenner. Vi er veldig fornøyde, har plass til masse mat. Den var sinnsykt dyr, men med 40% avslag, som det ofte er på slutten av sesongen, så ble det ikke fullt så ille.
Men mannen er grillfantast og griller hele året. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.