Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelagde ispinner

#1

Primrose sa for siden:

Er det noen som har oppskrifter som passer til å fryse til ispinner? Jeg prøvde å fryse ned en smoothieblanding her om dagen, men synes konsistensen ble veldig kornete og ispinnen bare falt fra hverandre. Dette var avocado, banan, blåbær og egg.


#2

Njulaif sa for siden:

Jeg tenker at man må ha mer væske/vann i slik type is for at den skal bli en "ordentlig" is, feks saft fra appelsin/ananas el.l. Hvis ikke blir den mer sørpete sorbetkonsistens enn fast is som man kan klare å spise fra pinne.

Fant for øvrig denne siden på nett, med en del oppskrifter som kanskje kan fungere:
www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=563643

=)



#4

IOA sa for siden:

Jeg har laget smoothie-is med stor suksess, men da hadde jeg i både yoghurt og juice, i tillegg til bær og et rått egg. De ble fine i konsistensen.



#6

Filifjonka sa for siden:

Ikke gi den til eggallergikere ihvertfall. Allergiske barn kan fort tenke at saftis er trygt.


#7

Primrose sa for siden:

Takk for oppskrifter, da har jeg litt å teste ut. Og noterer meg at jeg skal være obs på evt. allergikere før jeg distribuerer is med egg.

HV: Jeg bruker alltid egg i smoothien min, derfor ble den med i første islaging også. :vetikke:


#8

Harriet Vane sa for siden:

Jeg tar ikke egg i saftis, nei. Jeg har det ikke i smoothie heller. Ungene mine er ikke eggallergikere som sådan, men eldste og yngste klær rundt munnen hvis de får rått egg.


#9

Filifjonka sa for siden:

Grunnen til at jeg nevner det er at sønnen min kom med en sånn egge-saftis han hadde fått en gang, og ved en tilfeldighet kom det fram før han hadde begynt å spise at den inneholdt egg. Rått egg hadde vært ganske kritisk å få i seg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.