Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ekstrem rengjøring

#1

Arktis sa for siden:

Ser på dette programmet av og til, og blir like overrasket hver gang.

  Kan dette være ekte? Klarer ikke forestille meg at vanlig oppegående folk med jobb og unger kan leve slik? Greit nok at det ikke er i Norge men ville ikke barnevernet reagert? Er jo ofte direkte helsefarlige tilstander, og skjønner ikke helt at de som bor der ikke blir syke?

#2

lucifine sa for siden:

Er nok flere som lever sånn ja, mange av de på tv har ikke barn som bor der og de som har barn har det ihvertfall ikke godt. Men om ingen melder fra kan det ta lang tid før barnevernet får vite om det (om de noengang finner ut da).


#3

venla sa for siden:

Det er nok tilfelle at flere har det sånn. Men jeg har på følelsen av at endel av deltagerne er psykisk syke og fortrenger hvor ille det er fordi de har så mye annet å tenke på.


#4

Appelsin sa for siden:

Ei klassevenninne på videregående var veldig ryddig og ordentlig på skolen, hadde strålende karakterer og virket så utrolig skikkelig.
Jeg fikk fullstendig sjokk da jeg en gang var innom på besøk. Jeg hadde aldri sett noe lignende, for hele huset var rett og slett en svinesti. Det var så rotete overalt at det knapt gikk an å bevege seg annet enn på "stien" liksom. Badet var et kaos av klær og griseri, kjøkkenbenken overfylt av skrammel. Jeg trodde kanskje at klassevenninna mi hadde det ryddig på rommet sitt, men det var faktisk like ille der. Tyggis i senga, for eksempel.

Jeg var usannsynlig glad for at jeg ikke skulle være der særlig lenge, men syntes det var pjuk å gå på do der og visste ikke helt om jeg burde spise morens nybakte brød eller ikke.
De der britiske damene skulle virkelig ha tatt en tur dit.


#5

lucifine sa for siden:

"de som vet" sier ofte i slike programmer at rotet og hamstringen er et speilbilde av psyken til de som bor der. Det er ikke nok å bare komme inn og kaste masse dritt, en må rett og slett begynne med det psykologiske ellers vil det aldri fungere. Tror ikek det er mulig å komme så langt uten å ha psykiske problemer (store eller små), vanlig rotehuer greier ikke komme dit disse tv folkene er..


#6

Minty sa for siden:

Samboeren min har en jobb som medfører at han er hjemme hos mange privat hver dag og han kan bekrefte at det fins overalt. Det verste tilfellet var der han måtte grave seg en sti gjennom leiligheten; søppelet stod meterhøyt oppover veggene!


#7

shute sa for siden:

Joa. Det hender barnevernet får meldinger som går på slike ting. Da har det gjerne vært slik veldig lenge, og de som bor der er gjerne psykisk syke på et vis og/eller lite nettverk, slik at det er sjelden andre er inne i boligen.

De som er inne i boliger, type elektrikere og rørleggere og feiere og sånne, tror jeg ikke er blant yrkesgruppene som har barnevernsmeldinger lengst fremme i hodet. :nemlig:


#8

Inagh sa for siden:

Det er et tilfelle her vi bor, men dette er heldigvis en eldre, enslig mann, og han er under oppfølging. I dette tilfellet er det folk innom ham med jevne mellomrom for å sanere både leilighet og mann. Vondt å tenke på.


#9

gullet sa for siden:

De er ikke inne lenge nok til å registere annet enn det de skal. Men det hender at det reflekteres etter arbeidstid over situasjonene som møter de ute i jobbhverdagen. Ikke nødvendigvis i forhold til at barnvernet skal inn, men at mennesker orker å leve sånn. Konklusjonen er ofte at det er syke mennesker som bor sånn, og at de allerede er ivaretatt av det offentlige på en eller annen måte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.