Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Foretrekke en mine

#1

tjolahopp sa for siden:

Er det en helt vanlig feil, å skrive at man foretrekker en mine? Jeg vet om mange ting jeg ville foretrukket framfor en mine. :knegg:

Hvis man skriver å foretrekke en mine, vil man da også uttale det på samme måte, eller er det bare en slurvefeil? Jeg tror aldri jeg har hørt noen si det, altså å foretrekke en mine, men det er kanskje ikke det mest brukte uttrykket.

Fader, det er litt skummelt å skrive i flisespikkeriet, når jeg selv sikkert skriver mye feil. Ble bare litt nysgjerrig etter å ha lest det et par ganger. :sparke:


#2

Timar sa for siden:

Jeg trodde hele konseptet var at man "ikke foretrekker en mine"? Men etter litt googling så innser jeg at det er feil, det er "ikke fortrekke en mine"

Men fortrekker man noen gang en mine?? Det er kanskje det Breivik har gjort i dag, all den tid han har tilbragt flere uker i rettsalen uten å fortrekke en mine?


#3

nokon sa for siden:

Det skal vere "fortrakk", ikkje "foretrakk". Og det er vel strengt tatt eit ganske låst uttrykk: "Hun fortrakk ikke en mine", som betyr at ansiktsuttrykket (mina) ikkje endra seg. Eg har aldri sett uttrykket brukt utan "ikke".


#4

tjolahopp sa for siden:

Ja, Bai, det har du absolutt rett i. Det var vel det du ville frem til også Lilletrille, som jeg ikke forsto med en gang. :flau:
Selvsagt snakker man om ikke å fortrekke, men jeg lurer forstatt på om noen sier ikke å foretrekke en mine.


#5

Bluen sa for siden:

Ja, det er mange som sier det. egentlig tror jeg knapt jeg har hørt det uttalt riktig.


#6

nokon sa for siden:

Eit enkelt Google-søk viser at svært mange snakkar om å ikkje "foretrekke" miner: www.google.no/search?q=%22foretrakk+ikke+en+mine%22&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nb&client=safari Det ser ut til å gå igjen blant både bloggarar og jornalister.


#7

tjolahopp sa for siden:

Ja, der ser jeg jo hvor vanlig det var å skrive det.

Jeg tror rett og slett ikke jeg hører det uttrykket brukt særlig ofte, for jeg kan ikke si at jeg har hørt det uttalt feil, men det har tydeligvis Bluen. Hun vanker nok i andre kretser enn jeg. ;)

Jeg tror jeg forbinder det mest med bøker. Og jeg har lest utallige dårlige krimbøker, hvor det helt sikkert er mye brukt, men kan faktisk ikke huske å ha sett det feilskrevet. Merkelig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.