Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er forskjellen på buljongterning og fond?

#1

Katta sa for siden:

Ja, det lurer jeg på. Som i må jeg kjøpe det ene når det står det andre i en oppskrift og utgjør det noe forskjell på smak eller bruk?


#2

Matilda sa for siden:

Jeg synes fond smaker bedre, og bruker bare det, men nå har jeg ikke kjøpt buljong siden alt var stappfullt av natriumglutamat. Har registrert at det finnes buljongterninger uten nå. Det står på de flaskene jeg bruker hvor mye fond som tilsvarer en terning, tror det er 1,5 spiseskje. Jeg slumper. :knegg:


#3

Katta sa for siden:

Så fond er noe av det samme i flytende form? (Jeg trodde fond også var terninger)


#4

Dragen sa for siden:

Fond smaker mye bedre, og inneholder ikke så mye salt og andre ulumskheter (gluten, glutamat).


#5

Matilda sa for siden:

Fond er vel en redusert eller konsentrert buljong, så ja. Flytende buljongterninger, nærmest. Uten så mye kjipe stoffer.


#6

Katta sa for siden:

hm ok. noterer på handlelista Men når jeg bruker buljongterning så dropper jeg jo oftest salt. Man må da kanskje salte i tillegg?


#7

Matilda sa for siden:

Neida, det blir stort sett mer enn salt nok med fond. Den smaker salt, altså, men mindre stramt enn terninger, synes jeg.


#8

Katta sa for siden:

Ok, nå ser jeg at den greia jeg bruker inneholder salt, maltodekstrin, gjærekstrakt, smaksforsterker, aroma, vegetabilsk fett, kjøtt, løk, sukker, krydder og selerirot.

Ganske mye ymse som mange ikke liker mao. Jeg har ikke skjønt hvorfor man ikke liker at det er natriumglutamat med venner i den, er det noen som kan forklare meg det?


#9

Matilda sa for siden:

Jeg fant en side som sier noe om det her. Noen mener jo det ikke gjør noen skade. For min egen del, har jeg kuttet det ut fordi det gjør meg uggen og fordi jeg ikke liker smaken det gir. Jeg synes ferdigmat med natriumglutamat smaker stramt og salt og rart. Mannen min liker det heller ikke lenger.


#10

Dragen sa for siden:

Jeg bryr meg ikke om glutamat, men jeg hadde akkurat besøk av en som bryr seg om både gluten, gjær og glutamat, og da er fond et bedre alternativ enn buljong.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.