Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matmuffins - konsistens på røra?

#1

Katta sa for siden:

Jeg utfordrer min indre husmor idag og prøver meg på matmuffins. Nå har jeg laget røre etter oppskrift herfra, men jeg synes den er veldig fast i forhold til hvordan vanlige muffins er? Skal det være sånn eller burde jeg beregne mer væske neste gang?


#2

venla sa for siden:

Når jeg har laget matmuffins har røra vært mer fast enn vanlige muffins. Kan ikke helles i formene. Må bruke skje e.l.


#3

Katta sa for siden:

Stemmer bra. Jeg brukte skje til å få den nedi. Mer klissete deig?


#4

Niobe sa for siden:

Den må settes skje, ja. Som en deig med litt mye væske.


#5

Katta sa for siden:

Hm jeg vet ikke om jeg hadde helt teken på dette egentlig, de ble litt tunge og rå på et vis. utover det kjennes det jo ut som en god ide, men jeg tror jeg må oppi med litt finere mel, litt mer bakepulver og litt mer steketid.


#6

Niobe sa for siden:

Og pass på at du ikke rører for mye. Bare rør kjapt sammen.


#7

Katta sa for siden:

Nåh. Hvorfor det?


#8

Niobe sa for siden:

Å, guri. Hvorfor-schmorfor... :o Det er noe med at det dannes glutentråder når deigen røres, slik det nettopp skal i gjærbakst. :sparke: Men i muffins (som ikke er gjærbakst), så gjør det bare muffinsene tunge og kompakte. Ingen muffins skal røres mye. Knapt sammen.


#9

Katta sa for siden:

Det høres logisk ut. Og jeg har selvfølgelig rørt ganske lenge. :knegg: Vi prøver igjen etter å ha vært på butikken etter mer skinke og ost.

Funker ost best oppi eller oppå forresten?


#10

Niobe sa for siden:

Her fungerer det best med osten i røra, for poden liker ikke "osteskorpe" på toppen.


#11

Katta sa for siden:

Takker så mye for svar. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.