Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klipper dere gresset på helligdager?

#1

carolin sa for siden:

Jeg hadde planer om å klippe gresset i dag siden jeg endelig har tid til det. For å ikke irritere noen naboer så var jeg inne på nettet for å sjekke om det var etter kl 12 eller 13 at det er greit å ta fram gressklipperen. Så kommer jeg over en artikkel der det står: "Lov om helligdagsfred bestemmer at bråkete maskiner er forbudt på søndager og andre helligdager. I Pinsen rykket politiet ut for å stanse folk som brukte motorisert kjøretøy i egen hage"
Praktiseres dette? Eller er det godt nok å vente til etter kirketid? Vil ikke ha politiet på døren for å ha klippet gresset. Hva gjør dere?


#2

Chablis sa for siden:

Nei vi lar være bråkete arbeid på helligdager.


#3

Hot Lips sa for siden:

Jeg tviler sterkt på at du får politiet på døren. Men her i nabolaget var det summende aktivitet i nabolaget fram til kl 16 i går, og foreløpig dørgende stille i dag. Jeg hadde ikke startet opp gressklipperen her i dag tror jeg. Ihvertfall ikke før godt etter kirketid. :niks:


#4

Teofelia sa for siden:

Jeg unngår å bruke støyete maskiner på søndag, hvis jeg kan. Om det er kirketid, synes jeg er lite relevant. Det som teller for meg, er at mange sier det er behagelig med én støyfri dag i uka, så det prøver jeg å respektere.


#5

Teofelia sa for siden:

Men hvis det er politiet du er bekymret for, så tror (håper) jeg det skal mye til før de rykker ut grunnet plenklipping altså.


#6

Teofelia sa for siden:

Hvis naboene vil klippe plenen på søndag, er det i grunnen greit om de gjør det på formiddagen, synes jeg, og ikke venter til middagstid, når vi gjerne vil sitte ute i hagen og snakke samnen.


#7

Fløyel sa for siden:

Her er det ikke gressklipper på søndag. Ellers kan jeg rapportere at det er dørgende stille i vårt nabolag. Kun susing i trærne og barnelyder. Deilig.


#8

meisje sa for siden:

Sånn tenker jeg også. Hvis det har regnet lenge og søndag er første tørre dag så tar jeg selvfølgelig og klipper gresset den dagen.


#9

carolin sa for siden:

Jeg er vel egentlig ikke så bekymret for politiet egentlig, mer ute etter hva som er greit med tanke på respekt for naboene. Men jeg vil heller ikke bryte loven hvis det er slik at den praktiseres slik fremdeles. I vårt nabolag er det vanlig at man klipper gresset på søndager men det er veldig sjeldent at jeg har hørt noe støy før etter kl 13. Siden det i tillegg er helligdag i dag ble jeg litt i stuss men får vente til etter 13 og se om andre klipper gresset. Hvis ikke så får jeg vente til en annen dag.


#10

LittLemen sa for siden:

Jeg kommer til å klippe plenen i dag, men den er ca. 20 kvm og klippes på maks ti minutter med en manuell gressklipper.

Men jeg venter til nabolaget har våknet og det er litt mer liv utenfor. Sannsynligvis kommer ingen til å legge merke til at jeg synder på denne måten, og mange gjør det nok selv også.


#11

Darth sa for siden:

Jeg bråker ikke på helligdager, men kan fint gjøre ting som ikke støyer. Jeg liker det godt selv også, at det er noen dager i året (gjerne hver søndag for min del), der det er stille rundt meg - kun lyden av glade barn i vannspredere og basseng. :-)


#12

Nabojenta sa for siden:

Hadde jeg bodd i skogen, slik jeg gjorde da jeg vokste opp, hadde jeg klippet gresset akkurat når det hadde passet meg. Nå bor jeg i et lite byggefelt, der det også i hele mai arrangeres konfirmasjoner i nabobygget, og jeg passer på å ikke gjøre bråkete ting, ei heller henge ut klesvask.


#13

Acsa sa for siden:

Jeg hører naboens gressklipper dure her.


#14

carmenzita sa for siden:

Her er det og en maskin av ett eller annet slag som går.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Her gikk det forbi noen med kassegitar som spilte og sang klokka fem i morges, så her gjør jeg som jeg vil. :kjevle:

Jeg prøver å ikke være den som setter i gang bråk, men om først en eller annen starter klipperen så klipper vi også. Har vi ikke mulighet utenom helligdager så klipper vi på helligdager.

Egentlig burde man jo klippe akkurat i kirketiden, for da er jo de som har følelser for kirketiden i kirken og plages ikke. :lur:


#16

Tinka sa for siden:

Her er det stille i dag, naboen har konfirmasjon og jeg tror hele feltet har vært flinke og klipt plenene sine tidligere i uken;-)


#17

safran sa for siden:

Som jeg skulle sagt det selv.


#18

Mjau sa for siden:

Her klippes det plener hører jeg. Og vi har vært ute med jordfreseren.
Jeg skjønner ikke argumentet med kirketid for å være helt ærlig. Men om det er en generell norm for nabolaget at man ikke bråker på søndager fordi man liker en stille dag i uka, ja da ville jeg respektert det. :jupp:


#19

safran sa for siden:

Det er en egen lov, Mjau. Ikke bare en norm.


#20

Lykken sa for siden:

Kremt, vi hadde minigraver lørdag og søndag for to helger siden og igår. Ellers hadde vi aldri blitt ferdige...


#21

Mjau sa for siden:

Det er jeg veldig klar over. Men det er ikke så mange steder den blir fulgt. I alle fall ikke der jeg har bodd. Et sted vi har bodd har jeg opplevd at 1.mai er en stille dag. Ellers har man kunnet gjøre som man ville uten at andre har klaget på det.


#22

Taien sa for siden:

Her er det blikkstille i dag, så vi følger nabolaget.
Ellers prøver vi å holde oss fra å bruke bråkete maskiner på en søndag, men må man så må man. Ikke alle har muligheten andre dager til å f.eks. klippe gresset. Jeg bryr meg lite om hva andre gjør så lenge det ikke er slagbor de driver med. (jada, jeg har opplevd det.)


#23

Ru sa for siden:

Her er det dørgende stille, eneste lyden jeg hører er ungene som herjer i badebassenget og båter på fjorden.

Men om naboene tar frem gressklipperen og høytrykkspyler, så starter jeg nok kompostkvernen. Kanskje.


#24

apan sa for siden:

Vi klippet med motorklipper igår for å unngå det idag. Jeg synes ikke man klipper med motorklipper 1. pinsedag, selv om jeg personlig ikke plages av det.


#25

Señora sa for siden:

På en vanlig søndag kan jeg godt finne på å klippe gresset, men i dag er det dørgende stille hører jeg. Vi har luket og barket i dag (stille arbeid).


#26

GinaK sa for siden:

Nei, er nøye på sånt i nabolaget her. Klippet i går.


#27

Candy Darling sa for siden:

Vi har bare manuell klipper, men den er jo ikke lydløs, den heller. Vi kunne klippet hvis vi måtte, hvis det f.eks. var meldt regn i morgen, men generelt er vi jo aldri hjemme en vakker fridag, så det blir helt hypotetisk.


#28

Neket sa for siden:

Ja, vi gjør det. Men det gjør alle naboene også, men ingen vil være først ute. For 10 minutter siden var det helt stille, så kom det en gressklipperlyd, og nå hører jeg minst fem. :humre:


#29

Obelix sa for siden:

Vil heller høre lyden av gressklipper og kjenne lukten av nyklippet gress, enn å høre trekkspilløving :gal:


#30

carolin sa for siden:

Her er det fremdeles helt stille så jeg fant fram hanskene og holder på med luking av ugress i stedet. Må jo gjøres det og.


#31

Slettet bruker sa for siden:

Holder de på enda? :skremt:/:dakars:


#32

carolin sa for siden:

Trekkspilløving på en så nydelig dag høres grusomt ut.


#33

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har klippet en diger hekk med hagesaks i dag, jeg turte ikke ta den motoriserte hekksaksen. Jeg venter i håp på at naboene skal begynne å dure med gressklippere, så jeg også kan slenge meg på. Men jeg skal ikke være førstemann. Hva med i morgen - er det mindre kontroversielt å bråke da?


#34

Slettet bruker sa for siden:

I morgen må vi klippe plenen så det håper jeg går bra.


#35

star sa for siden:

Nei, men jeg klipper aldri heller da. Jeg har da andre til å gjøre sånt og de er garantert ikke her på helligdager.
Men hvis jeg hadde måttet klippe egen hage så tror jeg jeg hadde prøvd å ungått det ja.


#36

Gaia sa for siden:

Her hvor jeg er (ikke hjemme) durer det både i gressklippere, hagesakser og annet med lyd. Jeg tror faktisk den nærmeste bonden er ute og bråker på åkeren også. Jeg er ikke helt sikker på om det er sag eller ett eller annet gøyalt. Men jeg er temmelig sikker på at hvis det er noen hjemme på feltet nærmest gården så er de ganske irriterte. Og der furte jammen en motorsag og en silrkelsag i gang samtidig. :rørt: hurra for helligdagsroen! (Jrg koser meg jeg, altså. Jeg skjønner at folk trenger å få unna ting når de har fri.)


#37

Kaija sa for siden:

Vi har lang plen, og er enige om at helligdagsfreden er en god grunn til å la plenen vokse litt til. Vanlige søndager pleier det å foregå litt hagejobbbing på feltet her, men i dag er det helt stille. (Utenom våre elleville guttunger som koser seg i nyoppblåst plaskebasseng.)


#38

Carrie sa for siden:

Her kimte kirkeklokker i gressklipperdur kl 10.30 i dag. Det er flere som har klippet gress og en annen nabo dro til og med frem motorsag. Da skrudde jeg på radio på terrassen.


#39

Obelix sa for siden:

Nei, pause nå


#40

Avatar sa for siden:

Vi maler vi, og plager ingen håper jeg.


#41

Moia sa for siden:

For å snu litt på flisa; er det noen som blir irritert om naboen starter plenklipperen på en søndag?
Kommer sikkert litt an på nabolaget, men her har alle naboene enten små barn eller tenåringer - så folk gjør hagearbeid når de har et ledig øyeblikk (og alle er vant til et visst støynivå anyways :humre:)


#42

Darth sa for siden:

Ja, jeg kan vel kjenne på litt irritasjon over det faktisk. Hamring og plenklipping hele søndagen er ikke det jeg har lyst til å høre på når jeg endelig har fri. Særlig hvis naboen ikke har hamret en eneste spiker på lørdagen, men bruker søndagen i stedet. Jeg mener dog ikke at man skal være stille, bare unngå de mest enerverende tingene.

#43

Pepper Lemon sa for siden:

Klokken har rukket å bli 16, og ikke en lyd har vært å høre i nabolaget i hele dag. Det er tydeligvis kjent at pinsen skal være fredelig. Jeg har vært lydig pike og holdt meg i ro jeg også. :stolt: (Men egentlig mistenker jeg at alle er på stranden, for det er virkelig ikke et pip å høre noe sted. Ikke trampolineunger engang.)


#44

safran sa for siden:

Vi bor såpass tett at det blir vanskelig å sitte ute hvis naboene setter på motorklipperen. Det som verre er, er jo når de starter med høyttrykkspyler, sirkelsag eller sånn pussemaskin. Det bråker såpass mye og såpass lenge at jeg blir irritert når det setter i gang. Jeg er lydømfintlig og blir svært plaget av støy. Jeg skjønner selvsagt at man må tåle bråk når man bor så tett, men jeg syns godt man kan ta såpass hensyn at man får én bråkefri dag. Her er det alltid noen som bråker, fra morgen til kveld. Men ikke i dag, faktisk. banker i bordet


#45

Guava sa for siden:

Jeg blir irritert av mye motordur og særlig når jeg hadde forventet å få litt fred. Jeg synes det er litt rart at folk ønsker seg store hager og ikke har tid til å bruke dem. Det virker temmelig kjipt å måtte bruke all ledig hagetid til klipping. Vi hadde nesten 3 mål plen tidligere og jobbet mer enn fullt begge to. Vi klarte likevel å unngå å klippe søndag ettermiddag.

Om folk klipper i kirketiden legger jeg ikke merke til det. Da er jeg i kirka.

Jeg synes det å ha litt mindre støy en dag i uka er viktigere enn at plener alltid er nyfrisert.


#46

Tjorven sa for siden:

Nei. Jeg har heller ikke plen, så det er ikke noen reell problemstilling. Men jeg ville ikke gjort det uansett. Det er mye jeg synes man ikke skal gjøre på helligdager.


#47

IzziCreo sa for siden:

Jeg har akkurat klippet plenen med motorklipper, og igår brukte vi høytrykkspyleren :nemlig: Vi bor i borettslag, og ja, det er regler, men generelt er det lite lyd av den sorten og vet ikke om noen som tar det ille opp når man gjør slikt i ny og ne. Det er kun vi og naboen som har plen som er av slik størrelse at det er greit å bruke motorisert klipper. Men er ferdige på drøye 5 minutter da :humre: Der jeg vokste opp hadde vi 1 mål med plen, og da tok det laaang tid å klippe, og selvsagt mer til besvær en helligdag - dog mye mindre naboer. Så hadde vi hatt stooor plen så hadde jeg nok forsøkt å unngå klipping på helligdager.

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke plages av naboers lyd; det være seg høytrykksspyler, klipper, hekkeklipper, sag, skravling, fest etc. Alt dette tilhører aktiviteter som gjøres relativt sjelden, og når man bor i borettslag så må man regne med en viss larm. Men nå høres kun fuglesang og vinden i løvtrærne, og det er kos - det er mest av det så da er det jo absolutt greit :)

Mye mulig jeg er svært farget av å ha vokst opp på gård, og hvor man gjorde gårds- og hagearbeid selv på helligdager. Man kan jo ikke vente med å så selv om det er en søndag. Dog ble trehugst aldri gjort på en søndag eller helligdag.


#48

jane sa for siden:

Ja.


#49

Elisabet sa for siden:

Nei, det unngår vi så godt vi kan. Kan kanskje skje en gang eller to i løpet av sommeren pga. Værforhold eller ferieavvikling om vi har vært borte eller skal bort. I nabolaget vårt så er det ofte en eller to som konsekvent klipper plen på søndager, det er irriterende. I dag som det er 1.pinsedag så har jeg ikke hørt noen som har holdt på med maskinbråk heldigvis.


#50

carolin sa for siden:

Her har det vært stille i hele dag. Eller vi var i besøk fra kl 14 til 18 så mulig noen har vært ute med gressklipperen da. Det er helligdag i morgen også men jeg tror nok det vil være en del som jobber i hagen da. Det er mange store hager i nabolaget så to dagers stillhet tror jeg ikke noe på.
For å svare Moia så blir jeg ikke irritert om naboene klipper gresset på en søndag så lenge det ikke er tidlig på morgenen eller sent på kvelden.


#51

Drømmedama sa for siden:

Nei, jeg ville aldri klippet gresset på en søndag eller en helligdag. Fordi naboene mine kanskje ville reagert negativt på det, aner ikke om de ville reagert, men jeg lar være for å være sikker på at jeg ikke sjenerer noen. Naboene mine, altså enkelte av dem, er dessuten veldig kristne og konservative, og jeg vet jo at mange bryr seg om slikt. Helt ok å droppe bråkete utearbeid på søndager.

Jeg plages forresten absolutt ikke av nabolyder eller -aktiviteter selv, legger knapt merke til hva naboen driver med, for alt hva jeg vet kan samtlige naboer klippe plenen hver søndag formiddag og kveld uten at jeg har lagt merke til det. Jeg har i grunnen aldri irritert meg eller blitt fornærmet eller forarget eller noe slikt når det gjelder naboer, livet er for kort og jeg gidder ikke bry meg.


#52

Carrera sa for siden:

Jeg klippet plenen i dag. Skulle ta den i går, men da var klipperen særdeles lite medgjørlig. I dag fikk jeg start på den, så jeg valgte å klippe siden værvarselet tilsier at det var siste mulighet på en stund.


#53

Sokk sa for siden:

Prøver å unngå klipping på søndager, ja. Jeg synes egentlig det er litt vanskelig å finne tidspunkter for når det er greit å klippe - ikke for tidlig og ikke for seint, ikke i leggetida, ikke når jeg ser at naboene sitter ute på verandaen... Det er liksom alltid en grunn til å ikke klippe. Så da blir heller plenen lang, da. Og jeg er jo ganske lat, så det passer ofte bra. :filer:

Men hvis det er oppholdsvær i morgen kan det hende jeg klipper selv om det er helligdag. 2. pinsedag er litt mindre hellig enn 1. pinsedag, ikke sant? :blånn:


#54

Cuyahoga sa for siden:

Jeg løser delvis problemstillingen ved å klippe plenen særs sjelden. :filer:


#55

Ru sa for siden:

Fordelen med mose, er at den holder seg selv. :filer:


#56

Bomull sa for siden:

Nei, klipper ikke og/eller gjør andre tilsvarende bråkete ting på søndag/helligdag. Jeg kan også bli litt muggen hvis andre gjør det - særs dersom søndag konsekvent brukes til slikt, eller lørdagskvelden for den sakens skyld ...

I fjor holdt naboen her på med snekring av garasje hver forbanna lørdagskveld og hele søndagen - begynte gjerne etter kl 19 og holdt på til over midnatt, samme med søndagen. Jeg er ikke redd for å si at jeg hadde horn i panna til slutt!!


#57

Bloppy sa for siden:

Jeg ville ikke startet opp noe motoriserte ting i dag, bortsett fra bilen.
Jeg setter også pris på om naboene lar det være. Jeg ville ikke hengt ut klær i dag heller, men vurderer det i morgen.


#58

Elise sa for siden:

Klipper definitivt ikke plenen 1.pinsedag, nei. I går ettermiddag var det bare såvidt jeg turte å ha på radioen, men vi bor sånn at vi hører naboen prompe, selv om han er inne, så jeg synes det er kjipt å lage masse lyder som jeg vet andre hører. (Å, så gøy å ha sex! Er det lov på en helligdag, midt på dagen, tro?)

I dag har jeg ikke vært hjemme i det hele tatt, så jeg aner ikke hva folk her i nabolaget har drevet med. Men om jeg hadde vært hjemme og f.eks sittet på verandaen og lest til eksamen, hadde jeg blitt ganske irritert om jeg hørte noen begynte å klippe plenen. I går derimot tolererte jeg endel mer støy. :nemlig:


#59

apan sa for siden:

Jeg har hengt ut klær idag. Jeg må innrømme at jeg synes den klesregelen er på bærtur så lenge man ikke har tørkestativet helt oppi øynene på naboen. Vi har luket og klippet kanter med den lille kantklipperen bare idag. Den ene naboen har snekret garasje og klipt gresset (med motorklipper). Jeg synes egentlig det er litt friskt. Den andre er av den eldre garde som ser ut til å overholde slike regler, de gjorde ingenting 1. mai heller, men de lot likevel sønnen i familien arrangere en liten fest i hagen istad som inkluderte en rimelig høylytt discoseanse med låter av ulik kvalitet. Da tror jeg faktisk jeg foretrekker motorklipper.


#60

Lille meg sa for siden:

Jeg lurer også på hvordan dette er for morgendagen. Jeg klipte plenen på onsdag, men den har sørenta meg vokst noe så inn i granskauen :gaah: at den trenger en ny klipp. Og det er stort sett på fridager vi rekker over slikt!


#61

mkj sa for siden:

Vi klipper på søndager, men unngår helligdager så godt det går. I plenklippesesongen så snakker vi om pinsa, 1. og 17. mai og himmelspretten. Det klarer vi å unngå.

Men hver søndag - det synes jeg (lov eller ikke lov) er litt tøvete. Sånn som livet er i dag for de fleste er man avhengig av to fridager i helga for å få gjort sånne ting. Uka går gjerne uten at man får gjort det. Jeg irriterer meg mer over naboer som klipper plenen etter halv ti midt i et boligområde med masse småunger. Selv om jeg innser at vi ikke har noe vi skulle ha sagt om det heller.


#62

Polyanna sa for siden:

Vel, vår velforening sier følgende:

:fnise:


#63

mkj sa for siden:

Oi - der bør det være enten en del hjemmeværende mennesker eller utrolig langt gress i støytene.


#64

Hjertensfryd sa for siden:

Plenen vår hadde trengt ein klipp. Sårt. Men eg ventar til tirsdag. Her er det stilt på søndagar.


#65

Blå sa for siden:

Mener du det? Er dere ikke hjemme før 17 på lørdager eller aldri to voksne mennesker hjemme før 18 på hverdager?

Nei. Jeg klipper ikke gress eller gjør annet bråkete arbeid på søndager. Nå har jeg ikke en veldig velstelt hage heller da. :sparke: Og jeg irriterer meg dersom det er mye bråk da. Jeg synes det er deilig med en stille dag i uken.


#66

mkj sa for siden:

Jo, på lørdager kan det nok gå - men før 18 midt i uka, da må vi nok innstille middagen den dagen. Vi spiser middag kl 17. Da kommer den hjem som ikke henter/handler og lager mat. Vi har såpass stor tomt at vi nok ikke rekker det etter middagen.

Akkurat for vår del, så har vi veldig fleksible jobber, så det hender mannen min reiser hjem tidlig fra jobben for å klippe plenen, for det er jo også en litt værbetinget aktivitet. Og ofte behøver man å gjøre det mer enn en gang i uka.


#67

Anuk sa for siden:

Klipper plen på søndag hvis det passer seg slik, men normalt ikke på helligdager.

Etter at jeg hadde konkludert med at plenklippen måtte utgå til i morgen startet først en nabo opp motorklipperen, når han vel var ferdig startet neste. Da tenkte jeg at min håndklipper neppe kunne gjøre noe fra eller til, så jeg heiv meg på trenden... Så mye for de prinsippene.


#68

mkj sa for siden:

Det hadde nok jeg også gjort.

Hos oss er det mange som klipper på søndager, så da tenker jeg at det er greit nok.

Vi bor ikke SÅ tett heller. Vi har to naboer som grenser til hagen vår, så det er ikke et kjempestort problem.


#69

Carrera sa for siden:

Nabolaget her har en meget avslappet holdning til slikt. Er det godvær og tid for klippe plen på en helligdag, så gjør man det. Heldigvis, tenker jeg, for slik en normal trøndersk sommer er, så må man bare benytte seg av de anledningene som byr seg.

Jeg var riktignok alene om klippingen i dag. Ut fra lydene å bedømme så tok de fleste seg av dette i går. Men jeg så naboer som trillet vekk gress og hageavfall, så de jobbet ute.

Er det konfirmasjoner eller andre feiringer i nabolaget, så tar alle hensyn til det.


#70

Siwa sa for siden:

Her i nabolaget ble det klipt gress, kjørt traktor og henger, gravemaskin, og et par ganger har en firehjuling rusa forbi hagen :jupp: Vi har malet hus, og kjørt stillas og lift hele dagen :sparke:

Vi har heldigvis ikke fått besøk av politiet, for jeg viste ikke at det var helligdagslov 1. pinsedag :sparke:
Samtidig så måtte vi få malt huset mens det enda var vær til det, og heldigvis for deg, for i kveld kom regnet :(


#71

Susse sa for siden:

Her i nabolaget er det ingen som klipper på søndager, i morgen ettermiddag kommer jeg nok til å driste meg ut den timen det tar å klippe plenen vår, pinse eller ei.


#72

Heddamor sa for siden:

I dag syndet vi. Mannen tok en kjapp klipping, unnagjort på ca 5 min. Grunnen var at vi skulle ha selskap i dag, og som vanlig er alt i siste liten. Jeg var opptatt med baking og kom ikke på at det ikke var helt stuerent før det var for sent. Mannen tenker aldri på slike ting.


#73

007 sa for siden:

Jeg bor på bygda og følger naboen på slike dager. Når bøndene fyrer opp traktoren, forhøsteren, plenklipperen, vedkløyveren, what ever, så følger vi på. Her blir gresset slått når det trengs og om naboen sutrer over at vi bruker plenklipperen på i pinsen, så tar han hevn med å bruke forhøsteren dag og natt noen uker seinere. Vinn - vinn.


#74

Nabojenta sa for siden:

Jeg håper noen av naboene setter igang sine klippere i dag, for plenen vår er snart så høy at bi måt til med ljå. Der får vi igjen for å reise på fest på fredag og å være ubrukelige på lørdag. :knegg:


#75

nokon sa for siden:

Her vi bur nå, er det akseptert å klippe plenen på søndagar. Der eg har vekse opp er det ikkje det, og brudd helgedagsfreden blir sett alvorleg på i nabolaget. Så eg trur det i praksis kjem litt an på nabolaget. Her er den utskrivne normen at ein styrer unna bråkete hagearbeid, dersom ein ser at naboen har middagsselskap i hagen, men at det elles er greit å klippe plenen når det er opphaldsver.


#76

Kula sa for siden:

Vanlige søndager er det rimelig stille i vårt nabolag, slik var det også i går 1.pinsedag. Men i dag ble den ene klipperen etter den andre fyrt opp, og vi fulgte etter. Nå er både plen og hekk fine og ny klippet, og det trengtes. Virkelig.

Vi har dessuten vært på hagesenteret og kjøpt blomster og urter, og nå er krukker og urner fylt med hygge og nytte. Verandakassene er dog tomme fremdeles, og forblir det i år.


#77

sindrome sa for siden:

:juhu: Jeg har klippet plenen i dag, i ca. en time. Be that as it may... Tror i alle fall naboene på den ene siden verdsetter vår plen nyklippet mer enn de verdsetter den freden jeg ødela.


#78

Guttemammis sa for siden:

Mannen i huset klippet visst plenen mens jeg og yngstemann var på sykkeltur.
Vi bor i et borettslag med rekkehus og har bodd her i litt over 8 måneder, har bedt om husordensregler, men de har vi ennå ikke fått(TTT).
Så vi vet faktisk ikke hva som er reglene her, der vi bodde før kunne man bråke på søndager etter kl 12 frem til kl 18, på lørdager fra 7-18.


#79

carolin sa for siden:

I dag har hele nabolaget vært ute og klippet gresset så da slengte jeg meg på. Med tanke på hvordan hagen her så ut før så tror jeg egentlig at naboene heller vil høre litt bråk enn at hagen skal se slik ut igjen.


#80

Slettet bruker sa for siden:

Vi skulle skrape maling i dag. Jeg tenkte at det ikke bråker. Men det gjorde det. Og svosj så var gressklipperen i gang hos naboen også. Nå regner jeg med at vi går over i historien som De Som Ødela Pinsen. :sparke:


#81

Gaia sa for siden:

Noen må være den første. :Pragmatisk:


#82

Sissel sa for siden:

Ja, det gjør vi, men ikke før om ettermiddagen.


#83

Myria sa for siden:

Nei, det gjør vi ikke. Jeg irriterer meg litt over bråkete arbeid på søndager selv om det heldigvis er sjelden jeg hører noe. Har ingenting å gjøre med kirketid eller annet, men at det er godt å ha det litt rolig en gang i uka. Det er alltid noen som har et eller annet som skal gjøres og da blir det fort støy hver eneste dag hvis alle bare skal ta seg til rette på helligdagene også.


#84

Unicorn sa for siden:

Her klippes plenen når det trengs, uansett hva slags dag det er.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.