Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Cottage cheese erstatte ricotta?

#1

Hyacinth sa for siden:

Ser på Kitchen Boss på Vox. Han bruker alltid kilovis med ricotta. Det koster jo en formue. Kan det erstattes med cc?

Mozarella kan vel ikke erstattes? I en lasagne har han 450 g fersk mozarella (bøffel, tror jeg).


#2

Esme sa for siden:

Det er superlett å lage ricotta selv (ok, ricotta lages egentlig av myse, men dette er helt likt uansett)

5 dl helmelk (ikke prøvd med lettmelk, kanskje det går like bra)
2 sps eddik
Litt salt

Inn i mikro og la det stå til det bobler langs kanten, ca 5-6 minutter, ta ut og rør og om det ikke har begynt å skille seg så ta et halvminutt til.

Sil det i et dørslag med rent kjøkkenhåndkle og så er det ferdig.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg har lest om det, men funker der ikke egentlig like greit med cc? I alle fall når man ikke gidder å lage?

Hva slags eddik, forresten?


#4

Lavender sa for siden:

Jeg vet ikke, men vil tro CC er litt for lett og bløt, ricotta er vel 35% fett og ferskost masse. Kesam for matlaging er kanskje like godt alternativ, men har også lavere fett %.


#5

daffy sa for siden:

Cottage cheese er i helt andre skalaen av melkeprodukter enn Ricotta. CC er jo magert og kornete mens ricotta er fløyelsmykt og med høyt fettinnhold. Begge er hvite da. :knegg:


#6

lucifine sa for siden:

Vi har brukt cc istedenfor ricotta. Det er ikke det samme men det funker fint likevel.

Litt som å bruke loff istedenfor pølsebrød.. Det er ikke likt men det duger finfint..


#7

Hyacinth sa for siden:

I know, mrn jeg har lest flere steder at det er en ypperlig erstatning.


#8

Didjeridust sa for siden:

Min erfaring er at det funker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.