Jeg ønsker å slå til og servere noe annet enn Type Findus fra frysedisken og tenkte på å servere noe sånt som dette men har ikke peiling på hel fisk.
Om jeg kjøper en hel laks i butikken, er den da som denne, renset og delt?
Kan jeg få butikken/ferskvaren til å hogge av halen og hodet?? :cool::cool: Urk.
Hva gjør jeg videre med fisken?
Tas skinnet av på oversiden før steking? Hvordan gjør jeg det?
Hva krydres den med og hvor lenge stekes den?
:cool:
T-skjeforklaring ønskes. :o
Hva med tilbehør som barn liker? Tenkte på couscos... hva serverer dere til laks?
Når jeg steker hel fisk, renser jeg bare magen for innmat, hodet og halen er på, og fyller den med diverse inni. For eksempel vårløk/purre, sitron, smør og krydder/salt.
Fisken pakkes inn i aluminiumsfolie og stekes i ovnen i en times tid på 200 grader. Når ryggfinnen løsner når du så vidt drar i den er fisken ferdig stekt.
Jeg pleier å servere med kokte poteter, agurksalat og rømme.
Smør og bacon synes jeg er godt til torsk og annen hvit fisk, men blir voldsomt til laks. Ovnsbakte eller wokede grønnsaker, og lett dressing av mager kesam/creme fraiche er vanlig tilbehør her.
Enig med niobe. Laksen trenger noe friskt. Grønn salat og rømme er også godt, eller en salat av små terninger avocado, tomat, mango og rødløk og litt chili.
Jeg fjerner hodet, men lar halen sitte på, og gjør ellers som Nenne. Gnir med salt, pepper, chilipulver og heller over litt lime/sitron. Serverer med salat, blomkål&hvitløksmos og rømme.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.