Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste pastasalat?

#1

Hot Lips sa for siden:

Jeg skal ha med pastasalat til en buffet. Den må være knallgod. Gjerne litt "voksen" i smaken, det er et voksenselskap. Forslag?


#2

Kirsebær sa for siden:

Isbergsalat , men ikke mye. Salat uten salat er best. :nemlig:
Perletomat (eller annen smaksrik, snerten tomat)
Rødløk
Agurk
Fetaost (den fra coop er best, fordi den har alle smakene, men du risikerer ikke å tygge en einedings som smaker høgg)
Oliven
Mais
Bittelitt olje fra pestoglasset (jeg pleier å fylle på olje i pestoglasset etter hvert som jeg bruker pestoen, slik at man får en pestoolje som egner seg godt til å dryppe over salater eller slikt)
Pasta
Kylling
Krutonger?


#3

Macky sa for siden:

Min pleier å bestå av:
Hvitløksdressing - kjøpt på pastabakeri
cherrytomater
smårettskinke
squash
ananas
hardkokte egg i biter
selleri
paprika - gul & rød pleier jeg å ha
Fullkorn pennepasta


#4

Madicken sa for siden:

Koke pastaen i whiskey? :blånn:


#5

Acino sa for siden:

Isbergsalat
Mais
Rødløk
Søt-paprika(spiss)
Tomat
Ristede pinjekjerner
Solsikkefrø
Fullkorns pastaskruer som avkjøles og vendes i olivenolje, paprikapulver og provancekrydder.
Salt og pepper.
Ev.kylling


#6

Røverdatter sa for siden:

En venninne lager en veldig god en, tror den er ca. slik:

Pastaskruer
Soltørket tomat
vårløk
parmesan
Creme Fraiche
salt og pepper

Alt bare blandes sammen og smaker nydelig.


#7

Kirsebær sa for siden:

Er det pastasalat slik som italiensk salat du vil ha, eller er det pastasalat som i grønn salat med pasta du ønsker? :gruble:


#8

GinaK sa for siden:

Jeg lager innimellom pastasalat med rød pesto og scampi.
Har pleid å hatt denne som tilbehør når vi har hatt spekemat.
Egentlig skal det være reker oppi men det frister ikke så jeg har byttet de ut med scampi som jeg steker i chiliolje først.

Oppskrift litt på slump her nå, kan sjekkes når jeg kommer hjem:
Sløyfepasta
En pose scampi, tines, renses og stekes.Avkjøles
Vårløk
Rødløk, 1/2
Rød paprika
Pinjekjerner
En halv pakke rucculasalat
Et glass rød pesto


#9

mkj sa for siden:

Bland inn litt stekt chorizopølse i små terninger. Gir god smak.



#11

cecix sa for siden:

Den lager jeg også hver gang vi skal ha pastasalat. Kjempegod. Er litt rausere med hvitløken enn i oppskriften og så finsnitter jeg litt rød chili. Blir litt ekstra "sting" i smaken og passer best til voksen gane. Har aldri fått noe annet enn skryt og spørsmål om oppskriften de gangene jeg har servert den til familie\venner.


#12

Dragen sa for siden:

Skremmerns pastasalat er veldig god.


#13

emin sa for siden:

Vi bruker en liknende.

Pastaskruer (cirka en pakke)
Rømme (1 boks)
Majones (1 pose)
Noen spiseskjeer sylteagurklake
Litt sylteagurk i biter
1-2 ss grov sennep
Hvitløk etter eget ønske (vi bruker masse)

Kanongod!


#14

Siritk sa for siden:

Kylling
Cherrytomater
Paprika
Sukkererter
Pasta
Pinjekjerner/cashew
Creme fraiche
Karri til du er fornøyd


#15

Niobe sa for siden:

Rød og grønn lollo
Rødløk
Sukkererter
Rød og grønn paprika
Ristede pinjekjerner
Kyllingkjøtt
Baconterninger
Marinert fetaost
Litt pesto
Gid olivenolje
Pasta tricolore



#17

Taien sa for siden:

Min favorittsalat er mye likt det som er beskrevet her, men jeg legger den inn:

Litt Lollo Rosso (Ikke for mye, og riv den i mindre biter)
agurk
paprika (jeg liker også snackspaprikaen best)
sukkererter
mais
koreander (klippet smått)
pasta (bruker ofte tricolore pga fargen)
kylling el. svinekjøtt
Ranch krutonger
ristede pinjekjerner

Kok pasta og avkjøl i rennende kaldt vann.
Stek kylling el. svinekjøtt og krydre med salt + pepper og paprika.
Bland alt sammen i en stor skål.

Jeg bruker Tzatziki-dressing tilsatt finhakket koreander, og har det enten ved siden av eller blander LITT i salaten.


#18

Xian sa for siden:

Denne er fantastisk, og vekker alltid stor begeistring:

400 g salami
400 g pasta (penne eller skruer)
200 g hvitost
1 liten boks mais
½ purre
3 stilker stilkselleri
½ boks valnøtter
1 boks crème fraîche
1 pk. majones
2 båter hvitløk, hakket
½ ss sukker
1 ts sitronsaft
2 ts basilikum
1 ts salt
1 ts nymalt, sort pepper

Jeg pleier å bytte ut salami med kyllingfilet (synes den blir litt for fet med salami), dropper selleri, mais og hvalnøtter, men har i soltørket tomat og noen ganger pinjekjerner. Og så bruker jeg Jarlsberg. Dette er jo smak og behag, da.

NB! Det blir veldig mye, jeg pleier å halvere oppskriften, og da er den nok til 3-4.


#19

Gremli Skremli sa for siden:

Noe slik lager jeg, men foretrekker ruccola framfor isberg, og har alltid, alltid med ferske urter. Her ville jeg gått for basilikum. Jeg har ofte både vanlig tomat og soltørket tomat fra glass. Paprika i ulike farger gjør seg også.


#20

Galathea sa for siden:

Pastasalat med kylling, pære og blåmuggost:
200 g kyllingfilet
350 g pasta
3 vårløk
2 modne pærer
valnøtter el pinjekjerne

dressing: 3 ss creme fraiche, litt vann og 100 g blåmuggost (evt et fedd hvitløk) blandes med stavmikser, bland til det blir en jevn masse. Tilsett salt og pepper.

Denne har jeg gjort stor lykke med, veldig god, og definitivt voksen i smaken pga osten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.