Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En barneredningsvesttråd ...

#1

Agent Scully sa for siden:

det kan vi vel ha? :sparke:

Hva funker bra, hva funker mindre bra?
For min egen del gjelder det en guttevalp på 16-17 mnd når sommeren kommer. (Joda, liker å planlegge ... :knegg:)
Jeg fant f.eks denne: er denne noe tess?

Jeg vil gjerne ha en som ungen kan bevege seg litt i, slik at han forhåpentligvis vil gå med den 12 timer om dagen ... :rolleyes:

Litt research gav meg også denne artikkelen i VG:
www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=283933


#2

mehmet sa for siden:

Du bør velge dem med diger krage og front og ingenting bak, det er de som har fått best resultat i flytetester og som sikrer at barnet blir snudd rett vei i vannet. Skal finne bilder - det er HH og Baltic som har blitt best i slike tester.

Helly Hansen:

Baltic:
[img]http://www.marineshop.no/di.ashx/10503176/84/150[/img]

Her er forøvrig link til test. Og en nyere finner du her.


#3

Agent Scully sa for siden:

Vi fikk låne en sånn Baltic ifjor, da han var liten baby. Og det var ingen umiddelbar favoritt hos guttungen. Joda, det er jo liten vits med vest hvis vesten ikke klarer å snu ungen. Men samtidig er det ikke så kjekt å ha en sutrende unge med på tur som ikke kan bevege seg. Og som blir kvalt av vesten når man lukker den igjen ...


#4

Observatøren sa for siden:

Vi har en HellyHansen-vest som er forholdsvis grei. Problemet med barnevestene er at de er tykke (i og med at mye flytestoff skal inn på liten plass), og de legger seg opp mot halsen (noe som er viktig fordi hodet skal over vann). Kort oppsummert er flytevest vanskelig å trekke frem som et yndlingsplagg. :knegg:

Det er bare å ikle poden vest og beholde den på. Og husk benslyngene! De er kjempeviktige!


#5

mehmet sa for siden:

Skjønner deg godt, Kif. Vi kjøpte HH til våre da vi seilte i fjor, de var da 1/2 år og 2 1/2 år. Minsten var ganske misfornøyd pga. den store kragen, men størstemann syntes det var helt greit. Han beveget seg uten problemer.

Jeg har samme instilling som Observatøren, det blir aldri et favorittplagg - men vest skal ungene ha likevel. Og en vest som ikke snur barnet er falsk trygghet.


#6

Miss Norway sa for siden:

Vi har denne til begge jentene, og den synes jeg faktisk har vært veldig bra! Til begge; puddingen beveget seg helt greitt i den i fjor (men så var jo hun nesten to da).

#7

Filifjonka sa for siden:

Vi hadde også den Helly Hansen babyvesten, og jeg syns den var god og myk og grei i bruk.


#8

Cilius sa for siden:

Den må visst vi har til sommeren ja... :nikker:
Fjorårets ble stjålet :mumle:


#9

Candy Darling sa for siden:

Takk! :noterer:

Hvor selger man sånt?


#10

Ru sa for siden:

Overalt - sportsbutikker, Coop Obs! - og min favoritt: De leier ut til en billig penge på brannstasjonene. ;)

Jeg sverger til Helly Hansen, etter at Baltic ble grundig slaktet for noen år siden, så tar jeg jaggu ikke sjansen når det kommer til sikkerhet i vannet.

Jeg anbefaler alle som har mulighet å prøve ut redningsvest på barnet i basseng, slik at de blir vant til den, og kan lære seg å flyte i den.


#11

Candy Darling sa for siden:

Tænks, Ru! Hva med nyfødte, da, hva gjør man der? Ikke at Knøtteliten skal traske i vannkanten i sommer, men hun må nok i båt. :gruble:


#12

mehmet sa for siden:

Den fra HH finnes i to ulike vektklasser - kanskje hun kan få den minste?

#13

Ru sa for siden:

Det finnes til nyfødte også.
Den eneste jeg fant var denne, men den var jammen ikke billig.

HellyHansen hadde en tidligere, fant ikke noe om den nå, men jeg har sett den i bruk.


#14

annemede sa for siden:

Regatta har vester som også motvirker nedkjøling, med hette og ermer, og "bleie" mellom beina. Den er ikke god å ha på seg i solsteiken, men veldig god å bade i, syntes min da 18 mnd gamle jente.


#15

Ru sa for siden:

Men en Regatte snur ikke alltid barnet rett vei, og er det en ting som er alfa og omega, så er det akkurat det.


#16

annemede sa for siden:

OI, det har nok ikke mannen min fått med seg, han som er så nøye med å sikre seg i båt, sjømannen min.


#17

Ru sa for siden:

Regatta har jo generelt hatt veldig bra flytevester, så det er jo ikke så rart valg! ;)

Og jeg sa ikke det over for å være ekkel, men for at dere skal være obs på det.


#18

annemede sa for siden:

Nei, jeg regnet ikke med at du skulle være ekkel altså. Jeg visste det ikke. Han har bare vært så kjempeengasjert i å få ordentlige redningsvester til alle. Og han er "ordentlig" sjømann, så jeg regnet med at han hadde fått med seg sikkerhetstestene, jeg har ikke engasjert meg noe som helst i det.


#19

annemede sa for siden:

Redningsvester - Thermo Cruise Baby[url="javascript:var dummy=window.open('../../site/img/128/Thermo_Cruise-_Baby-location.jpg','','resizable=yes, scrollbars=yes, top=0,left=0, width=640,height=430');"][/url]Regatta Thermo Cruise Baby - gir termisk beskyttelse

Redningsvesten beskytter vitale kroppsdeler og fungerer som en vanlig jakke. Den er lett å tilpasse og har hette, glidelås, klikk-belte, snorer oppe og nede samt sikkerhetsline og fløyte.

I tillegg til å være en godkjent fritidsvest, ble den i 2002 godkjent i henhold til IMO-krav for bruk i passasjerbåter over hele landet. Lys kan og bør monteres.

Thermo Cruise Baby er beregnet for babyer under 15 kg

CE- og SOLAS-godkjent

Denne er det vi har.


#20

Chanett sa for siden:

Vi er mye på sjøen og tester ungene med vesten hvert år. Et år kastet både vi og svigerinna våre Delfinvester. De snudde ikke barnet. Regata snudde heller ikke noen venner sitt barn, men de var fornøyd med at barnet fløyt. :gal:

Femåringen var på sin første båttur som tomåndling og brukte Baltic babyvest til hun var ca to år. Første gang vi tester var hun seks mnd og den snudde henne perfekt (selv med bleie). Til de større har vi HH-vest. De snur ungene de også. År etter år, både med og uten klær.

Selvsagt er ikke redningsvest verdens mest behagelige plagg, men det er et must. Rett og slett ingen diskusjon. Skal man i båt eller på brygga hører vesten til og det har ungene godtatt fra de var under året. Ingen diskusjoner eller surmuling her i gården.


#21

mehmet sa for siden:

Gode poeng, Berglijot! Vest på brygga/båten er det samme som hjelm på sykkel - la det bli en vane. :)

#22

Chanett sa for siden:

Svigermor gjør alltid et poeng av at det er synd på våre unger som må ha vest på hele tida. Svigerinnas unger slipper nemlig. jeg svarer alltid at det er mer synd på unger som drukner. Da blir hun litt spak. :D


#23

annemede sa for siden:

Og jeg må ut på en ny vurderingsrunde ser jeg før vi kjøper redningsvest til lillebror.


#24

Myggstukket sa for siden:

Denne hadde jeg til minsten det første året.
Vektklasse 0-10 kilo


#25

Sue sa for siden:

Helly Hansen Kid safe har størrelser i 5-15 kg og 10-25 kg.

Denne vesten har vi og den er utrolig bra. Ja, kanskje litt klumpete på små barn, men det får så være. Vi testet den da Snuppa var liten og "kastet" henne ut i vannet (basseng inne) og hun snudde seg raskt alle gangene. Så denne stoler vi på at gjør jobben sin.


#26

Miss Norway sa for siden:

Skitt la gå, det får briste å bære. Bildet skal vekk i morgen.
Men jeg måtte bare vise bildet av bittelille puddingen, halvannet døgn gammel, i båt, med redningsvest selvsagt. Hun forsvant litt i den for å si det sånn, men bleiestroppen på denne er genial og heiser selv de minste barna opp til halsen.


#27

Candy Darling sa for siden:

Så fin du var, Missa, og for en deilig liten babyklump! NÅ ble jeg babysyk! :rørt: Dette var HH?

Du ligner ikke særlig mye på de gamle avatarene dine, egentlig. :fnise:


#28

Selma sa for siden:

Det samme tenkte jeg! SÅ feil kan man altså ta :fnise:


#29

Pelen sa for siden:

Vi har også denne 10-25 kilo og den er testet i basseng. Han hoppet og spratt opp og ned med den og han klarte nesten ikke å få hodet under vannet. Han syntes det var kjempe gøy og ville aller helst ikke ta den av. Han kan svømme i basseng (4 år), men vesten kommer å være på i sommer, vi har hytte ved sjøen.

Det viktige er også, og det har i vært HH, at bæreevnen på magen er litt forskjellig fr siden til side. Det gjør at den vipper rundt da den ene siden har litt mer bærekraft. Tidligere hadde vesten like bærekraft på begge sider og da kunne barnet bli liggende med magen og hodet nedover. Dette har jeg selv sett på babysvømming med små barn. Det var tre foreldre som hadde med seg vest. Den ene, 6 år gammel vippet aldri rundt, barnet ble alltid liggende feil vei. Vesten som var 3 år gammel snudde seg halvparten av gangene. Den nye snudde alltid på seg så at barnet lå riktig vei. Derfor anbefaler jeg alle å kjøpe nye vester hvis de vestene dere har er noen år gamle.


#30

Isolde sa for siden:

Jeg er hvertfall overbevist og kommer til å kjøpe ny vest til lillegutt om vi skal i båt i sommer. Bestefar har stor båt som vi ofte er på tur i. Trenger ikke vesten på om han ligger og sover inne men vil hvertfall ha den med tilfelle det skulle skje noe og vi må ut i gummibåt.

Må vel ta en stor diskusjon med mamma om at vestne fra vi er små med ødelagde rumpestropper ikke er god nok for mine barn.. men den diskusjonen får jeg heller ta..

får håpe vi ikke plutselig skal ut på båtur en søndag ettermiddag for jeg vil ikke kjøpe før jeg ser vi trenger det..


#31

Observatøren sa for siden:

Det er vel også mulig å låne vest hos brannvesenet? Jeg vet ikke om de har så små.


#32

Ru sa for siden:

Vi lånte til poden i fjor sommer, den 5-15 kg varianten. Om de har mindre er jeg usikker på, men det er jo bare å ringe og spørre! :D


#33

Chanett sa for siden:

Vestene fra du er liten funker ikke, nei. Definitivt!


#34

Isolde sa for siden:

Brannvesenet her låner ikke ut, heller ikke på sotra.. men må jo gjøre gjennom Bergen kommune for å komme til sotra så kan vel låne der. men det er ikke problem å kjøpe en på obs den dagen det blir nødvendig.

Hva koster det å låne hos brannvesenet da?


#35

trøtt sa for siden:

Det er ikke alltid like lett å få riktig str hos brannvesenet. Vi lånte der i fjor, men den minste str hadde de ikke inne, alt var lånt ut. Betalte 10 kr for en dag.

Jeg har nå kjøpt nye vester til alle ungene, stoler ikke på gamle vester som ligger i båten til kjæresten. Kjøpte baltic til alle tre.


#36

Cilius sa for siden:

Er kragen like tynn som den ser ut?
Hvilket merke er den?


#37

Ru sa for siden:

De har HellyHansen sin på salg på Coop Obs! til 499,- denne uken. ;)


#38

Cilius sa for siden:

Mener jeg betalte det full pris i fjor jeg...? :sparke:


#39

Isolde sa for siden:

Jeg såg den til 449,- på obs for 2 dager siden.. men kan være jeg såg på feil HH vest men prisen sto rett over den røde som var så god lengre oppe i tråden her.



#41

Candy Darling sa for siden:

Jeg har svart deg, Sue! Er interessert!


#42

Sue sa for siden:

Flott da gitt! ;)


#43

Candy Darling sa for siden:

Jeg må dra denne frem igjen. Sneipen er rett i underkant av 15 kg nå, så 5-15 funker vel ikke? Jeg finner ikke den samme typen vest i større str.

Ru? Hvilken type er det egentlig jeg skal ha nå? Bilde og link og sånn?

:blafre:


#44

Rampeterten sa for siden:

Vi har denne fra Helly Hansen og er veldig godt fornøyd; vet den kom godt ut i fjorårets test også. ;)

Skummelt hvor mange godkjente vester som ikke holder mål! :nemlig:


#45

Ru sa for siden:

Godt poeng. Poden er 13,5 kg nå, og med all den grillmaten vi har tenkt å spise i sommer, bikker han nok 15 før vi kommer oss i nærheten av sjøen.
:undrer:

De har vel en fra 10-25 kg eller noe slikt?
Jeg har ikke sjekket så nøye i det siste ... :sparke:


#46

Ru sa for siden:

Link.

Denne finnes i 5-15 kg og 10-25 kg.


#47

Candy Darling sa for siden:

DER var den endelig. Takk, Ru! Jeg fant bare den som er bilde av øverst i tråden. Og det er søren meg ingen på Finn i den vektklassen. Merkelig? Eller kanskje de bruker den så lenge? :gruble:


#48

Ru sa for siden:

500 kroner er egentlig en grei pris for noe som kan brukes så lenge. Jeg tror ikke poden blir 25 kg med det første liksom ... (Men han MÅ bikke 15 først. :hjemforåstappepodenmedmat: )


#49

Candy Darling sa for siden:

Må han? Hvis han er 14,9, er det bedre med 5-15 enn 10-25? :domm som et brø:


#50

Maverick sa for siden:

Det ER lov å slå svigerfedre som mener at redningsvester er hysterisk hardt i hodet, ikke sant?


#51

trøtt sa for siden:

De må ikke være 15 kg for å bruke redningsvest fra 15kg, poenget er at vesten skal sitte godt rundt kroppen. Den holder oppe en kropp på 13,5 kg forde om den går fra 15kg.


#52

Candy Darling sa for siden:

Definitivt. Gjerne med en stor torsk. :fiskeklask:


#53

Maverick sa for siden:

Eventuelt en ferskvannsørret, kanskje? Så får jeg heller gjøre opp for størrelsen ved å bruke mer slagkraft.


#54

Observatøren sa for siden:

Slå i vei, AlfaCharlie.

Jeg har lyst til å slå ned min mann. :mumle:

Men med nyinnkjøpt vest fra England er vest i boks for i år. ;)


#55

Maverick sa for siden:

Vi trenger en fiskeklasksmiley.


#56

Molly sa for siden:

Selvsagt, det er helt nødvendig!


#57

Rampeterten sa for siden:

Jeg hadde klubba til så det sang!!!


#58

Ru sa for siden:

Neida, han må nok ikke. Det er vel som med bleiene; veiledende vekt.

Definitivt. Breiflabb-klask!

Det er vel der litt av kjernen til problemet er. Poden er ikke så stor, så jeg er redd han forsvinner helt i en 15-25-vest. :undrer:

Løsningen er dog enkel: Vi prøver dem på!


#59

Pelen sa for siden:

Er den ikke 10-25??? Det er den Herremannen har :nikker:

#60

Ru sa for siden:

Takk Pelen. Jeg er jo dum som et brød som først finner fakta og så ikke ser dem selv etterpå.

:klaske:


#61

Teofelia sa for siden:

Husk på at gutten ikke veier 14,9 i vannet, hvis det er det han veier vanligvis. Vekten av våte klær, våt bleie og eventuelt våte sko må også inn i regnskapet. 5–15 kg er nemlig vekten som barnet har i vannet, ikke vekten man har på badevekten hjemme.

Og jeg ville heller brukt en vest som var et kg for stor enn et kg for lite, uten at jeg kan dokumentere det med annet enn synsing.

Det vil si, jeg tenker litt logisk også altså: Slik jeg ser det, er prioritet nr. 1 at ungen flyter. Hvis ikke det kravet overholdes, er vesten 100 % ubrukelig. Det er ønskelig om den snur ungen rett vei, er komfortabel og morsom å se på og gjerne ringer etter ambulansehelikopter på egen hånd i tillegg, men hvis den ikke flyter, har den overhodet ingen hensikt. En vest som er for stor vil i alle fall flyte. (Men det er selvsagt ikke bra å ha en vest som er alt for stor. Jeg snakker om de tilfellene der valget av en eller annen grunn står mellom et kilo for mye eller for lite, altså.)

Enjoy! :D

#62

mehmet sa for siden:

:jippi:


#63

Maverick sa for siden:

:digger:


#64

Ru sa for siden:

Ettersom jeg har svimet noe så innmari, så er egentlig problemet løst. Vesten går fra 10-25 kg. :himle:


#65

Teofelia sa for siden:

Jeg må bare presisere at denne ikke er lagt inn som FP-smiley. Jeg er ikke moderator og kan ikke bestemme hvilke smileyer som skal inn, men dette er ikke første gangen en slik etterlyses, så nå har jeg laget en egen smileytiggetråd, som jeg oppfordrer alle til å signere på. Ja til mer fiskedasking på FP! :glis:

#66

Pepper Lemon sa for siden:

Denne helgen skulle vi en tur ut med båten til noen slektninger. De kom da med en redningsvest til guttungen, som var fra 15 kg og oppover. Jeg nektet å ta med guttungen, fordi han veier kun 10 kg. Jeg ble da anklaget for å være hysterisk. Var jeg det da, altså? Hadde det ikke vært noe problem? :confused:


#67

Miss Norway sa for siden:

Jeg ville heller ikke brukt en vest som ikke passet når de er så små, Monsoon. Det er litt annerledes når de er 6-7 og nesten svømmedyktig og en kilo eller to unna vektgrensen. Men her var det jo reell fare for at han faktisk kunne blitt liggende med hodet under vann, fordi den altfor store vesten kunne flyte opp mens han ble hengende igjen nederst, på en måte. For ikke å snakke om at han kanskje kunne glidd ut av den?


#68

Teofelia sa for siden:

Fem kg er ganske mye for en som bare veier 10 kg. Jeg hadde trolig reagert som du. En ting er at vestens flyteelement helt sikkert hadde holdt ham flytende, en annen sak er, som Miss Norway sier, at den kanskje er fysisk for stor til han, slik at man ikke kunne garantere at den holdt seg på i en katastrofesituasjon.

#69

Mandarin sa for siden:

Denne kjøpte vi i dag. Virket fin på henne, hun beveget seg fint. 2 år er hun.


#70

Mandarin sa for siden:

OK, så da bør vi kanskje bytte den vi kjøpte i dag? :confused:
Lille Mandarin er ca 11 kilo og vi kjøpte en som var fra 5-15 kilo. Dels pga den passet henne så bra (hun er veldig tynn), og dels fordi vi får flere barn som kan ha denne når den ikke er passelig lengre (til neste år regner jeg med).

Ville dere byttet den i 10-25 kilo?


#71

Teofelia sa for siden:

Hvis dere uansett har noen andre som skal ta over vesten neste år, ville jeg beholdt den. Passform er viktig, og vesten holder ganske sikkert minst et år. (De veier ikke fire kg mer om de er våte, det nekter jeg å tro.)

#72

Miss Norway sa for siden:

Mandarin: Niks - behold den! Den kan vare lenge ennå.


#73

daffy sa for siden:

Noen som vet hva denne heter og om den selges på nett?


#74

Mandarin sa for siden:

Den kjøpte jeg på Coop Obs! i går. Husker ikke hva den heter dessverre. Men kan sjekke når jeg kommer hjem. Det er Helly Hansen ihvertfall.


#75

Hyacinth sa for siden:

Den dere viser bilde av her, den er mer oransje enn rød, sant? Jeg har sett en som ligner, men den er ikke så rød som den på bildet her.

Hva er best når ungen har bikka 20 kg og nærmer seg seks år? Jeg vet at babyvesten går til 25 kg, men den er fysisk for liten til henne, vi har prøvd.


#76

trøtt sa for siden:

De minste mine har vest fra 15 - 30 kg. Vanlig vest med stropp i skrittet. Baltic, gode vester og sitter godt på kroppen til de to som er ganske tynne.


#77

Candy Darling sa for siden:

Se linken, daffy.
Denne har jeg altså kjøpt til mine 2; 5-15 og 10-25. Nå er det bare å mate Knøttet så hun blir 5 kg! :skremt:

Det er for øvrig lett å få tak i den minste varianten brukt på FINN, men ikke den største. :deler:


#78

Pelen sa for siden:

Den er oransje med røde "prikker". Men på Helly Hansens side ser det ut som om de har den som bare oransje også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.