Luvi sa for siden:
Jeg kan ingenting om vin, men har nå tenkt å prøve å lære meg å like rødvin.
Hvor mange dager er en vin i åpnet glassflaske holdbar?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for generell diskusjon av temaer som ikke passer inn under andre kategorier.
Luvi sa for siden:
Jeg kan ingenting om vin, men har nå tenkt å prøve å lære meg å like rødvin.
Hvor mange dager er en vin i åpnet glassflaske holdbar?
Guttemammis sa for siden:
Ikke så lenge, etter det jeg har hørt.
Lurt å helle det over på en mindre flaske og oppbevare den i kjøleskap.
Jeg lot flasken ligge 2 døgn i kjøleskap med skrukorken på og den smakte helt fint da, men hadde ikke latt den ligge særlig lenger.
Er ikke noen spesialist på vin, men det er det jeg har erfart.
Magica sa for siden:
Hell over i mindre flaske og skru på kork og sett i kjøleskap, da holder den ganske lenge. :)
Teofelia sa for siden:
Vanligvis maks ett eller to døgn. Vin i åpnet flaske har kort holdbarhet.
Teofelia sa for siden:
Fra Vinmonopolets nettsider:
www.vinmonopolet.no/artikkel/mat-og-drikke/praktisk-om-vin/vin-igjen-på-flaskenLuvi sa for siden:
Takk, takk. :blomster: Da skal jeg tømme ut resten av innholdet i min aller første vinprøvedrikkerunde forrige helg.
tjolahopp sa for siden:
Nei, det er ingen grunn til det! Den kan brukes til matlaging!
Finnes mange gode oppskrifter på blant annet sauser der vin er en bestanddel, og vinen er ikke for dårlig til det altså. :)
Luvi sa for siden:
Vel, joda. Jeg ser at det kan være en mulighet. Men med mine matkunskaper så tror jeg at jeg heller den ut i steden. :D
Matilda sa for siden:
Frys i isbitposer eller små begere og ha litt i tomatsaus og shepard's pie og sånt. :jupp: Du trenger ikke lage noe fancy.
Hyacinth sa for siden:
Ikke hell den ut! Selv med minimale kokekunnskaper greier du å tømme den i pastasausen eller gryteretten. Det gjør den så mye bedre!
P.S. Du får kjøpt halvflasker og bittesmå kartonger på polet. Evt pappvin. Du MÅ ikke åpne en vanlig flaske hvis du kun sksl ha litt.
Luvi sa for siden:
Okay, innser at jeg trolig har bannet i kirka ved å si at jeg heller den ut. :humre: Dere vinner, jeg heller den i pose for å lage isbiter og fryser den. Så spør jeg DERE om råd når jeg finner ut jeg skal prøve å benytte den i matlaging. God plan.
tjolahopp sa for siden:
Banne i kirka ja. Jeg ble litt sånn :eek:
:knegg:
Det går jo an å smake på vinen og se om den fortsatt er god å drikke.
Hvis du i det hele tatt synes den var god da. Ser at du prøver å lære å like.
Luvi sa for siden:
Til å ikke like rødvin what so ever, så var denne faktisk ikke så ille. Nå vet jeg ikke om det var vinen i seg selv jeg faktisk synes var ok, eller om det bare var jeg som rett og slett la godviljen til og innså at rødvin faktisk ikke trenger å være vondt. Nå er den hellet over i isbitposer og lagt i fryseren. Det hadde selvsagt holdt med en pose, men med min flaks greide jeg å lage hull i toppen av den første så det ble jo bare søl. :knegg:
Vito sa for siden:
Herlighet, smak på vinen først, den er mest sannsynlig like drikkende som forrige helg. :jupp:
Om den ikke tiltaler deg så gjør du som foreslått, frys ned og bruk i what ever.
tjolahopp sa for siden:
:lol:
Godt vi klarte å redde vinen, og at du fikk sølt litt. Passende straff for å skremme godtfolk på den måten. :fnis:
Jeg er ikke den store rødvinselskeren selv må jeg innrømme. Jeg foretrekker som oftest hvitvin, men en "lett italiener" har jeg begynt å sette pris på.
Bobbelur sa for siden:
Nei. Jeg synes ikke at saus eller sådant er bedre med vin i. Overhodet ikke. Og helt overbevist var jeg den gangen jeg fikk servert coq-au-vin. Jeg liker virkelig ikke vin i maten min. Vin drikkes. Ikke spises. :nemlig: :sær:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.