Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

I lys av hendelsen i Portugal

Vil du fremdeles la barna sove alene på et hotelrom?

  • Ja, selvsagt
    0 stemmer
  • Muligens, det spørs på hvor og når
    14 stemmer
  • Kun om det ikke er vinduer å ta seg inn e.l.
    0 stemmer
  • Nei
    54 stemmer
#1

Sitron sa for siden:

Og uavhengig om du har gjort/ville gjort det samme tidligere, hva hadde du gjort nå?


#2

nolo sa for siden:

Nei, det ville jeg ikke ha gjort.


#3

Observatøren sa for siden:

Det samme som før, tatt barnet med, arrangert barnevakt eller spist på verandaen. :)



#5

Lykken sa for siden:

Muligens, kommer an på. Vi har ikke gjort det før siden vi alltid har hatt markterrasse/balkong å nyte kveldstiden på etter middag med alle sammen. Vi vurderte en gang å spise på uterestauranten til hotellet i hagen ca 50 meter fra leiligheten, men vi hadde ikke babycall/var usikker på rekkevidden (husker ikke) og tok heller med en umedgjørlig 8 mnd gammel baby som ikke ville sove i vogna i den støyende restauranten med musikk på full dundre. Han hadde en tendens til å våkne innimellom, så uten babycall kunne det blitt litt ukoselig.


#6

Nynne sa for siden:

Jeg har aldri hatt behov for at mine barn skal sove alene på noe hotellrom. Jeg har alltid hatt med en paraplytrille hvor de har sovet om kvelden. Tidene blir alltid flyttet når vi er på ferie. Etter standa tar vi en liten middagslur, som gjør at snuppa holder ut lenger om kvelden. Hun er med på alt og det har aldri vært noe problem. Faren for brann eller ulykker gjør at jeg aldri lar henne være igjen noe sted alene.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Nope. Jeg hadde ikke klart å slappe av, så da hadde jo hele poenget vært borte. Jeg tar heller med vognen så kan hun sove i den.


#8

Mamma Rosa sa for siden:

Aldri gjort det før, og ville aldri gjort det nå. :)


#9

trøtt sa for siden:

Nei, ikke før og ikke i fremtiden.


#10

Beckett sa for siden:

Jeg hadde ikke gjort det enten dette hadde skjedd eller ei. hønemor


#11

bina sa for siden:

Jeg ville aldri gått fra barna uansett, verken før eller etter denne hendelsen.

Jeg syns det er uforsvarlig å forlate barna sovende. Men det mener jeg også gjelder om man er hjemme og tar med babycallen over gata til naboen. Tragiske ulykker har skjedd blant annet ved brann i slike situasjoner, i tillegg er det jo risikoen for at uvedkommende kan ta seg inn i huset. Det er en sjanse jeg syns er helt unødvendig å ta.


#12

m^2 sa for siden:

:jupp:


#13

007 sa for siden:

Vi har alltid leilighet i syden, og har aldri gått fra sovende barn. Kommer aldri til å gjøre det heller.
I år skal storebror (13) ha med seg en kamerat (15). Da kan det hende vi beveger oss utendørs etter leggetid, i og med at vi har "barnevakter". Vi skal bo på inngjerdet og bevoktet område, så jeg er rimelig trygg.


#14

safran sa for siden:

Nei, det har jeg aldri tatt sjansen på. Hadde noe skjedd, kunne jeg heller aldri tilgitt meg selv.


#15

Ryli sa for siden:

Nei, ville aldri gått fra dem.


#16

linka-mor sa for siden:

Nei, barnet må pent være med oss. Så får man heller spise middag tidliger på kvelden slik att barnet kan være med.


#17

Ru sa for siden:

Nei. Har aldri gjort det, og kommer aldri til å gjøre det.


#18

Myggstukket sa for siden:

Jeg har aldri gått fra barna mine på et hotellrom, og kommer aldri til å gjøre det.


#19

bina sa for siden:

Men en aldri så liten avsporing. I denne saken sa de jo at en mann var observert mens han fotograferte mange barn. Hvorfor er det ingen som har tatt bilde av han? Det syns jeg faktisk man burde oppmuntre foreldre og andre til! Ser man en som driver og fotograferer barn, så ta bilde av han. Kanskje ser han det og skjønner at han er oppdaget og forsvinner. Og om noe skjer så er det letter å identifisere akkurat DEN mannen i hvertfall, enten han har gjort noe galt eller ikke.


#20

MorStine sa for siden:

Har aldri vært på hotell med barna, aldri vært i syden, men jeg vet jeg aldri ville gjort det, hverken før eller etter denne hendelsen. Har vært på båten med de, og da har vi de heller med på alt og går til sengs samtidig med dem...


#21

apan sa for siden:

Nei, aldri gjort og ville aldri gjort det i fremtiden, uavhengig av dette. Kidnapping er jo det absolutt skrekkscenariet, meget lav sannsynlighet, men dog. Jeg tenker hovedsakelig på brann og innbrudd, samt ganske enkelt at barnet våkner og blir redd (vet ikke om de brukte babycall der nede? Det høres ikke sånn ut). Jeg ville heller ikke gjort det selv om babycallen rakk til restauranten, det kan utmerket godt skje ting selv om den er på. Den kan jo også skrus av dersom noen tar seg inn.

Vi har nettopp vært i Syden selv. Der satt vi inne i naboleiligheten noen kvelder fordi det var for kaldt på verandaen (vennepar bodde ved siden av, de hadde også barn, vi byttet på å være hos hverandre); dvs ca 4 meter i luftlinje fra senga til S på 2 år som lå inne i vår leilighet – vi delte veranda så vi hoppet bare ut en verandadør og inn en annen og hadde begge ulåste, satt rett ved verandadøra inne i stua. I tillegg hadde vi babycall, men det var absolutt det lengste jeg kan strekke meg. Hadde jeg hørt om denne kidnappingssaken før vi dro er jeg ikke sikker på om jeg hadde turt det en gang, strengt tatt KUNNE en person sneket seg inn vår verandadør som i tillegg var åpen - eller brutt seg inn den andre døra, men det er klart det skulle mye til at vi ikke hadde hørt noe eller fått det med oss – jeg føler likevel nå i ettertid at jeg var i overkant dristig til å være meg. Noen ting må man likevel kunne gjøre av denne typen, for helt sikker på noe blir man jo aldri.

At noen tør å gå fra for å gå på restaurant klarer jeg ikke begripe, men det er sikkert fordi jeg er ekstremt nervøs på slikt.


#22

Agent Scully sa for siden:

Etter en totalvurdering av sikkerheten, både utfra kidnapping og ikke minst brann. Og jeg ville nok ikke latt ungen sove foran et usikret vindu i første etasje, jeg ville ikke lagt meg til å sove slik selv heller.

Men man kan ikke la slike enkeltstående hendelser få for mye innflytelse på hva man gjør og ikke gjør. Hvis man må forholde seg til summen av alle jævlige, enkeltstående hendelser opp gjennom tidene blir mei-tai til fylte 18 det eneste sikre alternativet. Helgardering er umulig.


#23

My sa for siden:

Det kommer an på hvor jeg hadde sittet selv. Jeg kunne gjort det hvis jeg satt på verandaen, eller i en hage umiddelbart utenfor. Også kommer det an på størrelsen på hotellet og hvordan det var bygget, det vil si om rommet hadde vært i en korridor langt oppe i en etasje, eller på grunnplan med dør inn fra der hvor jeg satt. Jeg hadde aldri gått så langt unna at døra til rommet hadde vært utenfor synsvidde. Og uansett ville jeg hatt babycall.

Det har ikke forandret seg etter hendelsen i Portugal.


#24

apan sa for siden:

Altså, jeg har stemt "nei", men jeg kaller ikke det å sitte på veranda rett utenfor for å "gå fra dem" på rommet, så hvis det er det burde jeg stemt annerledes - jeg klarer å gå ut av rommet de sover i...


#25

My sa for siden:

Spørsmålet var ikke å "gå fra dem", men å la dem sove alene på et hotellrom. Så jeg tolket det som ikke å oppholde seg i samme rommet som barnet sover.

Hvis det gjelder å gå så langt fra dem at man ikke lenger har inngangen til rommet innenfor synsvidde er svaret nei for meg også.


#26

Canisa sa for siden:

Nei, men det gjorde jeg aldri før kidnappingen i Portugal heller.


#27

apan sa for siden:

Ja. Det var det jeg så etterpå, at det var sånn det var formulert. Jeg tolket det i utgangspunktet som ”gå fra” på den måten at man er et annet sted og har lukket av rommet, ikke ha det under oppsyn, tilsvarende det i Portugal. Da er mitt svar nei. Dersom det å gå fra innebærer sitte på veranda eller i et rom som deler veranda med rommet barnet sover i, slik at man kan ha alt åpent og har en luftlinje på under 5 meter, må jeg også si muligens. Jeg synes det er ganske annerledes enn å lukke av og gå for å spise for eksempel.


#28

Angelique sa for siden:

Nei ville ikke gjort det



#30

Olympia sa for siden:

Aldri. Helt uavhengig Portugalsaken.


#31

Lenam sa for siden:

Enig!


#32

Pamina sa for siden:

Nei - til nød hvis det var et hotell som hadde en god sikker og velrennomert barnevakttjeneste, type noen andre enn deg sitter på rommet og passer på mens man er ute (men må innrømme at jeg nok aldri kommer til å la det skje heller, kjenner jeg får helt vondt i magen av å tenke på det også.)

Sist bestilte vi en leilighet med balkong, satt og koste oss ute på den om kvelden og leste og drakk vin.


#33

Elis sa for siden:

Nei!


#34

Estrella sa for siden:

Aldri. Vi har også gjort på denne måten. Tatt barna med eller være hjemme og slik kommer vi til å fortsette å gjøre.


#35

Karamell sa for siden:

:enig:


#36

Blondie sa for siden:

Det hadde aldri falt meg inn. Hverken nå eller tidligere. :niks:


#37

Alfa sa for siden:

Eg synes det er totalt uforsvarleg å gå frå både sovande og vakne småbarn uansett, så det ville eg aldri ha gjort. Verken heime eller på ferie!


#38

mehmet sa for siden:

Muligens. Om vi var like ved, med døren under oppsyn og med babycall.

Jeg har ikke endret syn på dette etter det som har skjedd.


#39

Inagh sa for siden:

Jeg ville ikke latt barna mine sove alene på et hotellrom uansett - så svaret mitt ble nei.


#40

Mams sa for siden:

Jeg kunne kanskje ha gjort det før, om jeg hadde sittet i nærheten av rommet, men nå hadde jeg nok ikke turt det gitt.
Hadde nok ikke tatt sjangsen på å trodd at dette ikke ville skjedd meg.


#41

Benzo sa for siden:

Nei, ville aldri gjort det, hverken før eller etter hendelsen i Portugal.


#42

Tjorven sa for siden:

Vi har et barn som kan snu sovetider. Så hun er med oss ut å spise, selv sent på kvelden når det er ferie.

Men vi har bodd på et pensjonat på Kreta hvor jeg sikkert kunne gjort det. Det har 4 rom, og restauranten er nærmere rommet enn i de fleste toetasjers eneboliger.

Altså mener jeg at det er situasjonsavhengig. Jeg har aldri gjort det, men heller aldri hatt behovet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.