Jeg har begynt å ukehandle igjen, og av en eller annen grunn handlet jeg alt det grønne (som innebærer hjertesalat, agurk, søtpaprika, tomater, squash, gulrøtter, brokkoli og blomkål) i går. Jeg pleier å kjøpe det grønne litt etter litt som det brukes, men denne helga kommer det en del gjester langveis fra, og vi skal feire en bursdag og litt sånn, så da var jeg litt for effektiv og handlet alt i en smell. Squashen (skrives det sånn?) vet jeg klarer seg en stund, er dog mer skeptisk til salaten og søtpaprikaen.
Erfaringer? Noe jeg kan gjøre for å holde det friskt utover oppbevaring i kjøleskap, mener jeg?
Ok, kan hende det klarer seg helt til mandag, da. Noe blir jo spist opp lenge før den tid, men hvis jeg har klart å beregne maten for hele helga, må noe klare seg en uke i kjøleskapsskuffa.
Med unntak av ein del typar salat så synes eg ikkje det er noko problem å vekeshandle grønsakene som er meint til slutten av veka. Oppbevarer dei i grønsakskuff eller i ei vanleg kjøleskapshylle. Vi pleier kjøpe hjartesalat eller isberg fordi den held seg best, eller så supplerer vi med salat mot slutten av veka.
Jeg har hatt bedre hell med å oppbevare tomater i kjøleskapet enn på benken over lengre tid. Syns de har kort holdbarhet på benken, og bør spises innen få dager, i alle fall her i huset. Derimot er det helt supre etter en uke i grønnsaksskuffen.
Det går helt fint med en uke. Over en uke også for det meste! TOmater har jeg erfart at holder seg best i kjøleskap, men smaker best når de er romtemperert.
Holder seg i alle fall en ukes tid vil jeg si. Kjøper pakker på Rimi med to stk og hun spiser dem ikke opp på fem skoledager. Kan ikke huske at jeg har måttet kaste noen heller.
Søtpaprika, tomat og salat holder seg minst en uke i hvertfall. Som regel lenger. Jeg har alt unntatt løk og bananer i kjøleskap, synes det holder seg best inni kjøleskapet.
Har løken i grønnsaksskuffen og jeg. Bananer får slippe. :knegg:
De fleste grønnsaker trives vel i litt kjøligere temperaturer enn det som er i et normalt kjøkken.
Om man har en litt kjøligere bod å putte tingene i så er jo det greit, om ikke så er det få ting jeg dårlig erfaring med å stappe i grønnsaksskuffen. Det blir ikke like kaldt der enn resten av kjøleskapet.
Jeg syns både salat og paprika holder seg ganske lenge og en uke går oftest greit er min erfaring. Og hvis det blir litt slapt så spiser vi det som regel likevel. Grønnsaker blir jo helt ødelagt når de er dårlige så det er enkelt å se om de er spiselige eller ikke.