Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kringle uten kardemomme? Går det bra?

#1

cecix sa for siden:

Baker kringle til mannens 40års dag i dag, men oppdager just nu at jeg er tom for kardemomme. Går det greit å sløyfe den? Bør den erstattes med noe annet? Hva i så fall? Kanel?
Kringla skal fylles med smør, sukker og kanel om det har noen betydning.


#2

Pingis sa for siden:

Det går helt fint uten, du har jo andre ting som gir smak. :jupp:


#3

Mrs. Longbottom sa for siden:

det går helt fint. litt vanilje i er godt.


#4

cecix sa for siden:

Vanilje? Som i vaniljesukker? Er ikke spesiellt dreven med gjærbakst, men siden det er det aller beste mannen vet om gjør jeg et forsøk i dag.


#5

naima sa for siden:

Vaniljesukker er nok eit bra alternativ :)
Kardemomme er viktigast i vanlege boller, synes eg, elles smaker dei så lite.

Eit triks som har gjort meg til ein mykje betre gjærbakar er å gi mjølk+smør+sukker eit oppkok, og så avkjøle. Kokinga øydelegg ei proteinbinding som elles kan motarbeide gluten-prosessen (gluten er det som gjer at deigen streeeekker seg og får bobler når den gjærer). Bollene mine blir faktisk luftige no :)


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker aldri kardemomme i gjærbakst. :) Og med kanelfyll så får du jo masse kanelsmak.


#7

Mrs. Longbottom sa for siden:

Forøvrig har jeg begynt å brune smøret til gjærbakst. Bruner smøret, slenger oppi sukker og melk når smøret er gyllenbrunt. Det gir bollene en helt fantastisk karamellaktig undertone. Det smaker ikke karamell av bollene, akkurat, men bare mer, liksom. Anbefales på det sterkeste.


#8

Nessie sa for siden:

Ikke jeg heller.

I know! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.