Jeg lurer på om noen av dere har KitchenAid Artisan kjøkkenmaskin, eller vet noe om denne? Jeg har siklet på en slik maskin i evigheter (den er jo så vakker :hjerteøyne:), men har alltid holdt litt tilbake fordi jeg har jo strengt tatt både kjøkkenmaskin (men dog litt upraktisk bolle) og mixmaster fra før.
Vet dere om den duger til å lage grovbrøddeig i? Og hvis ja, hvor stor deig (hvor mange grovbrød) kan man mikse i den?
Alle andre positive (okei... og negative også da...) erfaringer med denne tas også imot med takk.
Prøver veeeeldig å finne på gode argumenter for hvorfor jeg absolutt burde ha en sånn. :jupp:
Jeg er fornøyd med min. Nå er jeg ingen brødbaker, jeg baker gjærbakst da, boller og sånn. Jeg tipper man kan bake ca 2 brød av gangen?
Nå har det jo kommet iskrembolle også, og jeg vurderer den ;) Samt en glassbolle, som også kan brukes til servering.
Jeg synes den er pen å ha på benken, den ruver ikke så veldig. Bollen er god å holde fordi den har «håndtak». Jeg har kjøpt til en visp jeg synes er god, en slik en:
Oh....! Er det en visp med "innebygd slikkepott"?? :hjerteøyne: Det MÅ man jo ha kjenner jeg. :jupp:
Dette kan jeg jo selvsagt google selv, men artigere å spørre her: Kan man få kjøpt kjøttkvern og slikt til den også tro?
To brød er jo ikke så verst da. :velvillig: Det er jo ikke sånn at jeg baker så sinnsykt mye brød (kommer sikkert til å bake mer om vi noensinne EVVER får barn :utålmodig:, men dog) heller, og jeg har jo denne andre maskinen som jo kan tas frem om jeg plutselig skulle få et anfall av akutt-må-bake-ti-brød-for-å-langtidslagre-i-fryseren-i-tilfelle-atomkrig. :knegg:
Jeg er veldig glad i min kitchenaid maskin og den brukes mye. Men - hvis du er tilhenger av storbakst er det nok ikke maskina for deg. Den tar ikke store deiger. Grensa går nok på ca 1 kg mel. Har du store deiger vikler deign seg oppover i feste til eltekroken. Hvis du ikke er storbaker er det en maskin jeg virkelig kan anbefale. :jupp:
Okei. Det høres jo ut som det jeg mistenkte egentlig. Vil du si at du merker forskjell på å lage grove deiger kontra fine deiger (ala bolledeig og slikt)? Har erfaringer med at enkelte motorer i noen maskiner ikke helt takler de mer tyngre, grove deigene. Men jeg har jo hørt at motoren i KitchenAid skal være veldig bra, så da må den vel tåle 1 kg grov deig...?
Må jo innrømme at ambisjonene om å være storbaker er større enn mine faktiske prestasjoner på det området. :rolleyes: Men det er jo en positiv ting ift det å skulle gå til anskaffelse av en sånn lekker sak.
De finnes jo også i profesjonell variant har jeg lest meg til.
Jeg elsker min! Den er rålekker og råsterk og jeg baker alltid bare ett brød ad gangen uansett - jeg baker heller hver dag. Jeg har akkurat kjøpt iskrembolle til min, og det kommer til å bli mye is i sommer. Nam!
Jeg er enig med flere av de andre. Jeg baker brød i min, litt mer enn 1 kg går an, dvs 2 vanlig ganske store brød. Men da er det kliss opp på selve maskinen, og den er ikke god å rengjøre.
Jeg synes den elter all gjærdeig bra, bruker den stort sett bare til gjærdeig.
Den gjør seg på benken, personlig ville jeg heller hatt en med større kapasitet.
Jeg elsker min og baker masse med den. Baker max 2 brød i slengen, og det spiller ingen rolle hvor grov eller tung deigen er. Lager du for stor deig, jobber den seg imidlertid oppover eltekroken slik andre her beskriver, og det er litt klinete å rengjøre.