Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ok er det å innlede "etterforsking" på denne måten?

#1

annemede sa for siden:

www.ba.no/nyheter/article6095158.ece

Hvor greit kan det være å være ansatt i kommunen, og så lese om at arbeidsgiver planlegger å beslaglegge en pc mm fra en av de ansatte?


#2

Adrienne sa for siden:

Jeg tenker at det er en grunn til at de innhenter anbud før de informerer, for man kan rekke å slette mye rart på PC-en sin før den blir beslaglagt og det er vel det de vil unngå. Hadde ikke dette vært en offentlig arbeidsplass ville den PC-en vært beslaglagt før den ansatte hadde rukket å si eplekake, men siden dette er offentlig så må de forholde seg til loven om offentlige anskaffelser, og siden det er en prosess som tar tid så holder man mest mulig hemmelig imens.

At dette traff nyhetene sier vel mer om at det finnes tjenere i kommunen som plaprer mer enn de burde, og at det er heller det en bør ta sak i enn at dette anbudet er ute.


#3

annemede sa for siden:

Ja, hovedpoenget mitt, som overhodet ikke kom frem i HI, er at det er litt rart at etterforskingen på en måte blir innledet gjennom avisene.


#4

Adrienne sa for siden:

Og det gjør den ene og alene fordi et eller annet nek mener at det ikke er riktig fremgangsmåte å innhente anbud i hemmelighet og dermed lekker informasjon til avisene, og den er jo heller ikke innledet gjennom avisene, de har nok innledet etterforskningen først, så funnet ut at de trenger beviser og så gått til rammeavtaleselskapene og sendt forespørsel. Og slike lekkasjer er det jo lite kommunen får gjort noe med, annet enn at de nok burde være mer nøye på hvem som får lese hvilke dokumenter, ref at de også har lekket PwC sitt tilbud til denne forespørselen.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.