Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tre ønsker på én gang.

#1

Nenne sa for siden:

Jeg får besøk i helga av en familie der et av medlemmene bør styre for en stor grad klar av melk, evnt. så kan laktoseredusert melk brukes. Jeg ser etter mat som er:

  • lett og forholdsvis kjapt å lage til ni mennesker
  • barnevennlig
  • med lite/ingen/laktoseredusert melk

Jeg trenger tre middagstips og gjerne oppskrift på en kake som ikke er sjokoladekake.


#2

Nenne sa for siden:

Ikke én eneste god ide?


#3

Nenne sa for siden:

:sukk:


#4

Muskat sa for siden:

Det var dårlig med svar på deg Nenne!

Hvis jeg var deg ville jeg laget mest mulig i forveien. (Kanskje litt sent nå hvis de kommer i morgen). For eksempel gulasj kan du lage dagen før, eller en annen gryte. Gnuri sin indiske kyllingsuppe (det ligger oppskrift på NM et sted) er også fantastisk god.

Eller stek, det lager jo seg selv i ovnen.

Og kake ja...
Pavlovakake er jo veldig enkelt og veldig godt.

Marengsbunn:
6 stk. eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisennamel
1 ts vaniljesukker

  • stekeovnen: Forvarmes til 250 grader C, senkes til 100 grader C, 1 time og 20 minutter
  • Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir som er på en stekeplate. Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
  • Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader C til 100 grader C. Stek bunnen. Marengsen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta papiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.Oppå pleier jeg å ha sitronkrem (av krem og sitronfromasjpulver), og så jordbær, kiwi, og stjernefrukt i skiver. Det er kanskje ikke jordbærsesong nå? Og ikke var den noe for dem som ikke tåler melk heller. :himle: Det går kanskje an å bruke Menkomel whipping, det er vel soyabasert eller noe. Jaja, uansett nå har du ihvertfall fått ett svar her. ;)
    Håper dere får en riktig hyggelig helg med besøk.

#5

Nenne sa for siden:

Takk skal du ha! Jeg skal ta en kikk etter den suppa jeg. Det var ingen dum idé.

Pavlova er kjempegodt! :nam: Men jeg vet ikke om det var så lurt denne helgen.

Uansett, det blir sikkert koselig. :)


#6

Muskat sa for siden:

Her er forresten suppeoppskriften, den bør du prøve en gang, den er kjempegod. Jeg har laget den med fisk også, justerte litt så det ble mer som en gryte, og hadde i litt mer krydder. :nam:

Kyllingsuppe

2 løk
3 hvitløksbåter
Skjæres i smått og freses i 2 ss margarin

3 gulrøtter
3 stenger stangselleri
1 stor grønn paprika
3 epler
Alt skjæres i småbiter og has i stekepannen.
La det småsurre til det er mørt

Ha alt over i en gryte sammen med:
2 store ss hvetemel
1 ss karri
1/4 ts kanel
1/4 ts ingefær
Litt chilipepper
4 kylling/hønse buljong terninger
1 1/2 liter vann
Kok opp

Skjær 6 kyllingfileter i små terninger og stek dem i 1 ss margarin
Ha dette i gryten. Litt før servering, ha i 1 boks Creme Fraiche (jeg bruker naturellyoghurt) som røres godt i.

Det passer veldig godt å servere suppen med hvitløksbrød.


#7

Nenne sa for siden:

Å nam! Denne skal jeg lage i dag. :hyper:


#8

annemede sa for siden:

Jeg mener igjen at TOROs langpannesjokoladekake er melkefri, og så kan du bruke melkefri sjokolade på toppen.
Pizza med chips istedenfor ost på toppen er godt.
Om det er laktoseintoleranse kan det være at vedkommende kan tåle noen guloster, spør de.
Kyllinggryte.
Må ut en tur.
Lykke til i helga.

PS Freias 70% kokesjokolade er uten melk.
Og nonstop og aftereight.
(Ja jeg har kontrollp å vektnedgangen min nå, tror kanskje jeg har stoppet opp :glis: )


#9

Harriet Vane sa for siden:

Det lå en gulasjsuppe/gulasjgryte her forleden, det er jo veldig godt.

Min eplekake er uten melk, og til langpanne (stor) er det fint med følgende mengde:

500 g mykt smør
500 g sukker
500 g mel
8 egg
4 ts bakepulver
1-2 ts vaniljesukker
mange skrelte epler
sukker, kanel

alt blandes til kremete myk røre, has i langpannen, stekes på 180 C i ca 30 min, kanskje mer. Prøv med pinne. Du kan bytte ut eplene med en pose frosne blåbær.


#10

Nenne sa for siden:

Tusen takk for tips! :) Jeg har landet på eplekake jeg også, som skal lages med laktoseredusert melk.

Jeg prøver gjerne din oppskrift en annen gang. :)


#11

LilleLeo sa for siden:

Kyllingsuppen hørtes helt herlig ut!!


#12

Nenne sa for siden:

Jeg rakk det ikke i dag, men den blir til i morgen. Det var salg på kalkunfilét hos Meny så jeg prøver med det jeg. Det må da være bra vel?

Jeg skal rapportere tilbake på søndag når helgebesøket har dratt hvordan den ble.


#13

LilleLeo sa for siden:

Gi en tilbakemelding!! Har prøvd en lignende suppe som jeg fant oppskrift på på NM, og den var skikkelig god!


#14

Nenne sa for siden:

Suppa ble kjempegod! :nam:


#15

Dragen sa for siden:

Eplekake:

2 egg
125 g sukker

125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

50 g smeltet smør

2 epler, i båter, legges på toppen av kaka. Deretter strøs sukker og kanel over, evt mandelflak. (I oppskriften står det honning, det har jeg aldri prøvd.)

Stekes på 180 grader til den er lysebrun og slipper formen på sidene.

Enkel oppskrift gir liten rund kake, trippel oppskrift gir stor langpanne.

Dette er en kake som er lett å gjøre melkefri, bytt bare ut smør med melkefri margarin.



#17

Nenne sa for siden:

Takk Bokormen! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.