Jeg har i min visdom (etter en lang runde med ørten bursdagskaker for min lille prinsesse, inkludert en vaskeekte prinsesseslottkake) meldt meg frivillig til å lage kake til barnehagesommerfesten til uken. :gal:
Jeg er så inderlig lei av sjokoladekake. Da pleier jeg alltid å bake ROOMs gulrotkake, men nå har jeg akkurat snikspist siste stykket fra forrige runde på den også. :flau: Og det er jo ikke alle barn som liker ostekremen.
Så hvor går man da? FPs o orakelsamling. Jeg vet det har vært tilsvarende tråder, og jeg har (faktisk) prøvd å lete litt, men det var så vanskeli-hi-hig å finne noe som fristet. :sparke:
Noen som har gode forslag og oppskrifter som slår an hos både barn og voksne, som ikke er Toro, men ikke aaaaalt for mange prosedyrer? Som da helst ikke er sjokoladekake eller CCCB eller gulrotkake, men fortrinnsvis lages i langpanne. Pretty please? :blafre:
Ah, glemte å si at det er nøtteallergikere i barnehagen, så det kan ikke være nøtter i. Men kom gjerne med forslag likevel, så klart, det kan jo være andre anledninger.
Tove, jeg tror jeg aldri har smakt banankake, og jeg ser at det er mye om det rundt omkring. Men blir det ikke innmari søtt? Det hadde jo vært morsomt å finne noe nytt. :gruble:
Suksessterte er med mandler, nøtteallergikeren jeg kjenner kan fint spise den. I konfirmasjonen nylig var det den eneste kaken som det forsvant hver smule av.
Jeg bakte vaniljekake med revet sjokolade oppå (rev sjokolade oppå mens den ennå var varm) til sommeravslutningen på skolen til Poden. Den forsvant som dugg for solen.
I den tress-kaketråden min er det en oppskrift på jordbærkake. Hvis du ganger den oppskriften med tre eller fire burde den være perfekt til langpanne, også lager du jordbærsmørkrem til.
Det søte liv har noe som heter "Barnehagens beste langpannekake" eller noe sånt. En litt mild krydderkake med kefir og sjokoladeglasur på toppen. Den var veldig saftig og god. Eggefri var den også, mener jeg, hvis det er relevant for noen. :)
Hva er egentlig greia med å absolutt ikke skulle lage sjokoladekake? Jeg skjønner jo at man kan bli lei på egne vegne, men det er jo en kjensgjerning at sjokoladekake er favoritten til veldig mange barn, og noe de aller fleste liker (er vel derfor det er så "utbrukt"), og siden det er barna som skal spise så ser jeg liksom ikke helt poenget med være kreativ. Kan man ikke heller splæsje ut med kreativitet og originalitet når man baker til seg selv og andre voksne? Ikke ment som kritikk altså, det er mer en undring fra meg, for nå ser jeg to tråder der man absolutt ikke vil bake sjokoladekake. Er det jeg som ikke forstår hvor lei man blir siden jeg bare har ett barn enda?
Jeg pleier å lage hvetestang, på enkleste vis, til sånne arrangement. Den blir alltid borte med en gang, så det er populært. Jeg lager deig av Møllerens ferdigblanding for lettbakte boller, lager to rette stenger, lager renne i midten og fyller/stryker på Tine vaniljekrem før steking, og har på melis etterpå. Går superfort, og er null stress.
Banankake med rømme er veldig god, men du må redusere sukkermengden kraftig. Jeg pleier å bruke ca. halvparten av den oppgitte sukkermengden. Kaken blir utrolig saftig, og egner seg veldig godt til å fryse.
Peanøttkake i langpanne er også veldig populært, altså ikke den med krem på, men den varianten som er til langpanne... men så er det det med peanøtter og allergi da.
Det blir alltid nok sjokoladekake, ja. Vi hadde sommerfest forrige uke. Det var sjokoladekake, sjokoladekake, sjokoladekake og..... :trommevirvel: SJOKOLADEKAKE. Det var en kringle der også.
Jeg har meldt meg frivillig til sommerfesten i barnehagen, og skal bake jordbærsauskake fra [url]www.detsoteliv.no[/url]. Noe råsa og lekkert blant alle sjokoladekakene.
Krydderkake i langpanne (detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?453 feks.) er en slager blant unger her. Begge mine eldste elsker den og har alltid gjort det. Hvis jeg er vågal slenger jeg oppi en neve rosiner også, for å piffe den opp litt. Men den er genialt enkel og kjempegod.
Mange voksne foretrekker sjokoladekake, tenk! :snurt:
Jeg har til gode å møte en sjokoldekake jeg ikke har likt (om man ser bort i fra sånne med uendelig holdbarhet fra Rema, og de som er tørre), men det finnes mange ostekaker jeg med glede står over.
Den var veldig god den jordbærkaka, altså. Og du bør farge røra skikkelig rosa. Ostekrem er sikkert veldig godt på, jeg har engang laget med rørte jordbær i. Nammenam! Hiawata liker det ikke, men mange andre barn gjør det jo.
Jordbærkaken er i ovnen nå. Hvis man skal dømme fra de salige blikkene til røreprøvesmakerne (jeg gjør jo ikke sånt :lyve: ), blir dette riktig bra. :hyper:
Man deler oppskriften etterhvert eller? Jordbærkake hørtes ut som noe eldste hadde digget til bursdagsfest lørdag.
Forøvrig lagde jeg vaniljekaken men med vaniljesaus og romkrem fordi det var det jeg hadde stående i dag, og heiv oppi noen never rosiner Den ble faktisk veldig god. Litt kompakt, men god.
Åh. Den der må aldri eldste se. Det kan komme til å bli skrekkelig mye mas.
Men altså, bare jordbærkakedelen x 3 til en vanlig springformkake?
Må virkelig vurdere det altså.
Den var faktisk utrolig god, og jeg fikk masse skryt for den. Litt styr selvfølgelig, å bake tre kaker på rappen, men det gikk greit når jeg ryddet kjøkkenet helt først. :knegg:
Nei, det tror jeg er ca to vanlige springformer, eller tre små. Amerikanere baker som regel to-tre stykker og stabler oppå hverandre.
Jeg skjønner ikke hva jeg tenker med, selvfølgelig sender jeg bare oppskriften til mannen, og så slipper jeg alt styret selv. Dvs, jeg må vel love å ta oppvasken tenker jeg.
Gleder meg til å sjekke den ut, den ser jo fantastisk ut da.