Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brukt kamera til å trene på (Canon)

#1

Mrs. S sa for siden:

Jeg er misfornøyd med kompaktkameraet mitt, men "redd" for å kjøpe speilrefleks siden jeg ikke vet om jeg vil like det, om det er for stort til å ta med, om jeg vil finne ut av linser og makro og all den tekniske delen.

Hvis jeg kjøper et brukt kamera, har et Canon EOS 300 D potensiale til å teste om jeg får det til? Jeg synes 500 kr var en rimelig pris, og 500 kroner på bomkjøp er overkommelig hvis jeg ikke skjønner noe.

Det følger med 18 - 55 linse, kameraveske, minnekort på 2 GB, batteri og batterilader.


#2

tjolahopp sa for siden:

Synes det høres ut som en rimelig pris, med alt tilbehøret. Og smart å teste ut med et brukt et, så slipper du å kjøpe et til flere tusen som nesten ikke blir brukt.

Jeg kjøpte et Canon 300 D en gang i tiden (2003?) som nytt, og har det enda. Det eneste jeg har byttet er batteri for det begynte å fungere litt dårlig.

Jeg tar ikke like mange bilder i dag som jeg gjorde den gang, men det har ingenting med kameraet å gjøre. Jeg er fortsatt fornøyd med kameraet. Det tar bedre bilder enn kompaktkameraet jeg har.


#3

Mrs. S sa for siden:

Takk for svar. Det ser ut som om det er solgt, ihvertfall får jeg ikke svar. Når det er et "godt kjøp" på Finn.no så forsvinner det fort. :(
Ser det er mange som selger brukte kameraer dyrt nok.


#4

Sir Limpalot sa for siden:

Om du får det til skal du ikke være så redd for, tror jeg, en speilrefleks tar stort sett bedre bilder enn et kompaktkamera, selv på auto, og så har du i tillegg muligheten til å leke med manuelle innstillinger, bytte til bedre/større/spesialiserte linser etter behov, putte på en ekstra blitz etc...
Det er morsomt å leke med kamera, bare husk at en nyere digital speilrefleks vil være enda bedre enn kameraet du tester med. :)


#5

Isolde sa for siden:

Du får jo testet litt med et gammelt speilrefleks. Men jeg er redd du ikke vil få helt gløden og kjenne hvor gøy det virkelig er med et så gammelt kamera, så så pass dårlig objektiv som var med Kit pakkene på den tiden.

Jeg hadde en 350D, når jeg byttet til 500D fikk jeg virkelig lyst å ta bilde. Det er ikke gøy å dra på et speilrefleks om det ikke er store forskjellene opp til et godt kompaktkamera. Men selvfølgelig du kan lære deg å stille inn på manuell på det, du kan få prøvd litt. For det var vel det som var planen? Lære seg å bruke manuelle instillinger?


#6

Mrs. S sa for siden:

Ja Isolde, jeg er litt for impulsiv imellom og kjøper ting som kansje taper interesse fort. Hadde vært greit å prøve noe brukt først. Leste et sted at det blir ikke tatt fine bilder med kameraer som ligger i skuffen... :rolleyes:

Vanskelig å velge, men det finnes nyere kameraer ute på Finn. Men prisene er veldig nær butikkpriser. F.eks Nikon D 3100 som jeg får for 3195,- på Elkjøp, selges for 2500 på Finn. Uten ekstra objektiver og slikt. Eller 3000 kr, da følger det med 8 GB minnekort... Selvsagt sier alle det er lite brukt. Eller 4500 for et brukt Nikon 3100 med et ekstra objektiv i tillegg til kitobjektivet! :eek: Der vet jeg ikke nok om objektiver til å vurdere kvaliteten...


#7

Isolde sa for siden:

Du kjenner ikke noen som kan låne deg et kamera da?

1000D synes jeg faktisk tar bedre bilder enn 350D. Men ja, prisene på finn er helt på tulltur innimellom.





#11

Katta sa for siden:

Dette synes jeg er den aller beste av alle bøker til å lære litt mer om fotografering. :nikker:


#12

Mrs. S sa for siden:

Har fått tak i 1 og 2 på Biblioteket. :boknerd: Virker lovende, forfatteren skriver morsomt og legger vekt på å lære bort ting på en enkel måte. Jeg trenger ikke å vite hvorfor bildene blir bra, bare hvordan jeg skal få de bra! :D

Nå må bare kameraet komme.... Norgespakke på fredag, den kommer sikkert ikke før onsdag....


#13

Pesten sa for siden:

Pris?

Jeg har nettopp kjøpt meg Samsung nx200. Kjempe fornøyd.


#14

Mrs. S sa for siden:

D'oh. Nå skjønner dere hvor amatør jeg er. Alle bøkene jeg har lest har snakket om stor og liten blenderåpning. Jeg har lest kameramanualen forlengs og baklengs, og ikke skjønt før nå at en dreier på objektivet for å stille inn dette. :blånn:

Nuvel. Snakk om å måtte ha det inn med teskje.


#15

tjolahopp sa for siden:

Sikker?
Jeg tror at du på toppen av kameraet har et hjul, der du kan stille inn på forskjellige programmer. Hvis du setter den på M for manuell (det heter det på mitt gamle 300D antar 1000D har samme navn) kan du velge både blenderåpning og lukketid selv. Dette gjør du nok med noen knapper på panelet, sikkert litt utvikling og endring fra 1000D til 300D der og.

Det er forresten også et program som heter Av, der du stiller blenderåpningen og kameraet velger passe lukkertid for deg.


#16

Mrs. S sa for siden:

Takk, jeg skal prøve det. Jeg får jo fine bilder med Auto, bedre enn med mitt kompaktkamera. Men det er 2 effekter jeg vil prøve, bakgrunn ut av fokus www.hobbyfoto.no/page13/page13.html og panorering www.hobbyfoto.no/page11/page11.html, hvor kameraet følger noen i bevegelse.

Bakgrunn ut av fokus virker i Portrett funksjon, men det blir ikke så mye blur som jeg ønsker. Det blir sikkert bedre når ferien begynner og jeg får tid til å eksperimentere.


#17

Isolde sa for siden:

Bruk AV til å få bakgrunn ut av fokus og still så lavt tall som mulig.
TV er greit til panorering for da stiller du lukkertiden. Til og med fotografer bruker mye av og TV som er halvmanuelle instillinger. Jeg bruker M når jeg skal ha noe spesiellt som ikke kommer ved å stille på blender eller lukkertid. Som å ta bilde på stativ med lang lukkertid el. Ellers er det ikke noe å tenke på. Bruker mest AV fordi jeg liker å stille blenderen, og så bruker jeg TV når jeg enten vil ha rask lukkertid for å fryse noe eller lang lukkertid, for panorering, det er på grensen for hvor mørkt det er til å ta bilder uten blits osv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.