Vi skal feire 6-årsdag, og jentungen ønsker seg selvsagt Barbie-/prinsessekake. Sånn hvor en plastdame med hår stikker opp av en rosa kremmengde med kake under (aka skjørt). Jeg har på ingen måte tenkt å lage dette selv, og det har visst ikke faren heller, men han sier at han kan kjøpe kake hvis vi bare finner noen som lager sånne på bestilling.
Så, kjære FP-orakelet, hvem i Oslo skal jeg sende eksen til for å skaffe Barbie-kake? Alle tips tas imot med stor takk, enten her, på pm eller prikk.
Aner ikke, men vil tro at typisk blogg-konditorer gjør det. Ellers har Wilton en pakke der det følger med form og dukke. Enkeltpenkelt å lage selv altså.
Det er enkeltpenkelt altså. Kan jeg, kan du. Og jeg hadde ikke form engang, bare en resirkulert dame fra en engelsk butikkkjøpt barbiekake. Jeg bakte langpanne, skjærte ut sirkler og stablet de i en haug. Det skjørtet kan skjule mye rart altså. :nemlig:
Enkeltpenkelt. :nemlig: Lettest med wiltonpakken, en vanlig barbie har nemlig grasalt lange ben, så kaken blir stor. Eller knekk av bena på en vanlig barbie. Trenger jo ikke gjøre det så avansert med detaljer på kjolen. Rosa krem, smack ferdig.
Siste utvikling på Barbieprinsessehelveteskakefronten er at jeg har sagt ja til å lage selv. Det vil si prøve. Toppløs dukke uten underliv og ben er kjøpt, og jeg kommer til å bruke farget krem og sprøytepose, ikke marsipan eller fondant utenpå. Ser fram til en kveld og formiddag med sprøvteposen med rosa krem i den ene hånda, vinflaska i den andre og glitter og fjas litt sånn generelt plassert. Juhu lissom...
:hjelp:
Men, dere som har gjort dette før, hvilken oppskrift bruker dere til sukkerbrød i langpanne? Helt vanlig sukkerbrød eller noe litt mer kompakt?
Det var tanken min også. En litt saftig en som jeg vet hadde holdt fasongen, men den unge damen vil ha bløtkake. Ergo må jeg bake sukkerbrød i en eller annen variant. Hmmmm... kanskje tilsette litt rosa cacas-farge i sukkerbrødet?
Den mye omtalte vaniljekaken her på FP vil jo kunne funke. Hvis du bare klarer å steke den skikkelig (det har ikke vært problematisk for min del, men andre har jo slitt).
Jeg lagde det med vanlig sukkerbrødbunn - jeg lagde vel 2 eller 3 runde sukkerbrød og stablet oppå hverandre, og skar til skjørtet sånn høvelig, og et hull i midten der barbiedukken med beina pakket inn i plast skulle stå.
Deretter skar jeg alle bunnene i to, dynket bunnene, pyntet mellom alle (med hhv banan/vaniljekrem og bringebærsyltetøy/kremfløte i annenhvert lag) mens jeg stablet dem opp i høyden igjen og skar til utsiden enda en gang. Pyntet med kremfløte, hadde på MMF-skjørt som jeg hadde farget i samme farge som toppen til barbiedukken, og presto. Ferdig :D
Hvit og ferdigfarget marshmallowfondant får du hos panduro, og hos cacas. Det er som å jobbe med myk, myk kitt og veldig lett å få til! Kjøp nok, bare, så du ikke behøver å kjevle så tynt. Hos panduro har de også ferdig farget marsipan - den er beinhard og brekker lett så ikke bruk den!
Pynt med litt blomster og sånt.
Jeg tror du vil finne at sukkerbrød i langpanne blir for smalt for formålet hvis tanken er å dele langpannekaka i to :gruble:. Dessuten ser jeg med skrekk for meg hvordan dette skal gå hvis den ikke løsner ordentlig :bakepapir.
Jeg tror du får et bedre resultat med å bake i en liten springform og heller gjenta prosessen.
Jeg har en god oppskrift på sukkerbrødbunn som tåler en støyt, men samtidig blir god og saftig og tåler dynkes uten at den ramler fra hverandre. Den blir alltid vellykket, alle får til denne oppskriften. Jeg får alltid skryt for den, og har lagd ...mye rart av den sånn formmessig. Så jeg vet den tåler litt. Skal legge den inn når jeg kommer hjem i ettermiddag. Tror den er relativt standard, men dog. Den er forøvrig uten potetmel. Den inneholder vann i oppskriften, så da gjør det sikkert ikke noe med noen dråper konditorfarge heller :), eller om du har i sitronbrus istedetfor vannet.
Jeg er virkelig ikke Toros største fan, men en sånn kake handler om utseende, så jeg tror jeg slår til på Toro + sitronbrus + cacasfarge i røra. Og vin i kakebakeren. La oss for all del ikke glemme det.
Supert hvis du deler oppskrift, m^2, så skal jeg tygge litt på hvordan jeg til slutt gjør det.
Jeg tenkte å skjære ut tre sirker av forskjellig størrelse av langpannekaka, stable disse oppå hverandre, skjære til og så ha krem mellom lagene. Har kjøpt sånn dukke på pinne, så trenger ikke like stor kake som om en bruker ordentlig Barbie.
Bakepapirproblematikken hadde jeg imidlertid ikke helt tenkt på... :gruble: Smøre bakepapiret lett og strø med semulegryn bør vel gjøre det ganske bombesikkert?
Akkurat sånn gjorde jeg. Jeg brukte boller av forskjellige størrelser som "mal". Det gikk fint, og jeg hadde ikke problemer med at kaka satt fast tror jeg. :gruble:
1 egg
1 dl sukker
1.5 dl mel
1 ts bakepulver
1/2 dl kaldt vann
Gang opp oppskriften etter behov; Jeg bruker 3 egg til 22cm, 4 egg til 24 cm, og 5 egg til 26-cm springform. Da får du en høy og fin sukkerbunn, ca 6 cm. Til langpanne får du ta deg et lite regnstykke så får du hvor mange egg du tenger for å få tilsvarende høyde (legg det ut på forumet så slipper du ta det selv :D )
Pisk egg+sukker til eggedosis. Ha mel og bakepulver i litersmålet og rør litt i med ei skjei så du får blandet det litt. Sikt forsiktig i mens du rører inn med en slikkepott, (eller slik jeg gjør og som man egentlig ikke skal gjøre, dump det litt etter litt rett fra litersmålet oppi eggedosisen på laveste hastighet med vispen). Rør deretter forsiktig i vannet til røren er helt jevn.
Ha i godt smurt springform, jeg pleier å smøre med smør/margarin, og deretter mette smøret med me ved å ha oppi litt mel og riste rundt. Da løsner den så fint atte.
Sett midt i KALD stekeovn. Sett stekeovnen på 175-200 grader MED vifte. Skal stekes i 30-40 minutter. Jepp, det står KALD stekeovn, den skal varmes opp med kaka inni.
Kaka er ferdig når den har "sluppet" kantene så det er litt glipe ut mot springformen, og når den ikke "gynger" når du rister litt forsiktig i den. Legg evt. over litt bakepapir hvis du synes den blir mørk.
Sukkerbrødet funket! Brukte 10 egg, 300 gram sukker, 75 gram potetmel og 225 gram hvetemel. Og rosa Wiltonfarge.
Stabelen er behørig skåret til, dynket med vaniljesaus og har fått rørte bringebær og vaniljekrem mellom hvert av lagene. Nå står den i kjøleskapet for å sette seg litt mens jeg kvinner meg opp til å finne fram sprøyteposer og den slags.
Enda godt jeg har en mann som rydder og gjør huset klart til selskap og en eks som holder jentungen unna mens jeg holder på med faenskapet.
Frøkna var nettopp i bursdag og fikk servert slik kake. De brukte sjokoladekake. Tror pynten var mmf, noe min ikke likte, så hun spiste bare innsiden av kaken.
Visst er det gøy, men det beste var den målløse 6-åringen. Hun er på ingen måte i nærheten av målløs til vanlig, så det var stas og gjorde det verdt jobben. Ikke var det så ille som jeg hadde trodd heller. Hadde gruet meg til mmf-forming, revning etc, men med kremfløte og spryøytepose var det easy peasy.
Da skal jeg hive meg med i hylekoret som prøver å overbevise deg om at dette slettes ikke er så vanskelig som det ser ut som. Og jeg kan til og med fortelle deg hvor mye du trenger av ting og tang for å lage sukkerbrød i stor langpanne :)
Du er flink! Jeg er enda mer imponert over målløsheten til bursdagsbarnet enn jeg er over kaken. :knegg: Mon tro hvor hun har den der prate-på-inn-og-utpustgreia fra? :gruble:
Imponert av min egen innsats i juni, er jeg i gang med å bake tilsvarende kake til samboerens niese. Har fremdeles ikke lyst å gi meg i kast med MMF, men vurderer en tykkere krem enn pisket kremfløte til å ha utenpå. Tenkte kanskje ostekremen til ROOMS gulrotkake tilsatt farge, men er det noen som har andre forslag?
Farget ostekrem høres lurt ut. Og godt. :nam: Og etter noen biter blir det uutholdelig søtt. :knegg: Så kanskje passe på at det ikke blir altfor tykt lag...