Ovnen settes på 180 grader. Legg bakepapir i bunnen av en rund springform. Man trenger ikke smøre sidene. Hvis du gjør det, bruk formfett.
Egg og sukker stivpiskes skikkelig, til du kan lage mønster som ikke flyter ut i eggedosisen. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver. Ikke bruk miksmaster når du blander det inn i eggedosisen, men en slik ballongvisp:
Melet skal blandes inn uten at luften forsvinner fra eggedosisen. Fyll formen og stek kaken 35 minutter på nederste rille. Følg med om den blir for brun, da kan du legge et ark bakepapir over den. Men ikke åpne døren i det hele tatt de første 20 minuttene! Noen ovner trenger bare 30 min steking, noen 40 min, så du kan sjekke etter en halv time. La kaken avkjøles i formen , løsne rundt kanten med en kniv hvis nødvendig før du tar den ut av formen.
Jeg anbefaler ferdig farget marsipan fra Cacas, som du får kjøpe på Jernia. Dyrt, men sterke, klare farger og å farge marsipan selv har aldri blitt så bra for meg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.