Veronika81 sa for siden:
Noen som vil dele gode oppskrifter med meg?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Veronika81 sa for siden:
Noen som vil dele gode oppskrifter med meg?
Pesten sa for siden:
Vi bruker Toro sin sjokolade langpanne :)
Olje istedenfor smør.
Amic@ sa for siden:
Sjekk www.detsoteliv.no. Søk opp R.O.O.M gulrotkake, bytt hvetemel i oppskriften med glutenfri kake miks fra Toro følg ellers oppskriften! Pass på at sjokoladen du bruker også er glutenfri. Blir veldig god!
Stompen sa for siden:
Og Toro lyse muffins funker kjempefint til sukkerbrød.:jupp:
Harriet Vane sa for siden:
Denne er deilig:
Pasjonsfruktmousseostekake:
Nøttebunn
2 eggehviter
100 g sukker
130 g malte hasselnøtter
Still stekeovnen på 180 grader.Pisk eggehviter og sukker
til marengs.Vend inn malte hasselnøtter.
Ha massen i en springform,ca 24 cm i diameter.
Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.
Pasjonsfrukt krem
500 g naturell kremost
325 g sukker
1 1/2 dl pasjonsfrukt juice (skrap ut innholdet av fruktene i en sil, gni med baksiden av en sleiv el. for å skille saft fra steiner, evt kan alt innholdet i pasjonsfrultene kjøres kjapt i en blender og siles. det går litt fortere.)
Saften fra 1 lime
5 pl. gelatin
6 dl kremfløte
Ha kremosten og sukker i en kjøkkenmaskin.Visp det sammen.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen.
Frys kaken.
Gelé
1, 5 dl g pasjonsfrukt juice
1,2 dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 1/2 plater gelatin
Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maizena i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter.
Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald.
Smelt hvit sjokolade, og smør sjokoladen ut over et bakepapir, ha i frysen og ta ut igjen når kaken skal pyntes.
Fjern kakeformen. Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca 3 timer. Pynt kaken med friske bringebær som drysses med melis, og ha sjokoladeflak langs kanten av kaken.
Harriet Vane sa for siden:
Og så kan du søke her på fransk sjokoladekake og bytte ut hvetemelet med toro glutenfri lys bakemiks. Pavlova, kransekake, alle typer kaker med nøtte- eller mandelbunn...
Min svigerinne har glutenallergi og laktoseintoleranse, så i de siste årene har jeg til store anledninger gjerne bakt uten hvetemel og byttet ut fløte med laktosefri variant eller helt melkefrie varianter og det blir helt fint, altså.
Syrin sa for siden:
Pavlova er himmelsk - Du finn oppskrift bl.a. her:
www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/pavlova/
Daimkake (iskake) er også veldig godt.
www.matoppskrift.no/oppskrift/Daimkake-2
Ellers heilt enig med Harriet over. Alle kaker der det er brukt berre litt kveitemjøl (under 100 gram f.eks) kan utan problem erstattast med glutenfritt mjøl. Det finn du i nesten alle butikkar, i ein pose frå Toro. Det er ikkje mulig å merke det på smaken eller konsistensen. Ergo, alle sjokolade-konfektkaker er aktuelle :)
Syrin sa for siden:
(Kan legge til at eg bakar kun glutenfrie kaker, men eg brukar heilt vanlige kakeoppskrifter, uansett. Skiftar berre ut mjølet)
Harriet Vane sa for siden:
Alle formkaker fungerer utmerket også. Siden de jeg baker for tåler feks smør og rømme, selv om de kanskje ikke tåler melk og fløte (sjekk dette, det er veldig forskjell på melkeallergikere og laktoseintolerante) så blir jo de fleste kaker like gode uten mel. Det er vel i grunnen bare gjærbakst som blir dritt i glutenfrie varianter.
Syrin sa for siden:
Ja, nettopp! :)
kamp sa for siden:
Har en veldig grei kake oppskrift som alltid fungere som enkelt kan endres.
Basis oppskriften er slik:
300g mel
250g sukker
1,5 ts natron
3,5 dl appelsin juice
70 g smeltet margarin uten melk
Bland alt sammen og hell i en liten rund form. Stekes i 30-40 minutt på 200g.
Kanelkake - tilsett 1,5 ss kanel
Sjokoladekake - Tilsett 2 ss kakao, evt grovhakket sjokolade
Eplekake - Bytt ut appelsin juice med eple juice og ha oppi eple biter
Vanilje kake - Ha vanilje ekstrakt oppi
Gulrot kake - Tilsett revet gulrot
Har og tatt denne oppskriften i muffins former
Jeg pleier å bruke schar melmiks B eller jyttemel oppi, men har flere ganger brukt semper.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.