Veronika81 sa for siden:
Noeen som har gode oppskrifter de vil dele med meg?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Veronika81 sa for siden:
Noeen som har gode oppskrifter de vil dele med meg?
Hyacinth sa for siden:
Du må spesifisere mer.
Sukkerfritt? Bytte med fruktose? Utgår alle former for sukker? Sukrin? Utgår all stivelse? Mel?
Hvem skal spise dette? En med diabetes? En i ketose? En som unngår sukker?
Slettet bruker sa for siden:
:knegg:
Hyacinth sa for siden:
Ja, det var ikke meningen å være vrang, men jeg kan jo ikke svare før jeg vet dette. :knegg:
Mei sa for siden:
Jeg lurte på akkurat det samme som Hyacinth.
Señora sa for siden:
:dulte:
:knegg:
Left sa for siden:
Jeg fikk ikke helt med meg om det var sukkerfrie, eller sukkefrie kaker du ville ha jeg heller.
Sukkefrie kaker, ser jeg for meg må være lavkalorivarianten. Kaker man ikke behøver å sukke så tungt over å ha inntatt. :knegg:
Det finnes helt sikkert et vell sukkerfrie kaker. Bla. Verdens Beste.
gnuri sa for siden:
På lavkarbo.no sine oppskriftsider er det mange sukkerfrie kaker
ingling sa for siden:
Jeg lager eplekake helt uten sukker eller kunstig søtning. Oppskrift, schmoppskrift, men jeg bruker vel en ganske vanlig eplekakerøre (eh, bare uten egg og med havremelk og speltmel, da) og tilsetter kanel, kardemomme og rein vanilje (ikke vaniljesukker). Eplene gjør kaken søt nok, selv for min søtmoms av en mann.
Veronika81 sa for siden:
Tenker på sukkerfritt sånn at blodsukker ikke stiger for de som har diabetes.
Syrin sa for siden:
Med minst mulig karbohydrat da - er dette som gjer at blodsukker stig hos ein med diabetes :)
Kaker med mykje nøtter, mandler, kokos og der egg inngår, er generelt betre enn kaker der kveitemjøl er dominerande. Mørke, tunge konfektkaker med moderate mengde sukker og kveitemjøl er t.d betre enn sukkerbrød.
Hugs at diabetikeren også stig veldig på honning og søte frukter som druer, rosiner og svisker. Grønne epler har mindre karbo enn raude.
Forøvrig finst der ikkje kaker som ikkje vil få blodsukker til å stige altså.... Blodsukker går opp uansett kva vi et - enten det er marshmellows eller tomat, men sistnevnte er lettare å håndtere så klart.
IOA sa for siden:
Denne hørtes midt i blinken ut for pappa! Du har ikke en litt mer spesifikk mengeantydning vel? Han driver og pusser opp huset mitt, så jeg har lyst til å overraske han litt ekstra nå.
ingling sa for siden:
Hmmnei, jeg lager det litt på slump, egentlig. :sorry: Jeg vil tro du kan bruke en standard oppskrift på eplekake, og så bare bytte ut med det han tåler. Jeg bruker havremelk i stedet for melk, spelt i stedet for hvete (evt. bruk glutenfritt mel) og eggerstatning i stedet for egg, så da lager jeg ikke eggedosis (det er jo uansett vanskelig uten sukker). Rører sammen melk, bakepulver og melk, og så eggerstatning og kanel, kardemomme og vanilje.
Veronika81: Denne er muligens mye karbohydrater i, altså. Jeg tåler den, men jeg har jo ikke diabetes. Jeg tenkte kun sukkerfritt nå.
Hyacinth sa for siden:
Jeg ville laget noe med nøttebunn, brukt søtning som bjørkesøt eller sukrin dersom den skal være totalt sukkerfri, og så ville jeg brukt kremfløte og mørk sjokolade til et eller annet. Og så bær. Da burde du være ganske safe.
Evt ostekake med mye ost.
ingling sa for siden:
Mens jeg synes kaker med sukrin nesten aldri blir godt, det er derfor jeg søter med vanilje o.l. i stedet. Men det er jo bare å prøve seg frem!
Bokormen sa for siden:
Ostekaker med mandelbunn og kunstig søtning er snille mot blodsukkeret. :)
IOA sa for siden:
Tusen takk uansett! Da blir det egentlig bare en vanlig eplekake, bare at man kutter sukkeret i oppskriften? Det burde jeg kunne få til altså. Pappa reagerer ikke på karbohydrater, selv om han har diabetes (kostholdsregulert, og han spiser endel brød), så det bør gå helt fint.
ingling sa for siden:
Ja, så lenge han tåler alle andre ingredienser er det bare å bruke vanlig røre, men kutte sukker og bruke kardemomme, kanel og vanilje i stedet. Det er sånt svart vaniljepulver jeg bruker, ikke vaniljesukker.
Hyacinth sa for siden:
Jeg liker heller ikke Sukrin, bare et forslag dersom kaka skulle være sukkerfri.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.