Med utgangspunkt i den TallyCandyske kake har jeg satt i gang med årets Minibursdagskakebaking. Målet er å få på plass et rosa prinsesseslott i løpet av, eh, natten.
Siden planen var å lage kakebunn med sjokoladekaketårn og tiden er litt knapp bestemte jeg meg for å jukse litt og kjøpe posesjokoladekake. Da er det lurt å faktisk kjøpe sjokoladekake, som bygger litt. Og ikke brownies, som jo ikke bygger spesielt høyt. Jaja, neinei, da ble det litt flate tårn.
Dessuten er det lurt å lese hele oppskriften før man setter i gang. Blande de tørre ingrediensene med jorbæren og smøret, ja. Hm. Ouæh! Jeg er tom for bakepulver! Lete febrilsk gjennom kjøkkenskapet. Og etter å ha lett innerst i skapet klarer jeg å skrape sammen nesten nok bakepulver.
Hadde kanskje vært lurt å bruke kjøkkenmaskin? Neida, Gaia blandet for hånd. Det vil si med hånd. Det ble ganske klissete...
Men blandingen ble fin, den.
Så var det på tide å piske egg og konditorfarge. Og da bruker man selvfølgelig alt tilgjengelig utstyr.
Nuh vel. På tide å blande "jordbærisen" med den lett giftige røde eggegreia. Og da oppdager man selvfølgelig at boller kanskje burde vært byttet. Det er overhodet ikke plass til all røra i eggebollen. Jaja, neinei, vi satser på at det går bra.
Og røra ble fin den.
Nå er det spennende å se hvordan kaken blir og om jeg lager prinsesseslott eller prinsesseruin...
Jeg baker også til jentebursdag i morgen, men her er ikke ungene bortskjemte med fancy kakekreasjoner, så hun blir happy med langpanne sjokoladekake med rosa og turkise sukkerkuler på. :fnise: Og kanelboller. Store.
Venter spent på prinsesseruinen/slottet. :popcorn:
Det gjelder bare å aldri legge lista høyere enn man klarer å følge opp. :nemlig: Mine jenter er strålende fornøyde med langpannesjokoladekake med seigmenn og nonstop + bløtkake med vanlig kakepynt på. :jupp:
På oppløpssiden! Stekingen ble vellykket og kaken er skikkelig rosa!
Pisking av glassur er vellykket. Og jeg kan virkelig anbefale jordbærmelis til ostekremen.
Så gjenstår bare tårnene. Som altså skal lages av den flate brownieskakeken, pyntes med sjokoladeglassur og iskjeks. Spenningen er til å ta og føle på.
Jepp. Vaskeekte kuruker. Jeg dævver. :rofl: Det verste er at de så ganske greie ut der de sto i kjøleskapet. Jeg tror jeg skal smøre sammen litt rosa glassur i morgen og prøve å dekke til det verste. Men det får bli i morgen.
Jeg pisket forresten ikke egget med iPhoneledningen. Den bare hoppet opp i bollen sånn litt på egen hånd. Mannen lurte på hva i all verden det var for overentusiastisk utstyrsbruk.
Jeg så for meg at du pisket i vei med ledningen og syns i grunn det hørtes ganske imponerende ut. Tenkte du kunne demonstrere teknikken en gang. Kakebakernes McGyver!
:grineler:
Du skal definitivt ha for innsatsen. :nemlig:
Og spir på kuruker KAN bli det nye innen kakebakst. (Jeg er derimot litt mer skeptisk på kuruker med rosa innslag...her trengs det nye bilder.)
Og så kjenner jeg litt på at mine gutter skal KUN bli kjent med deres mors kunnskaper innen langpannekake og marsipankake.
Redningsaksjonen er i gang. Tomt for jordbærmelis. Cacasfargen hentes frem fra skapet. Oisann. Overkill. Tomt for melis også. Entusiastiske tilrop fra den sylferske fireåringen.
:lol: Viste "blodbilde" til 3 åringen min og han kikket med store øyne og sa: "oi, oi, oi, er det sånn derre, sånn derre, åååå er det slott" :lysiøynene.