Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nydelig eplepai med vaniljesaus!

#1

Nessie sa for siden:

:nam:

Denne er god altså! :D

LOTTA`S EPLEPAI

300 gram hvetemel
300 gram meierismør (temperert)
130 gram melis

3-4 epler
ca ½ l vaniljesaus

Kna til deig og legg den i kjøleskapet en liten stund.

Ta litt over halve deigen og trykk den ut i paiformen. Del eplene i skiver og legg de i formen. Hell over vaniljesaus. Legg resten av deigen på toppen.

Stekes på nederste rille på 180 gr i ca 45 min.

Jeg serverte med vaniljeis. :nikker:

Mmmmmmmmmm! Nydelig. :riktig:


#2

Syrin sa for siden:

Dette er nok godt! Har laga noko liknande, men brukte vaniljekrem. Er faktisk godt med kanel på epla også.


#3

IzziCreo sa for siden:

Høres nydelig ut ja! Men blir det veldig flyende med vaniljesaus eller tykner den litt til? Som Syrin så ville jeg automatisk valgt vaniljekrem isteden, men det kan hende jeg tenker 'feil' :humre: Ja, kanskje kanel også hadde gjort det lille ekstra? Tror uansett dette må prøves - ble veldig fysen nå kjenner jeg :knegg:


#4

Nessie sa for siden:

Man skulle tro det, men det tykner til altså. Og gir en veldig god smak og fin paikonsistens. :nikker:

Jeg synes det var godt uten den kanelsmaken som er litt «typisk».


#5

rine sa for siden:

Den skal jeg prøve i helgen, skal ha besøk. :jupp:


#6

Nessie sa for siden:

Jeg brukte ikke hele boksen med vaniljesaus, ble igjen litt. Og brukte nesten 3 epler. :nikker:


#7

IzziCreo sa for siden:

Da går jeg heller for sausen enn kremen ja :jupp: Brukte du syrlige eller søte epler? :blafre:


#8

Nessie sa for siden:

Brukte grønne, de litt sånn lyse grønne. Ikke de syrligste nei.


#9

IzziCreo sa for siden:

Altså ikke granny smith, men kanskje de litt bløte golden delight eller noe? Eller de er kanskje gule de... Vel, det er sikkert de jeg bruker når jeg stuffer kalkunen :humre: De passer utmerket til matlaging :)


#10

Mjau sa for siden:

Den var skikkelig nammenam, og var ikke flytende nei. Kan godt spises uten is til og, det gjorde jeg. :jupp:


#11

eka sa for siden:

:nam: Denne må prøves.


#12

Nessie sa for siden:

Laget denne i går igjen, fortsatt god! :D


#13

Dixie Diner sa for siden:

Nam, denne skal jeg lage på søndag, da jeg får middagsgjester! Skal bruke Alpro sin vaniljedessert i paien, har brukt det med stort hell i skoleboller så det går nok her og. Yum.


#14

Nessie sa for siden:

Jeg hadde litt perlesukker på toppen og. Funka det og :jupp:
Og ekte smør så klart :nam:


#15

Karamell sa for siden:

Det er godt! Samboeren til en venninne av meg lager lignende. Hans oppskrift er like store deler mel, sukker og smør. Samt epler og vaniljekrem, som serveres i porsjonsskåler. Da må man ha små ildfaste former altså. Jeg liker ikke eplekake, men denne er god altså!


#16

Luvi sa for siden:

Denne så jo så enkel ut at selv jeg skal greie å fikse den, men et spørsmål har jeg like vel. Gjør man noe mer med lokket enn å bare legge det oppå? Kliper man det fast til bunnen rundt, eller legges det bare løst? Nei, baking er altså ikke mi sterkeste side. :humre:


#17

Karamell sa for siden:

I oppskriften jeg har skal litt smuldres i bunn og litt smuldres på toppen.


#18

Tjorven sa for siden:

Jeg er den eneste i familien som liker pai. :mumle:


#19

Karamell sa for siden:

Jeg har mye plommer og tåler ikke plommer. Nå har jeg kokt plommesyltetøy. Man kan lage plommekake av eplekakeoppskrift, ja?


#20

Nessie sa for siden:

Jeg trykker ut bunnen. Legger på epler, fyller på saus og så smuldrer jeg bare biter av deigen over. Jeg legger ikke på et helt lokk nei. :riktig:


#21

Nessie sa for siden:

Jeg synes faktisk ikke denne blir så veldig «paiete». Om du skjønner. Du kan lage den og kalle det eplekake. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.