Kna til deig og legg den i kjøleskapet en liten stund.
Ta litt over halve deigen og trykk den ut i paiformen. Del eplene i skiver og legg de i formen. Hell over vaniljesaus. Legg resten av deigen på toppen.
Høres nydelig ut ja! Men blir det veldig flyende med vaniljesaus eller tykner den litt til? Som Syrin så ville jeg automatisk valgt vaniljekrem isteden, men det kan hende jeg tenker 'feil' :humre: Ja, kanskje kanel også hadde gjort det lille ekstra? Tror uansett dette må prøves - ble veldig fysen nå kjenner jeg :knegg:
Altså ikke granny smith, men kanskje de litt bløte golden delight eller noe? Eller de er kanskje gule de... Vel, det er sikkert de jeg bruker når jeg stuffer kalkunen :humre: De passer utmerket til matlaging :)
Nam, denne skal jeg lage på søndag, da jeg får middagsgjester! Skal bruke Alpro sin vaniljedessert i paien, har brukt det med stort hell i skoleboller så det går nok her og. Yum.
Det er godt! Samboeren til en venninne av meg lager lignende. Hans oppskrift er like store deler mel, sukker og smør. Samt epler og vaniljekrem, som serveres i porsjonsskåler. Da må man ha små ildfaste former altså. Jeg liker ikke eplekake, men denne er god altså!
Denne så jo så enkel ut at selv jeg skal greie å fikse den, men et spørsmål har jeg like vel. Gjør man noe mer med lokket enn å bare legge det oppå? Kliper man det fast til bunnen rundt, eller legges det bare løst? Nei, baking er altså ikke mi sterkeste side. :humre: